De meest opvallendste trends voor het kleuren van je haar

De meest opvallendste trends voor het kleuren van je haar We leven in een tijd waarin we alle kanten op kunnen met ons haar. Welke kleur je ook wilt, alles is mogelijk. De keuze in de trends om je haar te kleuren zijn heel divers, of je nu een subtiele kleur in je haar wilt of liever alle kleuren van de regenboog. Helaas zijn niet alle trends voor iedereen geschikt, daarom is het goed om te weten welke wel en niet goed zijn. Welke haartrends voor het kleuren van je haar springen eruit en wanneer zijn ze het beste geschikt?
Bron: Ringcraft Moana, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Ringcraft Moana, Flickr (CC BY-2.0)

Platinablond is de meest opvallendste trend voor het kleuren van je haar

Hoe blond kan je worden? Deze haartrend is echt geschikt voor de meiden die gezegend zijn met sterk haar. Blonderen is namelijk naast permanenten een van de ergste dingen die je je haar kan aandoen qua beschadiging. Heb je teer en dun haar, dan is dit af te raden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig wel heel goede producten die veel schade kunnen herstellen. Het woord platinablond zegt het al, de bedoeling is zo blond mogelijk, het mag zelfs witblond worden.

Granny hair voor iedereen

Granny hair is helemaal in, dat wil zeggen, het grijze haar met een jong gezicht eronder, maar ook op natuurlijk grijs haar ligt telkens minder een taboe. Het hoeft niet meer verborgen te worden en meer vrouwen en mannen kunnen er rustig voor kiezen om hun grijze haren gewoon op hun beloop te laten. Een leuke ontwikkeling daarbij zijn jonge meiden die ervoor kiezen om hun natuurlijke haarkleur opzettelijk in grijs te veranderen.

Denimhaar

Een versie op Granny hair is denim hair, waarbij dit gecombineerd wordt met blauwe tinten, maar zo zijn er nog veel meer tinten om het mee te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijs/paarse kleur of ga je toch liever de roze kant op?

Baby-lights

We hebben allerlei lights voorbij zien komen, highlights, lowlights en dan nu de babylights. Kleine dunne, lichte plukjes in je haren die worden opgelicht en de babylights zijn geboren. Het effect is subtiel en de uitgroei is hierbij niet hinderlijk, waardoor het onderhoud ervan niet veel tijd en geld kost. Babylights zorgen eigenlijk voor een verfrissing van je eigen haarkleur, waardoor het ideaal is wanneer je een kleine subtiele verandering wilt.

Bron: George Vale, Flickr (CC BY-2.0)Bron: George Vale, Flickr (CC BY-2.0)

Haartrends voor het kleuren van je haar met effecten

Herinneren we ons nog steeds de ombre- en sombretechnieken? Door alleen de onderkant van je haar te verven, wordt hiermee een heel natuurlijk effect bereikt. Dit is tevens een ideale manier om je uitgroei te verwerken voor wanneer je terug naar je natuurlijke haarkleur wilt. Ombre is met een lichtere kleur naar de onderkant toe en sombre gaat precies andersom en dan hebben we ook nog de dip-and-dye-techniek, waarbij alleen de uiteindes worden gekleurd.

Balayage

Hieruit is een nieuwe trend ontstaan, namelijk de balayage. De plukjes worden aangebracht door vegen te maken in je haar, dit kan met name op de bovenkant van je hoofd worden aangebracht. Het hoeft niet heel netjes te worden aangebracht, waardoor het er juist natuurlijker uit komt te zien. Het hoeft maar een paar tinten lichter te zijn dan je eigen haarkleur, waardoor deze manier van het haar kleuren geschikt is voor een subtiel effect. Het kan in alle kapsels worden toegepast en de schade voor je haar is minimaal.

De haartrend bronze

De haartrend bronze is al redelijk bekend. Het is namelijk blond gecombineerd met verschillende tinten bruin die op een subtiele wijze worden ingezet, zodat het anders is dan een paar gekleurde plukjes. Er is een speciale techniek voor om de juiste samenstelling te bereiken en omdat het geleidelijk overloopt komt het heel natuurlijk over. Ideaal als je geen zin hebt in een egale kleur en voor een warme kleur wilt gaan..

Ronze

Een nieuwe versie van de haartrend bronze is ronze. Hierbij worden rode en bruine tinten met elkaar gecombineerd, ideaal voor de rood en bruinharige onder ons. Het gaat voornamelijk om koperrood en donkerbruine tinten. Ben je nogal bleek in je gezicht, dan heb je in dit geval geluk, want dan kunnen deze tinten je erg mooi staan.

Bron: Terribileclaudio, PixabayBron: Terribileclaudio, Pixabay

De kleurigste haartrend met felle kleuren in je haren

Als niks jou te gek is en je op zoek bent naar een echte, opvallende verandering van je kleur, dan is de regenboogtrend precies wat je zoekt. In één kleur je haar verven kan ook, maar kies dan iets aparts zoals blauw of gooi je haar gewoon vol met allerlei pasteltinten. Wanneer je wel regenboogkleuren of één aparte kleur in je haar wilt, maar voor een subtieler effect wilt gaan, kan je ervoor kiezen om een laag in het midden van je haar te kleuren. Dit effect valt dan alleen op als je een deel van je haar opsteekt of wanneer de wind erdoor waait.

Regenboogpony

Een echte eye-catcher is de regenboogpony, hierbij worden er minimaal drie kleuren gebruikt. Kies je favoriete kleuren of ga voor de volledige regenboog.

Blauw

De blauwe gloed die in een zwarte kleur verscholen zit, is tevens erg mooi en ook nog eens subtiel. Heb je donker haar en wil je iets anders zonder heel de wereld te laten schrikken? Dan is dit de look voor jou.

Opal

Zachte babyblauw, roze, groen of paars, het mag van alles zijn, als het maar pasteltinten zijn. Vaak worden hierbij meerdere tinten bij elkaar gecombineerd.

Petrol

Je kan al je lokken kleuren in de mooie kleur Petrol of kies voor een mooi ombre-techniek, waarbij alleen het onderste deel van je lengtes worden gekleurd.

Gekleurde lokken zonder verf

Wanneer je haar al teveel beschadigd is of je gewoon niet met verf aan de slag wilt gaan, dan is er een goed alternatief. Bij veel felle kleuren, moet het haar namelijk eerst ontkleurd worden. Een ontkleuring kan erg schadelijk zijn voor het haar, met name de punten die het meest kwetsbaar zijn. Met extensions kan je echter ook veel bereiken, een groot voordeel hierbij is dat je kan afwisselen zonder al teveel gedoe. Extensions bestaan in allerlei kleuren en je kan tevens kiezen voor een mix van kleuren. Op deze manier kan je ook af en toe een pony dragen zonder dat je de schaar in je haar hoeft te zetten.
© 2016 - 2024 B3th, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: dameskapsels van kort tot langBeauty: dameskapsels van kort tot langZijn kapsels vaak onderhevig aan mode en als het korte haar net geweest is en we mee willen doen, is lang haar niet even…
Kapsels voor kort haarKapsels voor kort haarKort haar is makkelijk te behandelen en het is erg comfortabel. Daarnaast heb je niet snel een bad hairday als je kort h…
Kleur in je haar: van subtiel blond tot smaragdgroenKleur in je haar: van subtiel blond tot smaragdgroenWat wil je in je haar? Driedimensionale effecten met high- en lowlights? Sprookjesmooi pastelroze of lila? Of zelfs een…
Blond haar bij een getinte of donkere huidHet is leuk om je kapsel van tijd tot tijd te veranderen. Een knipbeurt is daar geschikt voor, maar soms willen vrouwen…

Cryolipolyse of Coolsculpting: verlies vet rond probleemzoneCryolipolyse of Coolsculpting: verlies vet rond probleemzoneLukt het niet om van het vet rondom de bekende probleemzones af te komen? Wellicht overweeg je drastischer maatregelen m…
Beauty: Natuurlijke verzorgingBeauty: Natuurlijke verzorgingEr zijn nogal wat producten die het ons eenvoudig maken om haren en huid te wassen, te hydrateren of van dode huidcellen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • http://www.beautify.nl/haartrends-dit-zijn-de-kapsels-van-2016/
  • https://www.wiewathaar.nl/haarkleuren-2016-trends/
  • https://pixabay.com/nl/kleuren-kapper-snijden-colorimetrie-1097182/
  • http://www.trendteam.nl/balayage-highlights-ombre-bronde-babylights-2/
  • Afbeelding bron 1: Ringcraft Moana, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 2: George Vale, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 3: Terribileclaudio, Pixabay
B3th (25 artikelen)
Laatste update: 24-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.