Cryolipolyse of Coolsculpting: verlies vet rond probleemzone

Cryolipolyse of Coolsculpting: verlies vet rond probleemzone Lukt het niet om van het vet rondom de bekende probleemzones af te komen? Wellicht overweeg je drastischer maatregelen maar gaat liposuctie of een chirurgische correctie je weer net iets te ver. Met Coolsculpting of cryolipolyse wordt het vet op de plaatsen waar je het kwijt wilt met een speciaal apparaat behandeld en sterk afgekoeld. Op deze manier wordt je figuur gecorrigeerd zonder één druppel zweet. Het is met name effectief op de buik, heupen, billen en bovenbenen. Diverse beautyklinieken in Nederland hebben gecertificeerde behandelaars in dienst.

Cryolipolyse of Coolsculpting


Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een manier om van overtollig vet af te komen die qua intensiteit het midden houdt tussen diëten en liposuctie. Je hoeft er niet voor 'onder het mes' maar ondergaat een behandeling waarbij lichaamsvet wordt afgebroken door het sterk af te koelen, waarna de vetcellen door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd. Het is nadrukkelijk niet geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Er kunnen geen zeer grote hoeveelheden vet mee verwijderd worden. Het is juist bedoeld voor mensen die het vet rond bepaalde 'probleemzones' zoals de buik, heupen, billen en bovenbenen maar niet kwijtraken middels sporten of diëten.

Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van een speciaal cryolipolyse-apparaat, dat wordt bediend door een medewerker die hiervoor gecertificeerd is. Het apparaat zuigt stukjes van de huid als het ware op tussen twee panelen. De temperatuur van de cellen wordt hiermee verlaagd. Uiteraard is er niet echt sprake van bevriezen, dit zou gevaarlijk zijn! De cellen worden gekoeld tot een temperatuur van 4 graden Celsius. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van chemische hulpstoffen en een verdoving is niet nodig. Uiteraard voel je dat er iets gebeurt, maar de behandeling is zeker niet pijnlijk. Tijdens de behandeling kun je rustig iets voor jezelf doen. Afhankelijk van de oppervlakte die je laat behandelen neemt een behandeling tussen de 45 minuten en drie uur in beslag. Omdat de losgekomen cellen nog door het lichaam moeten worden afgevoerd, zie je het eindresultaat pas na een kleine maand, iets dat vergelijkbaar is met een liposuctie-behandeling.

Verschil tussen cryolipolyse en Coolsculpting

Wanneer je op internet informatie zoekt over deze behandeling dan zie je dat de woorden cryolipolyse en Coolsculpting vaak door elkaar worden gebruikt. Wat is het verschil tussen cryolipolyse en Coolsculpting? Cryolipolyse is de naam voor de behandeling waarbij vet wordt bevroren. Veel soorten behandelingen die gebaseerd zijn op het bevriezen van vet hebben gebruiken de benaming cryolipolyse. Coolsculpting is een van de varianten van deze behandeling, die mede werd ontwikkeld aan Harvard University en waarbij gebruik wordt gemaakt van gel pads en sensoren die voorkomen dat de huid te koud wordt. Cryolipolyse wordt in Nederland door diverse schoonheidssalons aangeboden.

Voor welke delen van het lichaam is cryolipolyse effectief?

Cryolipolyse wordt het meeste toegepast op de bekende 'probleemzones' zoals de buik, billen en heupen. Het kan echter op nog veel meer delen van het lichaam worden toegepast. De volgende delen van het lichaam kunnen met cryolipolyse behandeld worden:
 • Borst
 • Bovenarmen
 • Bovenbenen (binnenzijde en buitenzijde)
 • Billen
 • Buik
 • Lovehandles
 • Maagstreek
 • Onderkin
 • Rug
 • Taille
 • Zadeltassen

Hoe duur is een cryolipolyse- of Coolsculptingbehandeling?

Wanneer je op zoek gaat naar een overzicht van de prijzen voor een cryolipolyse- of Coolsculptingbehandeling dan zul je merken dat deze behoorlijk uiteen lopen. Ga je bijvoorbeeld naar een van de locaties van de Coolsculpting Kliniek dan betaal je circa 450 per behandeling. Kies je voor een behandeling bij Medi Skin Care dan betaal je circa 275 per behandeling (prijzen voor het laatst gecheckt in 2020). Het verdient daarom de aanbeveling om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze voor een bepaalde behandeling maakt.
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cryolipolyse of Zeltiq procedure tegen vetrollenCryolipolyse of Zeltiq procedure tegen vetrollenLast van een buikje, te dikke billen of bovenbenen? Vetrollen verdwijnen als sneeuw voor de zon door bevriezing. Cryolip…
Afslanken door bevriezing: Zeltiq (Cryolipolyse)Als je zonder pijnlijke ingreep en zonder verdoving vet wilt laten verwijderen, dan kan dat met een Cryolipolyse behande…
Vet kwijtraken door koudebehandelingVet kwijtraken door koudebehandelingEr bestaat een zeer effectieve en uiterst milde methode waarbij mensen via een koudebehandeling permanent vet kunnen kwi…

Stoppen met zeep te gebruikenStoppen met zeep te gebruikenDe meeste mensen nemen dagelijks een douche en gebruiken daarbij een zeep of douchegel. Maar is zo vaak douchen wel goed…
De meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarDe meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarWe leven in een tijd waarin we alle kanten op kunnen met ons haar. Welke kleur je ook wilt, alles is mogelijk. De keuze…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Sketchr, Flickr (CC BY-2.0)
 • http://www.cryolipolyse.nu/cryolipolyse
 • http://bodyshape2beauty.nl/portfolio_page/cryolipolyse-utrecht/
 • http://janssenkliniek.nl/behandelingen/cryolipolyse/
 • http://beautycliniclotus.nl/cryolipolyse/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 19-08-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.