Vet kwijtraken door koudebehandeling

Vet kwijtraken door koudebehandeling Er bestaat een zeer effectieve en uiterst milde methode waarbij mensen via een koudebehandeling permanent vet kunnen kwijtraken zonder dat daarvoor een ingrijpende en belastende operatie (vetafzuiging/liposuctie) noodzakelijk is! De behandeling biedt weliswaar niet dezelfde mate van vetreductie als een conventionele liposuctie, maar voor deze methode komen vooral patiënten in aanmerking die niet buitensporig veel vetreserves hebben opgebouwd.

Koudebehandeling geen vervanging conventionele liposuctie

Het is een poliklinische niet operatieve behandeling voor permanente en effectieve vermindering van vetweefsel. In tegenstelling tot de conventionele liposuctie (vetafzuiging) wordt er bij deze werkwijze, in beautykringen ook wel bekend onder de benaming "cryolipolyse", "coolshaping" of "coolsculpting", niet gesneden en ontstaan er ook geen wonden. Daarom zijn noch pijnstillers noch narcose nodig en het vergt ook geen hersteltijd na de behandeling. Het is geen vervanging van een conventionele liposuctie, maar vult die aan. Bij patiënten kunnen zonder operatie duidelijk zichtbare en blijvende effecten worden bereikt. Of de juiste voorwaarden voor deze milde vorm van behandeling aanwezig zijn, kan gemakkelijk in het kader van een adviesgesprek worden vastgesteld. Als er sprake is van grotere vetophopingen, kan traditionele vetafzuiging efficiënter zijn.

Vet wegvriezen: de werking van koudebehandeling

Het principe van deze wijze van vetreductie is gebaseerd op een uiterst gecontroleerde koeltechnologie, die door gerichte, zowel lokaal als in tijd begrensde weefselafkoeling, vetcellen zodanig beschadigt, dat die door het lichaam worden afgebroken en daardoor permanent worden geëlimineerd.

Bevriezing van vetcellen

Bereikt wordt dat door een zogenaamde applicator die tijdens de behandeling op de "probleemgebieden" aangebracht wordt. Deze applicator heeft ongeveer de afmetingen van een handpalm en fungeert als een zuignap die door middel van een lichte onderdruk de huid met inbegrip van het zich daaronder bevindende vetweefsel, aanzuigt. Vervolgens wordt dit huidgebied inclusief het vetweefsel daaronder gedurende een uur afgekoeld tot exact de temperatuur die nodig is om de vetcellen te beschadigen en daardoor permanent te elimineren.

Afgebroken vetweefsel wordt op natuurlijke wijze afgevoerd

De huid zelf ondervindt van de behandeling generlei schade. Ook beschadiging van zenuwen, spieren of andere weefsels is uitgesloten. Alleen in de gekoelde en aldus beschadigde vetcellen komen in de daaropvolgende dagen en weken “boodschappers” vrij die ontstekingscellen activeren en aantrekken. Die bouwen dan het getroffen vetweefsel tijdens de volgende 3 tot 5 maanden langzaam af. Het daarbij vrijkomende vet wordt mettertijd langzaam en op volledig natuurlijke wijze door het lymfesysteem verwijderd en verwerkt in de lever.

De behandeling is geheel pijnloos.

Men voelt alleen bij aanvang van de behandeling een licht en koud gevoel van druk, maar dat verdwijnt na ongeveer 10 minuten. Daarna kan de behandeling zonder meer als mild worden betiteld. Er zijn daarbij geenszins pijnstillers nodig en patiënten kunnen tussendoor eten, drinken of een boek of tijdschrift lezen. Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt naar huis terugkeren en zijn of haar normale activiteiten weer opnemen, inclusief werken en sporten.

Als dieet en sporten niet helpen

Naast de klassieke liposuctie is cryolipolyse dus de enige betrouwbare niet-invasieve methode om vetcellen permanent te verminderen, en dat alles zonder operatie en pijn, in behandelingen die elk slechts 30 tot 60 minuten per zone vergen.
© 2014 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vetafzuiging (liposuctie) van buik, heupen of benenVetafzuiging (liposuctie) van buik, heupen of benenHet afzuigen van vet wordt vetafzuiging, liposuctie of liposculptuur genoemd. Het vaakst laten vrouwen dit doen, omdat z…
Kan je vermageren zonder dieet?Kan je vermageren zonder dieet?Wie zonder dieet wil vermageren kan kiezen uit meerdere methoden, variërend van dieetpillen tot eetlustremmers, liposuct…
Aqualyx: overtollig vet kwijt door vet oplossende injectiesAqualyx: overtollig vet kwijt door vet oplossende injectiesHeb je het ene na het andere dieet geprobeerd maar lijkt niets te helpen bij het kwijtraken van die overtollige kilo's v…
Cosmetische ingreep buik: buikwandcorrectie en liposuctieCosmetische ingreep buik: buikwandcorrectie en liposuctiePlastische chirurgie en cosmetische operaties in de buik wegens vetophoping of een hangbuik, wat zijn de voordelen van e…

Een stralende huid ondanks luchtverontreinigingEen stralende huid ondanks luchtverontreinigingDat luchtverontreiniging diverse huidproblemen veroorzaakt, is iets waar de meeste mensen niet bij stil staan. De cosmet…
Gelnagellak voor sterke en langdurig gelakte nagelsGelnagellak voor sterke en langdurig gelakte nagelsGelnagellak, ook wel gellak of soak off gel genoemd, is de manier om je nagels voor langere tijd mooi en stevig te houde…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Luxstorm, Pixabay
  • http://www.beautyspot.nl/nieuwsbrieven/948/wellshaped-rotterdam-bv-1
  • https://www.youtube.com/watch?v=UM7i5DjIkic
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 07-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.