Aqualyx: overtollig vet kwijt door vet oplossende injecties

Aqualyx: overtollig vet kwijt door vet oplossende injecties Heb je het ene na het andere dieet geprobeerd maar lijkt niets te helpen bij het kwijtraken van die overtollige kilo's vet. Mogelijk is de oplossing daar. De revolutionaire Aqualyx injecties lossen vet op en zorgen er voor dat je deze via de urine kunt kwijtraken. Je kunt je overtollige vet gewoon uitplassen! Het vormt daarmee een effectief alternatief voor liposuctie. Het is de methode bij uitstek voor wie het vet er met diëten en sporten alleen niet af krijgt.

Aqualyx


Hoe werkt Aqualyx?

Met Aqualyx wordt een wateroplossing ingespoten op die plek van het lichaam waar je vet wenst kwijt te raken. Overtollige vetcellen worden daardoor opgelost en opgenomen in de bloedbaan. Vervolgens plas je deze cellen via de urine weer uit. De ontwikkellaars van deze nieuwe technieken claimen dat het een effectief alternatief vormt voor liposuctie.

De oplossing die wordt ingespoten bevat plantpolymeren. Deze binden de celwanden van vetcellen en deze vervolgens laten barsten waardoor het vet oplost. Het vet wordt dus vloeibaar gemaakt zonder dat hiervoor de invasieve techniek wordt gebruikt waar liposuctie mee gepaard gaat. Na de behandeling kan er tot 48 uur sprake zijn van zwelling en blauwe plekken maar buiten dat zijn er geen bijwerkingen. Het duurt ongeveer drie weken voor je alles hebt uitgeplast. Gedurende deze periode kun je gewoon alles doen en eten. De ontwikkellaars claimen dat de cellen volledig vernietigd worden waardoor ze niet terug kunnen groeien.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van het gebied dat behandeld moet worden. Een behandeling voor de kin kan bijvoorbeeld meestal in één sessie, terwijl voor bijvoorbeeld de buik meestal meerdere behandelingen nodig zijn. Aqualyx injecties kunnen zeker niet gezien worden als volwaardig alternatief voor diëten. Het helpt slechts om het door middel van diëten bereikte effect te optimaliseren en vet weg te werken op plaatsen waar je dit door middel van sporten en gezond eten alleen vaak moeilijk weg krijgt.

Op welke delen van het lichaam kan Aqualyx gebruikt worden?

Aqualyx werkt plaatselijk. Spuit je het in het gezicht dan is dit ook de plek waar het vet zal verdwijnen. Dit heeft dan verder geen invloed op vet in de rest van het lichaam. De delen van het lichaam waar de techniek gebruikt kan worden zijn de volgende:
 • (Onder)kin
  Bron: Sketchr, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Sketchr, Flickr (CC BY-2.0)
 • Wangen
 • Nek
 • Bovenarmen
 • Oksels
 • Taille
 • Heupen
 • Zadeltassen
 • Love handles
 • Knieën
 • Kuiten
 • Enkels
 • Vetophopingen rond de billen, borst, rug en dijen

Is Aqualyx gevaarlijk?

Zoals nagenoeg alle cosmetische behandelingen gaat ook een behandeling met Aqualyx injecties gepaard met risico's. Artsen waarschuwen er bijvoorbeeld voor dat de opname van vetzuren in de bloedbaan ervoor kan zorgen dat het cholesterol naar een onacceptabele hoogte stijgt. Wie een behandeling met Aqualyx injecties overweegt zal hierover geïnformeerd worden door de behandelaar. Het wordt afgeraden deze behandeling te ondergaan bij een niet-gecertificeerde kliniek. Het is erg belangrijk dat er steriel gewerkt wordt om de kans op infecties tot een minimum te beperken.

Hoe duur is een behandeling met Aqualyx?

In Nederland en België is het gebruik van Aqualyx injecties nog niet wijd verbreid. In Engeland en Amerika wordt de behandeling al door enkele klinieken aangeboden. De kosten zijn hier circa 300 euro per behandeling. De nota wordt meestal berekend op basis van de kosten per ampul ( 100 a 150 euro) plus de kosten voor de behandeling en controleconsulten. Deze kosten liggen daarmee aanzienlijk lager dan bij liposuctie (prijzen voor het laatst gecheckt in 2019).
© 2014 - 2023 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klaar met je onderkin? ATX-injecties bieden perspectief!Zeg maar dag tegen je onderkin. Althans, wanneer we de ontwikkelaars van de zogenaamde vetverbrandende injectie ATX-101…
Afslanken door bevriezing: Zeltiq (Cryolipolyse)Als je zonder pijnlijke ingreep en zonder verdoving vet wilt laten verwijderen, dan kan dat met een Cryolipolyse behande…
Cryolipolyse of Zeltiq procedure tegen vetrollenCryolipolyse of Zeltiq procedure tegen vetrollenLast van een buikje, te dikke billen of bovenbenen? Vetrollen verdwijnen als sneeuw voor de zon door bevriezing. Cryolip…
Liposuctie, voor- en nadelenLiposuctie, voor- en nadelenLiposuctie of liposculptuur is geen methode om af te vallen. Het is een manier om de contouren van het lichaam te verbet…

Snel afvallen rond je buikSnel afvallen rond je buikVeel mensen willen maar wat graag het vet kwijt dat rond de buik zit. Logisch, want dit is dé plek waar vet veelal wordt…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jaytaix, Pixabay
 • Daily Mail - http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2565967/You-PEE-fat-Controversial-new-injections-beak-fat-cells-pass-urine.html
 • Bodyvie - http://bodyvie.com/new-aqualyx-fat-removal/
 • Afbeelding bron 1: Sketchr, Flickr (CC BY-2.0)
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 24-09-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.