Beauty: Natuurlijke look

Beauty: Natuurlijke look De 'natuurlijke look' is eigenlijk helemaal niet dat wat de naam doet vermoeden, want de 'natuurlijk look' wordt gecreëerd. Met de feestdagen mag het zelfs over de top, maar doorgaans willen we er zo natuurlijk als mogelijk uitzien. Gegeven het feit dat de gewenste 'natuurlijke look' bij lang niet alle vrouwen als vanzelf gaat, zijn er wat regels waar je aan moet voldoen om de 'natuurlijke look' te creëren.

Natuurlijk of toch niet?

Typisch dat we steeds meer aan onszelf laten versleutelen en er toch ook steeds natuurlijker uit willen zien. Dat natuurlijke is echter niet zo natuurlijk, want denk alleen maar eens aan de gezichtshuid met wat oneffenheden. De meeste mensen hebben hier en daar wel een oneffenheid. Een oneffenheid kan een gezicht juist karakter geven, en toch gaan we voor de perfect egale huid en dus willen we die egale huid creëren. Maar denk ook aan de ogen die zonder wat mascara niet sprekend genoeg zijn of je hebt geen natuurlijk blos op de wangen, wat je wel zou willen. Dan creëren we die heel subtiel en daarmee is de 'natuurlijke look' als een van de vele looks geboren.

Wat heb je nodig voor een 'natuurlijke look'?

Voor deze look heb je het volgende materiaal nodig:
  • Goede borstels/kammen, zoals: wenkbrauwen- en wimperkam, borstel voor rouge, oogschaduw en eventueel poeder.
  • Pincet
  • Natuurlijke kleur foundation (voorkeur in eigen huidskleur of één tint lichter)
  • Concealer (één tint lichter dan de huidskleur)
  • Poeder (voorkeur in de eigen huidskleur of één tint lichter)
  • Mascara (in de kleur van je wimpers of één tint donkerder)
  • Wenkbrauwgel (kleurloze gel, in de kleur van je natuurlijke wenkbrauwen of één tint donkerder)
  • Rouge (een kleur die bij voorkeur in het verlengde ligt van de natuurlijke huidskleur. De een heeft een meer roze gezichtshuid en de andere een meer beige gezichtshuid)
  • Matte lippenstift (in een kleur die bij je natuurlijke lippen past) of een verzorger met een klein beetje glans
  • Eventueel een eyeliner (als de ogen met alleen mascara nog niet sprekend genoeg zijn) en basismascara (voor meer volume).

Hoe pas je de 'natuurlijke look' toe?

Wenkbrauwen in vorm brengen

Bekijk of de natuurlijke lijn van je wenkbrauwen nog in vorm is en verwijder anders wat losse haartjes die deze lijn ontsieren. Altijd met de groeirichting mee werken en in principe niet aan de buitenkant van de wenkbrauwen plukken. Kam tussentijds de wenkbrauwen nog een keer en als de vorm er nu goed in zit, kijk dan of je wat langere haartjes hebt (als je ouder wordt is de kans groter dat haartjes doorgroeien) knip deze in de normale wenkbrauwlengte.

Reinigen en een basis aanbrengen

Je huid schoonmaken met een zacht (voor de huid) product is een must en daarna breng je een voor je huidtype dagcrème aan. Je huid kan in de loop der jaren veranderen, dus vergeet niet zo nu en dan te kijken of je nog steeds een dagcrème hebt die geschikt voor je huid is. Stem anders af met de professional wat je huid nodig heeft.

Dé gewenste egale huid

Als je niet die prachtig egale huid hebt die je wenst dan creëer je deze met een foundation die niet te dik is. Een dunnere variant smeert beter en gemakkelijker, maar deze kan ook weer meer 'doorlaten'. Met als gevolg dat je niet die gewenste egale huid krijgt. Oefen op je huid voordat je een foundation koopt, welke het meest natuurlijk iets voor je huid doe. Er zijn er enorm veel van heel dun en ietwat doorschijnend tot de bekende 'plamuur' of 'pancake'.

Als je onder de ogen wat donkerder oogt, doe dan een klein beetje concealer op dit stukje huid. Klop het er in en laat het egaal overlopen in de rest van je gezichtshuid.

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay
Sprekende ogen en betekenisvolle wenkbrauwen
Een wenkbrauw kan je gezicht uitdrukking geven, dus zorg dat deze goed gevormd is en desgewenst ingekleurd. Voor een natuurlijke look neemt een blondine geen zwarte wenkbrauwen. Ga voor de natuurlijke look met de eigen kleur mee of maar deze een tint of wat donkerder. Dit kan met verf voor een goede kleur voor zon 6 weken of gebruik een gekleurde wenkbrauwgel. Deze brengt de haartjes in vorm en geeft deze tevens een kleur mee. Heb je de gewenste kleur, gebruik dan alleen de wenkbrauwkam.

De wimpers is een heel anders verhaal. Wimpers zijn bij voorkeur lang en krullen. Alleen veel natuurlijke wimpers doen dit niet en dus helpen we de natuur een handje. Het geeft namelijk een jonge en open (wakkere) oogopslag. Bij voorkeur geen lijntjes om de ogen, want zo heeft de natuur het niet geregeld. Als je toch iets meer wilt, zet dan met een dunne eyelinerpen en lijntje boven of op de wimperrand.
De wimpers kunnen voller gemaakt worden met een basis (wit) en daarna ga je er met een gewenste mascara twee lagen overheen. Zet de mascara niet te dik aan en ga er anders met de wimperkam nog even doorheen.

Kleur

Heb je een bleke huid van jezelf en wil je net iets meer kleur, maar nog wel natuurlijk, kijk dan voor een rouge in een tint die je huidskleur iets ophaalt. Vaak is een natuurlijke tint met een beetje roze of beige het meest natuurlijk. Breng deze met een poederborstel voor rouge heel voorzichtig aan op óf onder het jukbeen. Waar je voor kiest is afhankelijk van de vorm van je gezicht. Een wat ronder gezicht heeft het meeste aan rouge net onder het jukbeen. Trek met je mond je wangen naar binnen en de lijn onder je jukbeen die dan op je wangen ontstaat is de lijn die je gebruikt voor het opbrengen van rouge. Een lang smal gezicht kan meestal wel wat óp de jukbeenderen gebruiken. Ga daarna met een losse borstel en wat poeder over je gezichtshuid om het glimmende eraf te halen of te voorkomen.

Natuurlijke lippen

Lippen in je natuurlijke kleur of één tint donkerder is het meest natuurlijk. Zorg dat ze droog zijn en breng dan wat lippenstift met een kwastje aan. Geen lippenstift, dan kan een verzorgende lippenbalsem met een klein beetje glans een uitkomst zijn. Niet te veel glans, want dat is weer onnatuurlijk.

Conclusie

Goed opgebracht geeft deze make-up een natuurlijk en fris uiterlijk. Je kunt het combineren met een natuurlijke outfit, maar even zo goed laat je je kleding er juist uitspringen. Keuze te over. Zorg alleen dat je voor onderweg wat poeder bij je hebt om glans weg te nemen en eventueel iets om de lippen, na een glaasje of een hapje, bij te werken.
© 2015 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation gebruiken voor een rijpere huidHoe kun je foundation gebruiken voor een rijpere huid? Je wilt niet dat je rimpels zichtbaar zijn als je foundation op h…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zon huid aanbrengt…
Make-up tips voor vrouwen met een licht getinte huidVrouwen met een licht getinte huid, zullen ontdekken dat het niet altijd even gemakkelijk is om goede make-up te kiezen.…
Foundation; welke past bij jou?Foundation heb je in verschillende soorten. Leer er hieronder meer over en ontdek welke foundation bij jou past.

Natuurlijke en goedkope huidverzorgingNatuurlijke en goedkope huidverzorgingIedereen droomt van een stralende gezonde huid. Sommige mensen zijn gezegend met een mooie huid en hoeven weinig moeite…
De beauty van huidolieDe beauty van huidolieHuidolie (en in het verlengde daarvan ook haarolie) wordt al eeuwen toegepast als verzorger voor huid en haar. Zowel med…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.