Wallen wegwerken – Mogelijke oplossingen

Wallen wegwerken – Mogelijke oplossingen Wanneer je wallen onder je ogen hebt kan je er ziek of moe uitzien. Het ouder worden kan de oorzaak zijn van wallen of donkere kringen onder de ogen. Maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk zoals te weinig slaap en allergie. Er zijn verschillende manieren waarop je de wallen onder je ogen kunt wegwerken. Sommige van die methodes werken voor de korte termijn en andere methodes zorgen ervoor dat dit cosmetische probleem voor langere tijd wordt opgelost.

Genoeg water drinken

Wallen ontstaan vaak door water dat wordt vastgehouden door te hoge zoutconcentraties onder de ogen. Na het huilen of na het eten van veel zout kan je ’s ochtends wakker worden met wallen onder je ogen. Het zout door het eten of de tranen trekt water naar je gezicht. Dat gaat zich onder je ogen ophopen. Door water te drinken kun je het teveel aan zout uit je systeem spoelen. Vermijd dingen die je uitdrogen zoals alcohol of koffie.

Je ogen verzachten met iets kouds

Vaak worden plakjes komkommer op de ogen geplaatst om wallen te verminderen. Dit heeft meer te maken met de verzachtende werking van de lage temperatuur. Een komkommerschijf heeft de perfecte textuur, grootte en vorm voor de behandeling van wallen. Denk eraan om de komkommer van tevoren in de koelkast te leggen. Een andere optie is om theezakjes nat te maken, in de koelkast of vriezer te leggen en je ogen daarmee te verzachten. Door voor een kalmerende thee zoals kamille te kiezen kun je meteen ook profiteren van de voordelen van aromatherapie.

Concealer gebruiken

Een effectieve manier om snel je wallen te verbergen is door make-up te gebruiken. Het is best mogelijk om de hele dag er fris uit te zien door de juiste make-up te gebruiken om kringen of wallen te verminderen. Bij het kopen van een concealer moet je opletten dat de kleur van het product bij je huidskleur past. Je kunt ook voor een lichtere tint kiezen als de wallen erg donker zijn. Gebruik je vinger of een watje om de concealer aan te brengen. Je moet de concealer niet op je gezicht wrijven maar lichtjes deppen. De wallen worden dan beter verborgen. Om ervoor te zorgen dat de concealer goed blijft zitten is het aan te raden om daarna een beetje poeder op je gezicht te doen. Met een make-up kwastje kun je de poeder onder je ogen aanbrengen. Gebruik geen glanzend poeder maar een mat poeder hiervoor.

Je allergieën behandelen

Een mogelijke oorzaak van wallen is een ontsteking in je gezicht die door een allergie is veroorzaakt. Vloeistof hoopt zich sneller rond je ogen omdat de huid daar dunner is. Daardoor gaat de huid opzwellen. Je kunt seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts met medicijnen behandelen. Vraag je huisarts om een recept of probeer een zelfzorgmiddel. Probeer uit de buurt te blijven van de bronnen van je allergie, zoals dieren, stof en bloemen. Was je beddengoed regelmatig en stofzuig je huis goed.

Je slaaphouding veranderen

Je hebt een grotere kans om met wallen wakker te worden als je op je buik slaapt. In deze positie hoopt het vocht ’s nachts onder de ogen op. Mensen die op hun zij slapen kunnen onder hun oog aan de kant waarop ze slapen een grotere vochtophoping hebben. Je slaaphouding veranderen is niet makkelijk, maar probeer meer op je rug te slapen om dit te voorkomen. Verder kun je een tweede kussen gebruiken om je hoofd een beetje naar voren te kantelen. Dit helpt om het vocht niet te laten ophopen onder de ogen. Het is ook belangrijk om je make-up altijd te verwijderen voor je naar bed gaat om irritatie van de ogen te voorkomen.

Goed voor je gezicht zorgen

Gebruik elke dag een zonnebrandcrème. Door de zonnestralen kan de huid rond je ogen kwetsbaar worden. Bescherm je huid elke dag, dus ook in de winter. Voor je naar bed gaat is het belangrijk om je gezicht goed te wassen. Droog je gezicht voorzichtig na het wassen. Als je met de handdoek wrijft, wordt de huid rond de ogen weker. Zorg ervoor dat je een goede make-up-remover gebruikt. Was je gezicht dan met water en gebruik een zachte handdoek om het droog te deppen. Om de stevigheid en elasticiteit van je huid te behouden moet je ervoor zorgen dat je je gezicht elke avond goed hydrateert met een hydraterende olie of lotion. Besteed vooral aandacht aan het gebied rondom je ogen.

Je eetgewoonten veranderen

De meeste mensen houden zo nu en dan wel van een zoute maaltijd en een paar cocktails. Maak hier echter geen gewoonte van, want door regelmatig alcohol drinken en zout eten kan vocht worden vastgehouden in je gezicht. Hierdoor krijg je uitgezakte wallen onder je ogen. Er zijn een aantal veranderingen die je kunt doorvoeren om dit te voorkomen. Probeer minder zout te gebruiken bij het koken. Je eten kan ook smaakvol zijn zonder zout. Vooral bij het avondeten is het belangrijk om minder zout te gebruiken, omdat je lichaam dan geen tijd meer heeft om het te verwerken voordat je gaat slapen. Het drinken van alcohol zorgt ook ervoor dat je water vasthoudt. Hoe meer je drinkt, hoe dikker de wallen onder je ogen zullen zijn wanneer je de volgende ochtend wakker wordt. Het kan helpen om bij het drinken van alcohol elke drank met een glas water af te wisselen.

Een filler nemen

Als de wallen door veroudering zijn veroorzaakt, zullen ze niet verminderen als je je leefstijl verandert. Een hyaluronzuurfiller kan dan de oplossing zijn. Door een filler onder de ogen te injecteren, zullen de contouren van de oogkas er jeugdiger uitzien. Deze procedure kan gevaarlijk zijn. Voor je een filler laat aanbrengen is het belangrijk om goed onderzoek te doen en het door een bekwaam persoon te laten uitvoeren. Fillers kunnen honderden euro’s kosten en hebben bijwerkingen zoals zwelling en blauwe plekken.

Plastische chirurgie

Vetopslag verplaatst zich van de oogbollen naar het gebied onder de ogen als we ouder worden. Daardoor krijgen we wallen. Het opgestapelde vet kan verwijderd of verplaatst worden door het toepassen van ooglidcorrectie. De donkere huid onder de ogen kan lichter worden gemaakt met een laserbehandeling. De kosten van een ooglidcorrectie zijn minimaal duizend euro en de herstelperiode duurt meerdere weken.
© 2016 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Last van wallen? Verminder ze met smoothiesLast van wallen? Verminder ze met smoothiesHeb je last van wallen en donkere kringen onder de ogen? Hebben de vele feestjes hun gevolgen voor de huid? Gelukkig kan…
Wallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenWallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenHet is niet prettig om wallen onder je ogen te hebben, je oogt vermoeid en ongezond. Wallen kunnen ontstaan als je niet…
Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen?Wallen onder je ogen, wat doe je ertegen?Iedereen vind ze vervelend, wallen. Van die donkere kringen onder je ogen die je blik een stuk minder fris maken. Er zij…

Natuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskersNatuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskersOm een stralende, gezonde huid te bekomen wordt aangeraden wekelijks een gezichtsmasker aan te brengen. Gezichtsmaskers…
Comedonendrukker: het instrument van Dr. Pimple PopperComedonendrukker: het instrument van Dr. Pimple PopperPuisten en mee-eters uitknijpen en abcessen verwijderen: het is de dagelijkse praktijk van Sandra Lee, beter bekend onde…
Bronnen en referenties
  • http://www.mayoclinic.com/health/bags-under-eyes/DS01151
  • http://www.webmd.com/healthy-beauty/features/banish-the-bags-under-your-eyes?page=2
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 28-01-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.