Natuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskers

Natuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskers Om een stralende, gezonde huid te bekomen wordt aangeraden wekelijks een gezichtsmasker aan te brengen. Gezichtsmaskers zorgen voor een extra diepe reiniging, voeden en hydrateren de huid. Je laten verwennen in een schoonheidsinstituut is leuk en er zijn veel verschillende gezichtsmaskers te koop, maar je kunt ook zelf een natuurlijk en goedkoop en gezichtsmasker maken met producten die je al in de keuken hebt staan.

Voorbereiding

Scrubben

Een eerste stap in gezichtsverzorging is scrubben, een gezichtsmasker zal beter kunnen inwerken als de dode huidcellen verwijderd zijn en dieper in de poriën kunnen dringen. Ook om het gezicht te scrubben kunnen we in de keukenkast enkele middeltjes vinden. Meng een eetlepel suiker met een eetlepel olijfolie en masseer zachtjes op het gezicht. De suiker bevat glycolzuur, wat de vorming van nieuwe huidcellen bevordert. Olijfolie voedt de huid en zorgt voor extra hydratatie. Hetzelfde kun je doen met fijn zeezout, het zout mengen met olijfolie en over het gezicht masseren. In plaats van olijfolie kun je ook kokosolie of amandelolie gebruiken. Na het scrubben het gezicht goed spoelen met water.

Reinigen

Voor je een masker op je gezicht aanbrengt is het belangrijk je gezicht eerst te reinigen. Dit kun je doen met je normale gezichtsreiniger of tonic, maar als je voor natuurlijke producten kiest, kun je appelazijn gebruiken. Appelazijn half-om-half mengen met water en met een watje op het gezicht aanbrengen zorgt voor een goede reiniging en doodt de bacteriën.

Bron: Security, PixabayBron: Security, Pixabay

Gezichtsmasker

Bananenmasker

Bananen zijn niet enkel gezond om op te eten, ze kunnen ook het gezicht doen stralen. Bananen bevatten veel vitaminen en mineralen die de huid hydrateren. Vitamine A helpt donkere plekken en mee-eters te verwijderen en maakt ruwe huid weer zacht. Vitamine B vertraagt de veroudering van de huid en werkt hydraterend. Vitamine E werkt als antioxidant en zal rimpels helpen voorkomen. Kalium tenslotte werkt hydraterend en helpt droge huid te voorkomen.
  • Eenvoudig bananenmasker: Prak een rijpe banaan fijn en breng aan op het gezicht. Laat 15 minuten inwerken en spoel grondig na met water.
  • Honing, citroen en bananenmasker: Voeg een theelepel citroensap en een theelepel honing toe aan het bananenmasker. De honing werkt antibacterieel en helpt acne en puistjes te voorkomen. Het citroensap zal donkere plekken en puistjes doen vervagen.
  • Bicarbonaat, kurkuma en bananenmasker: Voeg een theelepel bicarbonaat of zuiveringszout en een theelepel kurkuma toe aan het bananenmasker. Bicarbonaat werkt als een diepe reiniger van de poriën en verwijdert overtollige talg. Kurkuma is sterk antibacterieel en zal dus helpen tegen acne en puistjes.
  • Yoghurt, sinaasappel en bananenmasker: Voeg een eetlepel yoghurt en een theelepel sinaasappelsap toe aan het bananenmasker. Yoghurt werkt hydraterend en verkleint de poriën. De vitamine C in het sinaasappelsap zal de productie van nieuwe huidcellen bevorderen en fijne lijntjes en rimpels doen vervagen.

Bron: Tookapic, PixabayBron: Tookapic, Pixabay
Avocadomasker
Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten die de huid elastisch houden en fijne lijntjes vervagen. Avocado’s bevatten ook vitamine A, B, E en K en de mineralen ijzer, kalium, calcium, natrium, koper en magnesium. Een masker van avocado is ideaal voor mensen met een droge en gevoelige huid.
  • Eenvoudig avocadomasker: Prak een rijpe avocado fijn en breng aan op het gezicht. Laat 20 minuten inwerken en spoel grondig na met water.
  • Havermout en avocadomasker: Meng de geprakte avocado met 2 eetlepels gekookte havermout. Havermout werkt hydraterend en helpt beschadigde huid te herstellen. Dit masker is zeer geschikt voor mensen met een droge huid.
  • Ei, citroen en avocadomasker: Meng een heel ei en een theelepel citroensap met de avocado. Het eigeel werkt hydraterend en reinigt de huid, het eiwit helpt de elasticiteit van de huid te behouden en rimpels te vervagen. Citroensap werkt antibacterieel en helpt puistjes te voorkomen.
  • Olijfolie, honing en avocadomasker: Meng een eetlepel olijfolie en een theelepel honing met de avocado. Olijfolie werkt hydraterend en dringt diep in de huid door. Honing werkt antibacterieel en helpt acne en puistjes te voorkomen.

Bron: Stevepb, PixabayBron: Stevepb, Pixabay
Ei-masker
Eieren bevatten tal van vitaminen en proteïnen. De proteïnen helpen om de huid elastisch te houden en fijne lijntjes te verminderen. Collageen en vitamine A helpen bij de vorming van nieuwe huidcellen. Eigeel zorgt voor hydratatie en eiwit zorgt voor een vetvrije huid.
  • Eigeelmasker: Wie een droge huid heeft gebruikt enkel het eigeel. Breng een dunne laag aan op het gezicht en laat 15 minuten inwerken. Goed afspoelen met water voor een gehydrateerde en zachte huid.
  • Eiwitmasker: Wie een vette huid heeft gebruikt enkel het eiwit. Klop het eiwit lichtjes op en breng aan op het gezicht voor een gladde en vetvrije huid.
  • Masker van een heel ei: Wie een normale of gemengde huid heeft kan het hele ei gebruiken. Klop het ei los en breng een laagje aan op het gezicht voor een gehydrateerd en vetvrij resultaat.

Lees verder

© 2016 - 2024 Valedevento, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Je eigen gezichtsmaskers maken, voor alle huidtypen!Je kan naar een dure schoonheidspecialist gaan of prijzige maskers kopen bij een luxe drogist, maar het kan ook allemaal…
Maak je eigen haarmaskerEr zijn verschillende recepten om zelf haarmaskers te maken die super goed zijn voor je haar! De ingrediënten zijn niet…

Helix piercing: pijn, het laten zetten en verzorgingPiercings heb je in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de septum, lip, en oor piercing. In oor piercings kan j…
Wallen wegwerken – Mogelijke oplossingenWallen wegwerken – Mogelijke oplossingenWanneer je wallen onder je ogen hebt kan je er ziek of moe uitzien. Het ouder worden kan de oorzaak zijn van wallen of d…
Bronnen en referenties
  • http://naturalbeautytips.co/banana-face-mask-recipe/
  • http://www.rd.com/health/beauty/homemade-facial-masks-recipes/
  • http://homemademasks.net/homemade-beauty-treatments/6-effective-skin-care-face-mask-egg-whites/
  • Afbeelding bron 1: Security, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Tookapic, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Stevepb, Pixabay
Valedevento (52 artikelen)
Laatste update: 11-04-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.