Herpotherm Hot Kiss gebruiken bij opkomende koortslip

Herpotherm Hot Kiss gebruiken bij opkomende koortslip Een koortslip kan erg vervelend zijn. Om de pijn te bestrijden kunnen je een crème of patches gebruiken. Het is echter ook mogelijk om een koortslip in de kiem te smoren door gebruik te maken van de Herpotherm Hot Kiss. Herken je de symptomen en voel je een koortslip opkomen dan druk je de stick gedurende ongeveer 4 seconden tegen de lip aan tot je een piepje hoort. De Herpotherm Hot Kiss geeft een warmtestoot af die de enzymen en proteïnen in het herpes simplex virus dusdanig beïnvloeden dat een uitbraak in de kiem gesmoord wordt. Het is wel belangrijk dat je het in een vroeg stadium gebruikt, anders werkt het mogelijk niet.

Herpotherm Hot Kiss


Koortslip: een vervelend probleem

Een koortslip is een relatief veel voorkomende besmettelijke aandoening die wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Naar schatting is zo'n 95% van de bevolking drager van dit virus, maar lang niet bij iedereen leidt het ook tot klachten. Als je hier wel gevoelig voor bent dan kun je een koortslip krijgen. Er ontstaan dan blaasjes om en/of in de mond en op de lippen. Bij de eerste uitbraak kun je er ook koorts bij krijgen. De blaasjes zijn vaak erg pijnlijk en kunnen het eten en drinken sterk bemoeilijken. Als de blaasjes openbarsten ontstaat er daarna korstvorming en dit is vaak geen prettig gezicht. Veel mensen schamen zich dan ook voor een koortslip.

Niet te genezen, alleen te beperken

Heb je eenmaal een keer last gehad van een koortslip dan kun je ervan op aan dat het virus vaker de kop op zal steken. Dit gebeurt met name in periodes dat de weerstand minder is. Helaas kan de aandoening niet genezen worden. Op het moment dat je er last van hebt kun je enkel de symptomen verlichten. Hiervoor kun je een crème gebruiken zoals Aciclovir of Penciclovir of Zovirax. Daarnaast biedt Compeed speciale patches die je over de blaasjes heen kunt plakken of verspreiding te voorkomen en de pijn te verlichten. Het nadeel van deze middelen is dat het gebruik ervan erg zichtbaar is: je loopt rond met een pleistertje of witte klodder crème op je gezicht. Veel mensen ervaren dit als gênant en sommigen melden zich liever een dag ziek dan zo de deur uit te gaan!

Herpotherm Hot Kiss / Bron: Herpotherm Hot KissHerpotherm Hot Kiss / Bron: Herpotherm Hot Kiss

Wat is de Herpotherm Hot Kiss?

De Herpotherm Hot Kiss is een product in de vorm van een stick dat ontwikkeld is om het opkomen van een koortslip in de kiem te smoren. Heb je vaker last gehad van een koortslip dan herken je de symptomen. Vaak begint het met een tintelend of branderig gevoel en het komt vaak opzetten op een moment dat je weerstand minder is, bijvoorbeeld als je verkouden wordt of over een langere periode te weinig slaap hebt gehad en onvoldoende gezond hebt gegeten.

Het is zaak om de Herpotherm Hot Kiss te gebruiken wanneer je de koortslip voelt opkomen. Je zet het apparaatje dan op je lip en drukt het knopje in. De Hot Kiss geeft op dat moment een soort warmtestoot af van 50 tot 51 graden Celsius. Het is belangrijk om de Hot Kiss tegen de lip aan gedrukt te houden tot je een piepje hoort. Dit duurt ongeveer 4 seconden. Waar de een dit als enigszins onprettig ervaart noemt de ander de ervaring pijnlijk. Het voordeel is echter dat door deze kortdurende pijnlijke ervaring een veel langer durende vervelende koortslip voorkomen kan worden.

Omdat een koortslip zeer besmettelijk is, is het heel belangrijk om de Herpotherm niet met iemand te delen - zelfs niet met je partner - maar alleen zelf te gebruiken! Bij voorkeur doe je de stick na elk gebruik af met een alcoholdoekje.

Werkt de Herpotherm Hot Kiss echt?

Wat de Herpotherm Hot Kiss doet is dat het de verdere groeit van het herpes simplex virus dat aan de basis ligt van een koortslip afstopt. Dit doet het door de enzymen en proteïnen die een rol spelen bij de uitbraak van het virus te beïnvloeden en als het ware 'onschadelijk' te maken of lam te leggen zodat het zich niet meer verder kan uitbreiden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van de Hot Kiss. Ook al voelt de stick misschien nogal heet aan wanneer je deze op je lip drukt, door de temperatuur van niet meer dan 51 graden is het onmogelijk om hier een blaar of brandwond aan over te houden.

Andere gebruikers

Een rondje langs diverse fora en webshops leert dat de Herpotherm vele tevreden gebruikers heeft. Wel zijn er diverse gebruikers die er melding van maken dat het minder goed of helemaal niet werkt op het moment dat het virus al te ver ontwikkeld is. Het is daarom belangrijk om het product direct bij de eerste tekenen van het opkomen van een koortslip te gebruiken.

Medici

Naast gebruikers scharen ook medici zich achter de technologie. Robert van der Hulst, KNO-arts van het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen bijvoorbeeld, toont zich enthousiast en bevestigt dat de warmtestoot die de stick afgeeft daadwerkelijk het herpes simplex virus kan beïnvloeden.

Tevredenheidsgarantie

De makers van de Herpotherm Hot Kiss zijn zelf zo overtuigd van de werking van hun product dat ze een 90-dagen-tevredenheidsgarantie hebben afgegeven. Als je het product bestelt en je bent niet tevreden, dan kun je het retourneren en je geld terugkrijgen (met een inhouding van 10 euro).

Waar is de Herpotherm Hot Kiss verkrijgbaar?

De Herpotherm Hot Kiss is verkrijgbaar bij diverse drogisten en online webshops. Hij kost ongeveer 40 euro (prijs voor het laatst gecheckt in 2020). De stick kan een leven lang mee gaan. Hij werkt op batterijen en deze moeten na circa 300 keer gebruiken worden verwisseld.
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips tegen een koortslipTips tegen een koortslipEen koortslip hebben is vervelend en het doet daarbij ook nog pijn. Gelukkig zijn er meerdere remedies om een koortslip…
Een koortslip, zeer gevaarlijk voor baby's!Een koortslip, zeer gevaarlijk voor baby's!Een koortslip is pijnlijk en vervelend, maar is voor volwassenen niet gevaarlijk. Voor baby's en jonge kinderen is een h…
Wat te doen bij een koortslip?Wat te doen bij een koortslip?Als je ooit een koortslip hebt gehad, komt deze altijd om de zoveel tijd terug. Een koortslip verschijnt niet altijd op…
Koortsblaasjes of koortslip: oorzaken, behandeling & tipsKoortsblaasjes of koortslip: oorzaken, behandeling & tipsKoortsblaasjes zijn een erg irritante aandoening die je humeur danig kunnen verpesten. Koortslip is een symptoom van het…

Hoe (snel) gezonde haren en nagels groeienHoe (snel) gezonde haren en nagels groeienVolle glanzende haren en mooie, sterke nagels zijn zichtbare tekenen van gezondheid, schoonheid en welbevinden en ze beh…
Mee-eters wegkrijgen en voorkomenMee-eters wegkrijgen en voorkomenDe een heeft ze nooit, voor de ander is het dagelijks een vervelend gezicht: mee-eters. Mee-eters zien er meestal uit al…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Publiek Domein, Wikimedia Commons (PD)
  • http://www.optimalegezondheid.com/herpotherm/
  • https://www.koortslippreventie.nl/herpotherm-koortslipapparaat
  • https://www.koortslippreventie.nl/tevredenheidsgarantie
  • http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/ISI_standaarden/ISI_Koortslip_herpes_simplex
  • Afbeelding bron 1: Herpotherm Hot Kiss
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 17-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.