La Roche Posay Toleriane Ultra voor de gevoelige huid

La Roche Posay Toleriane Ultra voor de gevoelige huid Een gevoelige huid is voor veel mensen een probleem. Het kan cosmetisch storend zijn, maar ook het vinden van geschikte producten voor een extreem gevoelige en/of allergische huid is erg lastig. Ook worden producten vanwege teleurstellende verkoopresultaten uit de handel genomen, waardoor de consument weer opnieuw kan beginnen met een zoektocht naar geschikte producten waarop de huid niet reageert. Van het merk La Roche Posay zijn een aantal huidverzorgingsproducten voor de zeer gevoelige huid verkrijgbaar. Daarnaast is er van dit merk ook make-up voor een gevoelig huidtype.

Oorzaken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert extreem op prikkels van buitenaf, zoals warmte, kou, luchtverontreiniging, temperatuursverschillen, enz. Ook alcohol, gekruid eten, stress en roken kan de gevoelige huid slecht verdragen en de symptomen verergeren. Daarnaast kan men overgevoeligheidsreacties krijgen door cosmetica en huidverzorgingsproducten. Doordat de huid droger wordt kan deze ook gevoeliger worden voor prikkels van buitenaf. Medicijngebruik kan ook overgevoeligheidsreacties veroorzaken.

Symptomen van een gevoelige huid

  • Roodheid, rode vlekken
  • Bultjes
  • Jeuk
  • Branderigheid
  • Rosacea
  • Droogheid
  • Uitslag
  • Een trekkerig gevoel

Verzorging van een gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is doordat de huid droger wordt, de huidbarrière niet meer op volle sterkte. Daardoor is ook de afweer tegen prikkels en invloeden van buitenaf minder. Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze huidbarrière niet wordt aangetast door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten. Daardoor wordt de afweer van de huid minder en zal deze nog heviger reageren op prikkels. Probeer de huidbarrière zoveel mogelijk intact te houden. Van onder andere Vaseline is bekend dat dit de huidbarrière kan herstellen, een nadeel is dat het plakkerig aanvoelt op de huid.

PH-waarde van de huid

Op de huid bevindt zich een zure beschermlaag. Deze wordt o.a. gevormd door talg en zweet. De zuurgraad wordt ook wel aangeduid als de pH-waarde. PH betekent Pondus Hydrogenium. Bij een gezonde huid is de pH-waarde ongeveer 5,5. Kies voor producten met een neutrale pH-waarde die geen bekende allergenen bevatten zoals alcohol, parfum en conserveringsmiddelen, kleurstoffen en lanoline. Vermijd ook producten die de huid sterk ontvetten en daardoor de huidbarrière aantasten. Dus een zeer mild reinigingsproduct gebruiken en zeker geen zeep of lotions die alcohol of parfum bevatten.

Weinig ingrediënten

Een gevoelige huid is gebaat bij huidverzorgingsproducten met weinig ingrediënten, zodat er minder kans is op een reactie van de huid. Bij producten met een uitgebreide ingrediëntenlijst bestaat er ook meer kans dat de huid voor één of meer van deze ingrediënten overgevoelig is. Dus hou het simpel.

Toleriane Ultra van La Roche Posay voor de gevoelige, intolerante huid met allergische reacties

La Roche Posay heeft een reeks producten onder de naam Toleriane Ultra voor de overgevoelige, intolerante huid die ook allergische reacties vertoont. Dit merk is meestal alleen verkrijgbaar bij de apotheek. Deze lijn heeft geen toner of tonic, maar een spuitbus met mineraal water dat o.a. selenium bevat. Er is onder andere een zeer simpele, maar fijne moisturizer, met weinig ingrediënten verkrijgbaar. Dit product bevat geen conserveringsmiddelen, geen parfum, geen parabenen, geen kleurstoffen en geen lanoline, maar wel een kalmerend bestanddeel met de naam Neurosensine en thermaal water dat ook kalmerend werkt. Deze moisturizer is meer geschikt voor de droge huid en minder voor een gecombineerde huid. Het product zit verpakt in een luchtdicht pompje.

Ingredienten Toleriane Ultra intensief kalmerende verzorging

Water, Isocetyl Stearate, Squalane, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Dimethicone, Glycerin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Pentylene Glycol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Dimethiconol, Sodium Hydroxide, Acetyl Dipetide-1 Cetyl Ester, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer.

Toleriane Ultra Nacht

Dit product bevat niacinamide, oftewel vitamine B3. Hiervan is bekend dat het een ‘flush’ effect heeft: een tijdelijke verhoogde doorbloeding, waardoor je gezicht bij vlagen rood wordt. Als je al een gevoelige huid hebt, met een rode kleur of rode vlekken, kan het effect van niacinamide dit optisch (tijdelijk) erger maken. Bovengenoemd product bevat geen niacinamide en heeft deze ‘bijwerking’ niet. Het kan zowel overdag als 's avonds worden gebruikt.

Toleriane Ultra Oogcontour

Ook heeft La Roche Posay in deze lijn een verzorging voor de oogcontouren. Deze bevat echter ook niacinamide.

Toleriane Ultra Make-upverwijdering

Deze reiniging verwijdert make-up zonder te irriteren. Het product is geschikt voor het gezicht en de ogen. Deze milde reiniging is ook geschikt voor mensen met contactlenzen. Het is verpakt in steriele ampullen, zodat de hygiëne optimaal is.

Toleriane voor de gevoelige, intolerante huid

Voor de zeer droge, gevoelige huid is er een rijke versie verkrijgbaar met de naam Toleriane Rijk. Voor ’s winters zijn producten met een rijke samenstelling meer geschikt dan ’s zomers. Voor de normale tot gecombineerde gevoelige huid is Toleriane Verzachtende Beschermende Verzorging meer geschikt. Ook is er een reinigende emulsie verkrijgbaar, die het gezicht op een milde manier reinigt. Deze producten bevatten weinig ingrediënten en bevatten geen bekende allergenen zoals bijvoorbeeld parfum, dus is er minder kans op irritatie.

Toleriane make-up

Voor de gevoelige huid zijn er twee make-upvarianten verkrijgbaar. De La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide die de teint egaliseert en een goed dekkend effect heeft, zodat onvolkomenheden gecamoufleerd worden. La Roche Posay Toleriane Teint Compact Mineral geeft een sterk dekkend effect. Deze foundation wordt met een sponsje aangebracht. Beide foundations zijn verkrijgbaar in diverse tinten.

Overgevoeligheid of allergische reactie nooit helemaal uit te sluiten

Andere bekende merken die producten voor een gevoelige huid verkopen zijn Clinque en Roc. Een overgevoelige, of allergische reactie is echter nooit helemaal uit te sluiten omdat elke huid anders op een product reageert. Vraag indien mogelijk eerst om samples om het product uit te testen. Breng het aan op de binnenkant van de arm en laat het 48 uur zitten. Vertoont de huid geen rode vlekken of andere overgevoeligheidsreacties, dan kan het product op het gezicht worden aangebracht. Ook dan kan het nog voorkomen dat de tere gezichtshuid het product niet kan verdragen, dus voorzichtigheid blijft geboden.

Een bezoek aan de huidarts of huidtherapeut kan uitkomst brengen

Reageert je huid bijna overal op en weet je echt niet meer welke verzorgingsproducten je nog kunt gebruiken dan kan een bezoek bij de huidarts of huidtherapeut uitkomst brengen. Deze kan door middel van testen te weten komen wat de allergie of overgevoeligheid veroorzaakt zodat je deze stoffen zoveel mogelijk kan vermijden. Ook kan de huidarts of huidtherapeut vaststellen of er een onderliggende reden, zoals bijvoorbeeld rosacea, de oorzaak is voor de geprikkelde huid.
© 2016 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Huid verzorging en tips voor een gevoelige huidDe gevoelige huid is zeer dun en/of fijn van structuur. De huid reageert snel op kou en hitte, verbrandt snel en heeft s…
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?
Eigenschappen en verzorging van de gevoelige huidEigenschappen en verzorging van de gevoelige huidEen gevoelige huid heeft een aantal kenmerken. Niet iedereen met een huid die door omstandigheden gevoelig reageert heef…

Waar of niet waar? Fabels en feiten over grijs haarWaar of niet waar? Fabels en feiten over grijs haarVoor velen geldt grijs haar als een symbool van wijsheid en ervaring, anderen haten het krijgen van grijze haren omdat z…
Weleda olie: verschillende soorten olie en hun werkingAlle huid- en massageoliën van Weleda zijn verwarmend, maar hebben daarnaast allemaal een geheel eigen werking. Masseer…
Bronnen en referenties
  • Ingrediënten: de verpakking van Toleriane Ultra
  • Productinformatie: bijsluiters en verpakkingen
  • www.larocheposay.nl
  • Diverse apotheken om productadvies en informatie gevraagd
  • Opleiding tot schoonheidspecialiste
  • Eigen ervaringen met het gebruik van deze producten
Ymannee (48 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.