Huid verzorging en tips voor een gevoelige huid

De gevoelige huid is zeer dun en/of fijn van structuur. De huid reageert snel op kou en hitte, verbrandt snel en heeft snel last van wind en kou. De gevoelige huid is meestal droog en geeft vaak snel allergische reacties. Temperatuurschommelingen, wasmiddelen, cosmetica en alcohol kunnen irritatie veroorzaken in de vorm van rode vlekken, bultjes, blaasjes of zichtbare aders.in dit artikele lees je wat de oorzaken kunnen zijn en hoe het te behandelen is.

Inleiding

Als je een gevoelige huid hebt dan moet je extra maatregelen nemen om je huid te beschermen. Een gevoelige huid kan het erg moeilijk maken om de huid te verzorgen omdat veel middelen die gemaakt zijn voor de verzorging van de huid irriterend kunnen zijn. Daarom moet je erg voorzichtig zijn met welke producten je kiest voor de verzorging van de huid. Als je dit niet doet kan je in plaats van een mooie gladde huid veel bultjes en andere onevenheden krijgen.

Symptomen van een gevoelige huid

Hoewel een gevoelige huid is op zichzelf een medische aandoening is, kan het een teken zijn van onderliggende voorwaarden die ervoor zorgen dat verschillende symptomen zoals eczeem, psoriasis, acne, of allergieën. Veel mensen denken alleen om alleen de symptomen "gevoeligheid" maar beseffen nooit het eigenlijke probleem. Als je last hebt van grote aandoeningen, moet u deskundig medisch advies zoeken van een dermatoloog om erachter te komen wat voor type huidzorg en gezondheidsmaatregelen u zou moeten nemen.

Enkele symptomen die kunnen optreden bij een gevoelige huid zijn: huiduitslag en irritatie met het gebruik van bepaalde producten, verstrakking van de huid, tintelingen, huidreacties op emotionele stress, wondjes na het scheren, roodheid, droge huid, netelroos, overmatig blozen, of irritatie na kort of langdurige blootstelling aan de zon.

Oorzaken van gevoelige huid

Er zijn vele oorzaken voor een gevoelige huid, en die kunnen variëren van de ene persoon naar de andere. Mannen en vrouwen kunnen een gevoelige huid hebben. Sommige huid eigenschappen zijn genetisch. Als je gemakkelijk blost of een jeukende, droge huid, of als u gevoelig bent voor sproeten of verbrand gemakkelijk bij blootstelling aan de zon voor een korte tijd, dan is dit erfelijke bepaald. Sommige allergische reacties zijn ook genetisch bepaald.

Soms kunnen de voedingsmiddelen die u eet ervoor zorgen dat je een gevoelige huid of een allergische reactie krijgt. Cafeïne, specerijen, en sommige hete vloeistoffen kan een huidreactie geven. Uw huid kan ook gevoelig zijn voor bepaalde cosmetica of huidverzorging en gezondheid producten. Andere oorzaken kunnen zijn: medicatie, stress, of zelfs omgevingsfactoren zoals wind of zeer koude weersomstandigheden.

Behandeling van de gevoelige huid

Hoewel de behandelingen kunnen variëren voor de gevoelige huid, is de beste behandeling het voorkomen dat producten of activiteiten die gewoonlijk een reactie veroorzaken. Als u weet dat bepaalde huidverzorging producten huiduitslag of andere irritaties veroorzaken, vermijd dan het gebruik van deze producten. Als u weet dat bepaalde voedingsmiddelen een reactie veroorzaken, vermijd dan deze voedingsmiddelen. Als u niet zeker weet wat de oorzaak van de reactie is, houdt dan een dagboek bij met de activiteiten, voedingsmiddelen en gebruikte producten en noteer elke keer de reactie die optreedt.

Verzorg uw huid dagelijks met natuurlijke aloë-vera gebaseerde gels en crèmes, zodat de huid kan genezen. Aloë-vera is bekend voor zijn genezende en verjongende eigenschappen. Het helpt de huid nieuwe huidcellen aan te maken en de oude te verwijderen. Sommige producten, zoals het Hawaiiaanse aloë-vera product met de naam AhVahleen. Combineer aloë-vera met andere natuurlijke ingrediënten ter verbetering van de gezondheid van de huid. Aloë-vera helpt ook bij brandwonden en snij wonden, en verzacht een aantal voorwaarden. Aloë-vera producten kunnen ook uw huid beschermen tegen schadelijke zonnen stralen als je veel buitenshuis bent.

Gebruik ook andere natuurlijke producten voor de verzorging van de huid zoals natuurlijke foundations, natuurlijke poeders en make-up, natuurlijke cleaners, en andere natuurlijke schoonheid producten waaronder shampoo, douche gel, en scheerschuim.

Als je nieuwe producten probeert maak dan een notitie van de conditie van de huid en of er enkele complicaties optreden. Je zal dan snel een combinatie vinden waarin je een normaal leven kan lijden, zelfs met een zeer gevoelige huid. Bezoek eens wat winkels of online shops om te experimenteren met verschillende producten. En geniet elke dag van een gezonde huid.

je zult snel een combinatie vinden die u in staat stelt een normaal leven lijden, zelfs met een gevoelige huid. Bezoek online winkels om te experimenteren met verschillende oplossingen voor natuurlijke huid zorg te genieten van een gezonde huid elke dag!
© 2008 - 2024 Lucdejager, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Tips tegen een gevoelige huidTips tegen een gevoelige huidEen gevoelige huid heeft meer aandacht nodig dan een normale huid. Je kan er niet zomaar van alles opsmeren, omdat dat h…
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…
Acne, wat is er aan te doen?Veel mensen hebben last van acne. Ze proberen van alles om er van af te komen. Maar hoe kom je je acne af?

Roaccutane tegen acneRoaccutane tegen acneAcne hebben kan erg vervelend zijn. Wanneer de acne ernstige vormen aanneemt en de meeste medicijnen niet lijken te werk…
Behandeling van PTSSIedereen heeft wel eens een erge gebeurtenis in zijn of haar leven meegemaakt. Bij 8% van de Nederlanders ontstaat hierd…
Lucdejager (26 artikelen)
Gepubliceerd: 20-04-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.