Gucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeuren

Gucci-parfums: enkele populaire Gucci-vrouwengeuren Gucci is een van de toonaangevende ondernemingen in de mode-industrie en dit Italiaanse bedrijf focust zich onder andere op kleding, schoenen, sieraden, horloges en parfums voor vrouwen en mannen. Deze luxe-artikelen worden wereldwijd door zowel mannen als vrouwen gewaardeerd vanwege de zeer hoge kwaliteit.

House of Gucci

Gucci als onderneming heet voluit House of Gucci (Huis van Gucci) en dit modehuis werd in 1921 in het Italiaanse Florence opgericht door Guccio Gucci. Door de jaren heen heeft Gucci zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende mode-bedrijven en is House of Gucci het best verkopende Italiaanse merk ter wereld. De kwalitatief hoogwaardige producten van Gucci worden over de gehele wereld in winkels van het Italiaanse merk verkocht. In 2016 had Gucci 550 shops verspreid over de diverse continenten, 116 van deze winkels waren gevestigd in West-Europa. Daarnaast is het assortiment van Gucci onder andere ook verkrijgbaar in luxe warenhuizen.

Gucci-parfums voor vrouwen

House of Gucci lanceerde de eerste parfum voor vrouwen, Gucci No. 1, in 1974 en daarna heeft men vele succesvolle parfums voor vrouwen op de markt gebracht, waaronder de bestsellers L’Arte di Gucci en Gucci 3.

Met het dragen van een Gucci-parfum maak je een goede keuze, maar het kiezen van een van de tientallen geuren van dit Italiaanse modehuis kan nog wel een uitdaging zijn. Welke Gucci-parfums voor vrouwen moet je in je collectie hebben? Met welke geuren kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken?


Envy by Gucci

Envy bij Gucci is een klassieker en nog steeds een favoriet bij vrouwen over de gehele wereld. Deze Gucci-parfum werd in 1997 op de markt gebracht en is bloemig en fris. Qua geursterkte overheerst deze Gucci-parfum voor vrouwen niet. De geur heeft accenten van magnolia, hyacint, jasmijn, viooltjes, lelietjes-van-dalen, iris en muskus.

Envy by Gucci is verpakt in een opvallende, stijlvolle en transparante flacon en deze Gucci-parfum wordt met name overdag gedragen.

Rush by Gucci

Rush by Gucci is vanaf 1999 verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt en dit is een kruidige, bloemige, frisse, moderne en vrouwelijke geur met een gemiddelde sterkte voor zelfbewuste en sexy vrouwen. Vanille, patchouli, koriander, rozenbladeren, fresia’s en jasmijn behoren tot de belangrijkste ingrediënten van deze Gucci-parfum voor vrouwen.

Rush by Gucci zit in een opvallende rode en vierkante verpakking, heeft een gemiddelde geursterkte en vrouwen dragen deze geur met name overdag.

Rush 2 by Gucci

Na het enorme succes van Rush, besloot Gucci twee jaar later een opvolger op de markt te brengen: Rush 2, een warme, sensuele, bloemige en krachtige parfum. In deze Gucci-parfum ruik je accenten van narcissen, gardenia’s, rozen, eikenmos, muskus en palmhout.

De flacon van Rush 2 lijkt op de fles van Rush, de kleur van Rush 2 (warme, roze, vrouwelijke) is echter afwijkend. De meeste vrouwen geven er de voorkeur aan om Rush 2 met name overdag te dragen.

Gucci by Gucci

Gucci by Gucci werd in 2007 gelanceerd en kenmerkt zich door een bloemige, kruidige en oosterse geur, terwijl je ook hout-extracten kunt waarnemen. Deze parfum is met name gericht op sterke en sensuele vrouwen. De belangrijkste ingrediënten van deze zeer vrouwelijke geur van Gucci zijn Tiare tahiti, framboos, peer, guave, kamille, lelie, patchouli, honing, musk en oranjebloesem.

Gucci by Gucci zit verpakt in een stijlvolle, hoekige en enigszins mysterieuze fles en over het algemeen wordt deze Gucci-parfum voor vrouwen ’s avonds gedragen.

Flora by Gucci

Flora by Gucci kwam in 2008 op de markt en zoals de naam al doet vermoeden, is het een bloemige parfum, die een natuurlijke en frisse indruk achterlaat. Gucci richt zich met deze geur met name op klassieke, stijlvolle en elegante vrouwen. Pioenroos, citrus, patchouli, sandelhout en roze peper zijn de belangrijkste ingrediënten van deze Gucci-parfum voor vrouwen.

Flora by Gucci wordt geleverd in een elegante fles met een karakteristieke zeshoekige vorm. Deze parfum wordt met name overdag gedragen.

Guilty by Gucci

Guilty by Gucci werd in 2010 geïntroduceerd. Het is een krachtige en sexy parfum, met name gericht op jonge, avontuurlijke vrouwen die van luxe houden. In deze parfum van Gucci ruik je noten van amber, patchouli, peper, geranium, perzik, mandarijn en een mix van diverse bloemen.

De fles van Guilty by Gucci ziet er luxe uit en deze Gucci-parfum voor vrouwen wordt met name tijdens de avonduren gedragen.

Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition by Gucci

Deze parfum is een gelimiteerde versie van de populaire Gucci Flora-collectie en de verpakking bestaat uit een stijlvolle fles die ook in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar is. In deze fruitige Gucci-parfum voor vrouwen herken je accenten van rode bessen, patchouli, bruine suiker en gardenia.

Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition werd in 2017 op de markt gebracht, heeft een gemiddelde geursterkte en wordt met name overdag gedragen.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie House of GucciGucci, een duur en luxe merk waar menig vrouwen van dromen. Maar hoe is The house of Gucci ontstaan? En wie is de oprich…
Achter de schermen van GucciAls we aan Gucci denken, dan denken we aan luxe, glitter & glamour. Maar hoe is Gucci ontstaan? Wat is Gucci eigenlijk b…
Gucci – Yves Saint LaurentGucci is een van oorsprong Italiaans modeconcern, onder meer gevestigd in Nederland. De volledige naam van Gucci is de G…
Burberry-parfums: enkele populaire Burberry-vrouwengeurenBurberry-parfums: enkele populaire Burberry-vrouwengeurenBurberry is een bekend Brits modehuis met een lange en rijke geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1856 door Thoma…

Cellulitis? Zo kun je deze voorkomen en bestrijden!Cellulitis? Zo kun je deze voorkomen en bestrijden!In de cosmetische industrie wordt met cellulitis de bobbelige, oneffen structuur van de huid en het bindweefsel dat zich…
Make-up rond de ogen: Veilig gebruik van oogcosmeticaMake-up rond de ogen: Veilig gebruik van oogcosmeticaMake-up en (oog)verzorgingsproducten zijn voor veel vrouwen (en mannen) onontbeerlijk voor een mooier uiterlijk. Het geb…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stevebidmead, Pixabay
  • https://www.fragrantica.com/designers/Gucci.html
  • https://www.statista.com/statistics/442796/number-of-gucci-stores-worldwide-by-region/
Rvdz (32 artikelen)
Laatste update: 19-08-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.