Eenvoudig zelf gezichtsmaskers maken met eiwit

Eenvoudig zelf gezichtsmaskers maken met eiwit Wanneer je je gezicht een frissere uitstraling wilt geven, dan kun je een gezichtsmasker gebruiken. Ook helpen sommige gezichtsmaskers bij het verwijderen van vuil uit de poriën, vuil dat oneffenheden in de huid kan veroorzaken. Gezichtsmaskers kun je bij de drogisterij kopen, maar het is ook vrij eenvoudig om er zelf een te maken van natuurlijke producten. Het toevoegen van eiwit aan een masker biedt vele voordelen voor de huid. Welke zijn dit? En hoe kan je zelf een eiwitmasker maken?

Algemene voordelen van een gezichtsmasker

Het regelmatig aanbrengen van een gezichtsmasker geeft de huid een flinke boost. Afhankelijk van het type masker dat je kiest, kun je profiteren van de volgende voordelen:
  • Je ziet vrijwel direct resultaat
  • Overtollig talg wordt verwijderd
  • Verschillende type huidproblemen kunnen worden aangepakt
  • De algehele conditie van je huid verbetert
  • Een gezichtsmasker kan ontspannend werken

Voor verschillende huidtypen zijn geschikte maskers te verkrijgen en te maken. Welk huidprobleem wil je aanpakken? Wil je een minder vette huid of heb je juist een heel droge huid? Wil je afrekenen met onzuiverheden als puistjes en mee-eters of wil je het ontstaan van rimpels juist vertragen? Kies aan de hand van je wensen een masker dat helpt om jouw probleemgebied aan te pakken.

Eiwitmaskers en de werkzame stoffen

Eiwit bevat diverse stoffen die je huid ten goede kunnen komen. Zo bevordert eiwit weefselherstel en groei. Dit vergroot de elasticiteit van de huid en heeft een rimpelverminderende werking. Het bestanddeel magnesium kan worden opgenomen door de huid. Wanneer je te weinig magnesium opneemt, dan wordt het verouderingsproces versneld. Magnesium in huidmaskers draagt bij aan voldoende magnesium en vertraagt daarmee het ouder worden van de huid. Riboflavine, ook wel bekend als vitamine B2, is een must voor gezond haar en een gezonde huid. Deze stof vind je ook terug in eiwit en draagt bij aan het verwijderen van vrije radicalen die celbeschadiging en rimpels kunnen veroorzaken. Een ander bestanddeel dat eiwit een interessant ingrediënt maakt voor een gezichtsmasker is kalium. Kalium is medeverantwoordelijk voor een goede vochtbalans is je lichaam. Een goed gehydrateerde huid is gezonder er ziet er stralend uit.

Drie DIY-gezichtsmaskers met eiwit

Zoals eerder aangegeven kun je voor verschillende huidproblemen diverse maskers gebruiken. De drie eiwitmaskers bevatten, naast eiwit, ingrediënten die elk een andere werking hebben. De onderstaande maskers zijn eenvoudig zelf te maken en hebben een positief effect op de huid. Waar bij het ene masker de focus ligt op het egaliseren van de huid heeft het andere masker juist een zeer hydraterende werking. De benodigde ingrediënten, de bereidingswijze en hoe je het masker aanbrengt, worden duidelijk besproken.

Een huidverlichtend eiwitgezichtsmasker

Problemen als acne kunnen donkere vlekjes op het gezicht achterlaten. Ook kun je last hebben van ontsierende pigmentvlekjes. Met dit huidverlichtende gezichtsmasker worden juist deze problemen aangepakt.

Wat heb je nodig?
  • Het eiwit van één ei
  • Een theelepel kurkumapoeder
  • Een theelepel sinaasappelsap (vers)

Bereidingswijze en het aanbrengen
Doe het eiwit en de sinaasappelsap in een mengkom en klop deze samen op totdat het geheel gaat schuimen. Voeg vervolgens de kurkumapoeder toe en meng deze door het geheel, net zolang tot het mengsel wat steviger wordt en niet heel makkelijk druipt. Was je handen en breng het mengsel met ronddraaiende, masserende bewegingen aan op je gezicht. Laat het masker, bij voorkeur in een liggende positie, ongeveer 15 minuten inwerken en veeg vervolgens voorzichtig het masker van je gezicht. Het is aan te raden om de huid na de behandeling met dit masker te verzorgen met een hydraterend product, zoals een vochtinbrengende crème of olie. Het is aan te raden om oude kleding aan te trekken, wanneer je dit masker gaat gebruiken, omdat kurkuma gele vlekken kan veroorzaken die lastig uit kleding te verwijderen zijn. Controleer ook of je gezicht echt goed schoon is na het afspoelen van het masker. Als je de kurkuma te lang op je gezicht laat zitten, kan deze gele vlekken op de huid geven.

Wat doen kurkuma en sinaasappel voor de huid?
Kurkuma egaliseert verkleuringen in de huid en helpt eveneens bij het verminderen van littekens die door acne zijn ontstaan. Daarnaast vertraagt dit kruid celbeschadiging en helpt het bij de opbouw van collageen. Sinaasappel helpt eveneens bij het verminderen van verkleuringen in de huid en helpt de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en uv-straling.

Een hydraterend eiwitgezichtsmasker

Mensen met een zeer droge huid kunnen gebaat zijn bij een behandeling met een hydraterend gezichtsmasker. Ook zal een goed gehydrateerde huid minder snel verouderen. De huid zal soepeler worden en zachter aanvoelen.

Wat heb je nodig?
  • Het eiwit van één ei
  • Een theelepel yoghurt
  • Een kwart rijpe avocado

Bereidingswijze en het aanbrengen
Prak de kwart avocado fijn met een vork, waarbij je zorgt dat er geen klontjes meer zijn. Doe dit in een mengkom en voeg de yoghurt en het eiwit toe. Meng het geheel tot een gladde substantie. Was je handen en breng een stevige laag van het geheel aan op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en was het masker vervolgens af met lauwwarm water. Je kunt je gezicht daarna heb best voorzichtig droogdeppen met een schone handdoek.

Wat doen yoghurt en avocado voor de huid?
Zowel yoghurt als avocado hebben hydraterende eigenschappen. Daarnaast heeft yoghurt het voordeel dat bacteriën worden bestreden door de levende culturen die deze bevat. Yoghurt voedt de huid en geeft een frisse, jeugdige uitstraling.

Een eiwitmasker tegen puistjes

Wanneer je last hebt van acne, dan zou je dit eiwitmasker eens kunnen proberen. Dit masker heeft een reinigende werking en verminderd mogelijk de ontsierende puistjes in je gezicht.

Wat heb je nodig?

  • Het eiwit van één ei
  • Een theelepel citroensap (vers)
  • Een halve theelepel honing

Bereidingswijze en het aanbrengen

Stop het eiwit en de citroensap in een mengkom en meng deze tot er een schuimend geheel ontstaat. Voeg vervolgens de honing toe en roer het mengsel goed door. Was je handen en was vervolgens je gezicht met lauwwarm water, zodat de poriën wat gaan openstaan. Breng vervolgens het gezichtsmasker aan. Vermijd wel dat het mengel in je ogen en mond terechtkomt, aangezien dit erg kan gaan irriteren. Laat het masker intrekken totdat dit opgedroogd is. Dat zal ongeveer tien tot vijftien minuten duren. Vervolgens verwijder je voorzichtig met lauwwarm water het gedroogde masker van je gezicht. Masseer je gezicht met ronddraaiende bewegingen en dep je gelaat daarna voorzichtig droog met een schone handdoek.

Wat doen honing en citroen voor de huid?

Naast de hydraterende werking bezit honing antibacteriële eigenschappen. Hierdoor wordt de huid onder andere ontdaan van de bacteriën die puitjes veroorzaken. Citroen zorgt voor lichte samentrekkingen in de huid, wat het reinigingsproces bevordert. Ook draagt citroen bij aan het bestrijden van lichte huidverkleuringen.
© 2018 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Natuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskersNatuurlijke doe-het-zelf gezichtsmaskersOm een stralende, gezonde huid te bekomen wordt aangeraden wekelijks een gezichtsmasker aan te brengen. Gezichtsmaskers…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid?Hoe maak je een gezichtsmasker tegen een vette huid?Heb je last van een vette huid? In de winkel staan genoeg verschillende producten die je daarbij kunnen helpen, maar er…

Lippenstift of lipgloss: verschillen, kiezen en testenLippenstift of lipgloss: verschillen, kiezen en testenLippenstift en lipgloss; verwant en toch verschillend. Lipstick is een vettig goedje met een duidelijke kleur dat je met…
Baardgroei stimuleren en kale plekken in baard bestrijdenBaardgroei stimuleren en kale plekken in baard bestrijdenVeel mannen dromen van een mooie, volle en dekkende baard maar het is maar weinigen van nature gegeven. Wat veel mannen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Silviarita, Pixabay
  • http://www.womenshealthmag.nl/Health/voordelen-regelmatig-gezichtsmasker-gebruiken
  • https://ayuhuid.nl/kurkuma-masker/
  • https://www.vichy.nl/vmag/sinaasappels-voor-een-mooie-huid/vmag53059.aspx
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Riboflavine
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 08-06-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.