Tips voor mooie lippen

Mooie, volle en verzorgde lippen, wie wil dat niet? Hiervoor is het noodzakelijk dat je je lippen goed verzorgd. Alleen een beetje lippenstift volstaat dan niet en dat betekend dat je aan de slag moet om ze zo gezond mogelijk te maken.

Schrubben

Om ruwe lippen weer mooi zacht te maken en te ontdoen van velletjes kan je je lippen een schrubbeurt geven. Velletjes dien je er nooit zomaar af te trekken. Dit voorkomt niet alleen pijnlijke momenten maar ook dat je er dagen later nog last van hebt.

De produkten die je voor de rest van je lichaam gebruikt om te schrubben zijn te ruw voor je tere lippen. Daarom kan je beter één van de volgende methodes gebruiken:

 • Een suikerklontje
 • Een mengsel van honing en suiker
 • Een natte tandenborstel
 • Een ruwe handdoek

Het resultaat zijn mooie, zachte lippen met een natuurlijk ogend roze kleurtje.

Hydrateren

Doordat lippen aan allerlei verschillende dingen worden blootgesteld, hebben veel mensen last van schrale en droge lippen. Denk maar eens aan dingen als regen, wind, kou, warmte enzovoort. Veel mensen bevochtigen daarom zelf hun lippen met de tong maar eigenlijk heeft dit alleen maar tot gevolg dat je lippen nog erger uitdrogen.

Tip om droge lippen te voorkomen en je lippen te hydrateren:

 • Lippenbalsem
 • Vaseline
 • Lippenstift met verzorgende bestanddelen
 • Lippenmasker (breng aan voor het slapengaan)

 • Tips voor lippenstift:

 • Wrijf voor je je lippen opmaakt met een handdoek over je lippen
 • Een goede basis voordat je lippenstift aanbrengt is foundation
 • Breng een lipliner aan
 • Leg je lipliner eerst even in de koelkast voordat je de punt gaat slijpen
 • Lippenstift blijft langer goed als je het in de koelkast bewaard
 • Lippenstift op je tanden voorkom je door na het aanbrengen een O te vormen rond je vinger en je vinger vervolgens naar buiten te trekken
 • Breng de grootte van je lippen in baland door op de kleinere lip een lichtere kleur aan te brengen
 • Gebruik altijd een lipliner die dezelfde kleur of lichter van kleur is als je lippenstift. Dit voorkomt dat je alleen de donkere rand van de lipliner ziet als je lippenstift vervaagd
 • Bij dunne lippen kan je de lipliner net iets buiten de rand van je lippen aanbrengen. Daarna vullen met lippenstift en je lippen lijkten groter en de lipenstift blijft goed zitten door de lipliner

Het is ook van belang dat je een kleur lippenstift kiest die je goed staat. Je kan hiervoor kijken naar je haarkleur. Oarje tinten laten je tanden gelen lijken. Om dit te voorkomen kan je beter kleuren gebruiken die een rode, paarse of blauwe ondertoon hebben.

Lichtblond:

Bessenkleuren, donkerrood, wijnrood, cappuccino, mauve.

Goudblond:

Abrikoos, perzikkleur, koraalrood.

Blond:

Terracotta, perzik

Bruin:

Terracotta, kaneel en rood met een bruine ondertoon

Rood:

Perzik, kaneel, tarracotta

Wil je je lippen voller laten lijken, gebruik dan bijvoorbeeld lipgloss. Je kan ze zo op de lippen gebruiken maar ook over een lippenstift heen. Vaak zal je het wel een aantal keren op een dag moeten bijwerken omdat het niet zo lang blijft zitten.

Voor echt vollere lippen breng je na de lipgloss wat witte glans aan op het midden van je lippen (boven en onder). Je kan hiervoor oogschaduw of highligter gebruiken. Een klein beetje is voldoende om je lippen voller te doen lijken.
© 2008 - 2024 Jidaja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?
Beauty: Verzorging lippen, een rode mondBeauty: Verzorging lippen, een rode mondDe verzorging van de lippen wordt door menigeen afgedaan als onzinnig, dit terwijl de lippen uiterst gevoelde huid betre…
Hoe breng je lippenstift aan?Misschien herken je het wel: de la vol met lippenstift die nooit gebruikt wordt. Vaak omdat de kleur toch niet zo mooi u…
Hoe raak je snel je puistjes kwijt?Hoe raak je snel je puistjes kwijt?Het is waar dat de behandeling van puistjes of acne een zaak is van geduld en volhouden, maar soms heb je daar geen tijd…
Bronnen en referenties
 • http://members.lycos.nl/tentgroningen/makeup.htm
Jidaja (36 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.