Hoe raak je snel je puistjes kwijt?

Hoe raak je snel je puistjes kwijt? Het is waar dat de behandeling van puistjes of acne een zaak is van geduld en volhouden, maar soms heb je daar geen tijd voor. Je wilt ze hoe dan ook verwijdert hebben. Je kunt je haren wel uittrekken als je er aan denkt bij de gedachte ze niet snel kwijt te raken. Voor deze situaties zijn er middeltjes tegen puistjes, meeëters en acne. Echter, het uitsluitend gebruiken van deze middelen, verlost je niet van je puistjes als een donderslag bij heldere hemel. Er zijn een paar regels welke je zult moeten volgen. Er zijn dingen welke je kunt doen, maar ook zaken die je moet laten. Als je bijvoorbeeld denkt, dat de makkelijkste mannier om je puistjes kwijt te raken is om ze domweg uit te knijpen, dan heb je het zeker mis.

Reiniging

Middelen welke je beloven dat je in één nacht van je puistjes of acne af kunt zijn, moet je vaak met een korreltje zout nemen. Het snel kwijtraken van puistjes of meeëters heeft veel te maken met het aanpassen van je levensstijl. Dit is speciaal zo als je een stressvol bestaan lijdt en een eenzijdig voedingspatroon hebt. Probeer je etenspatroon enigszins aan te passen en noem het desnoods een reinigingsdieet. Wat betreft reiniging, er is geen vervangingsmiddel voor water, dus het drinken van 8 tot 10 glazen water per dag zou je onderdeel kunnen maken van je dagelijkse routine.

Tips voor het sneller kwijtraken

Sommige methodes kunnen er voor zorgen dat je in één nacht of binnen een halve dag van je puistjes afkomt.
Je kunt eiwit gebruiken om een puistje te deppen. Na het ongeveer 20 minuten te hebben laten ingetrokken, zal het puistje uitgedroogd zijn. Een ander huismiddeltje is om tandpasta te gebruiken; bij voorkeur een niet gel type, het bewerken van een puistje geeft hetzelfde effect als eiwit.
Het schoonmaken van de huid is essentieel als je snel van je puistjes of acne verlost wilt zijn. Indien je je huid wast met een zeep welke verrijkt is met aloe vera, dan kan dat heel effectief zijn. Je kunt je huid ook reinigen met appel cider azijn, of eenvoudiger met citroensap.

Allergie

Voordat je met en behandeling begint, moet je er zeker van zijn dat je acne niet veroorzaakt wordt door een allergische reactie op bepaalde etenswaren of cosmetica producten. Anders zou je wel eens het tegenovergestelde kunnen bereiken van wat je graag wilt.

Je huid is uniek en anders dan de huid van iedereen anders, daarom moet je er rekening mee houden dat wat voor iemand anders werkt, voor jou niet hoeft te helpen, en omgekeerd. Daarom kan het verstandig zijn om meerdere dingen uit te proberen voor je er achter komt wat het beste bij jou past.

Bij twijfel of hardnekkige acne, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts, die je misschien door zal sturen naar een dermatoloog. Zowel de huisarts als de dermatoloog kunnen je misschien verder helpen om snel van je puistjes af te zijn.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Acne, wat is het en hoe ga je er mee om?Tijdens de puberteit kun je last krijgen van acne door je hormonen. Acne is een huidprobleem. Sommige volwassen hebben h…
Bestrijden van puistjesHoe kom ik van mijn puistjes af? In dit artikel staan een aantal handigen tips hoe je van je jeugdpuistjes af kan komen.…
Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Beauty: Hoe kan je acne bestrijden?Voorop gesteld dat acne gedurende de puberjaren meestal de kop op steekt en het na deze periode net zo snel weer wegtrek…
Puistjes: het behandelen van acne op natuurlijke wijzePuistjes: het behandelen van acne op natuurlijke wijzeHet overkomt veel mensen dat ze 's morgens in de spiegel staan en opeens een aantal enorme roze pukkels op hun gezicht z…

Tips voor mooie lippenMooie, volle en verzorgde lippen, wie wil dat niet? Hiervoor is het noodzakelijk dat je je lippen goed verzorgd. Alleen…
Acne, mee-eters en pukkelsDe verschrikking van elke puber. Puistjes, acne en mee-eters. Je kan door de grond zakken als je voor de spiegel staat e…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.