Microcirculatie stimuleren met Vacustep

Microcirculatie stimuleren met Vacustep Met vacustep kunt u cellulite verwijderen en verminderen die te wijten is aan een slechte microcirculatie of bloedsomloop. Vacustep is immers de referentie voor het stimuleren van de microcirculatie en het efficiënt behandelen van cellulite. In dit artikel leert u of uw cellulite te wijten is aan een slechte microcirculatie of niet, hoe u cellulite met vacustep kunt verminderen en verwijderen, en wanneer u de eerste resultaten zult zien.

Soorten cellulite

Er zijn twee soorten cellulite:
  • Cellulite te wijten aan een verstoorde vethuishouding
  • Cellulite te wijten aan een slechte microcirculatie en bloedsomloop

Het is heel gemakkelijk te weten aan welk type cellulite u lijdt. Bent u eerder slank en hebt u vooral cellulite en vet rond uw billen en dijen, dan is dit te wijten aan een slechte microcirculatie en bloedsomloop. Hebt u daarentegen de neiging om overal op uw lichaam een beetje mollig te zijn, dan is uw cellulite in de eerste plaats te wijten aan een probleem in de vethuishouding.

Het is belangrijk te weten aan welk type cellulite u lijdt omdat de behandeling die u zult kiezen hiervan afhangt. De behandeling met vacustep die hieronder wordt beschreven is bedoeld voor het verminderen en verwijderen van cellulite die te wijten is aan problemen met de microcirculatie en bloedsomloop.

Cellulite en microcirculatie

Een slechte microcirculatie en bloedsomloop is de voornaamste oorzaak van vocht- en vetophopingen in de probleemzones. Vet, vocht en afvalstoffen komen door de slechte bloedsomloop op deze plaatsen vast te zitten waardoor de plaatselijke bloedsomloop almaar meer verstoord raakt en de goede voedingsstoffen uit het bloed de cellen niet meer kunnen bereiken. Resultaat: een slappe huid en cellulite.

Wat is vacustep?

Vacustep zorgt voor een spectaculaire verbetering van de microcirculatie (bloedsomloop) en lymfecirculatie in de probleemzones. Op deze manier worden de opgestapelde vetcellen bereikbaar voor verbruik in het lichaam en kan het te veel aan vocht en afvalstoffen tussen de cellen worden afgevoerd.

Vacustep doet dit door de probleemzones onder lage druk te brengen zodat al het bloed uit het lichaam ernaar toe wordt getrokken. Door combinatie van lichte training (trapbewegingen) en wisselende druk worden de vrijgekomen vetzuren onmiddellijk verbrand in de spieren. Na een half uurtje rustig trappen, verbrandt u gemakkelijk 30 tot 35 gram puur vet en dit enkel op de plaatsen waar u dit wilt zien verdwijnen.

Vacustep resultaten

Beurt 1 tot 6: Geen zichtbaar of voelbaar resultaat.

Beurt 7 tot 12: De huid wordt steviger. Het is mogelijk dat de cellulite al lichtjes verbeterd, maar er is nog geen verlies van centimeters.

Beurt 13 tot 15: De centimeters beginnen eindelijk te verdwijnen. Het resultaat is nog niet spectaculair, maar naarmate de kuur vordert, zullen de bloedvaatjes beter ingroeien en zal het proces versnellen.

Beurt 16 tot 20: De centimeters verdwijnen daar waar u het meeste vet hebt. Indien u op dit punt nog geen resultaat zou hebben, betekent dit dat de bloedvaatjes bij u moeilijker ingroeien. Belangrijk is dat u minimaal twee maal per week volhoudt. Wat jaren vastzit, kan immers niet van vandaag op morgen loskomen.

Vervolgens volstaat een onderhoudskuur van één maal per week om de resultaten te optimaliseren. Zelfs indien u vanaf nu af en toe enkele weken overslaat, kan u toch nog verbetering krijgen omdat u nu een goede microcirculatie en bloedsomloop hebt. Dit effect blijft drie tot zes maanden na de kuur aanhouden. Dit kan echter weer snel verslechteren indien u hier aanleg voor hebt.

Enkele tips voor een beter resultaat

  • Neem een CLA supplement. CLA zorgt ervoor dat de losgemaakte vetten direct in het spierweefsel worden gebruikt. Hierdoor zal de vacustep voor een nog stevigere huid zorgen.
  • Neem een ananassupplement. De werkzame stof in de ananas is de bromelaïne. Dit zorgt ervoor dat onderhuidse spanningen die voor cellulite zorgen gemakkelijker losgeraken zodat de vacustep zijn werk nog beter kan doen.
  • Drink tijdens en na de vacustep veel water. Dit helpt om het vocht en de afvalstoffen die voordien vastzaten uit het lichaam af te voeren.
  • Let op uw voeding. Hoe gezonder u eet, hoe meer cellulite u zult verwijderen.
  • Probeer op de dag van de vacustep zoveel mogelijk proteïnes te eten (vis, eieren, proteïnedrankjes). Vooral de maaltijd die volgt op de vacustep moet veel proteïnes bevatten.
  • Masseer de zones met sinaasappelhuid twee maal per dag met olijfolie waaraan je enkele druppels etherische olie van cipres, pompelmoes, geranium en/of rozemarijn hebt toegevoegd. Dit houdt alle huidlagen in optimale conditie, verbetert de bloedcirculatie en draineert de weefsels.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulite en vethuishouding: even kwissen!Cellulite en vethuishouding: even kwissen!Menige vrouw gaat het regelmatig letterlijk te lijf: cellulite. Maar we weten er meestal maar weinig van. Welke rol spee…
Cellulite, kun je het voorkomen of bestrijden?Iedere vrouw hoopt dat ze het niet zal krijgen, cellulite. Toch krijgt één op de negen vrouwen het. Het is een typische…
Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Is het mogelijk om nog van cellulite af te komen als je het eenmaal hebt? Moeilijk, maar er zijn wel wat mogelijkheden v…
Cellulite en cellulitis: het verschilCellulite en cellulitis: twee woorden die veel op elkaar lijken en vaak door elkaar worden gehaald. Cellulite is een vee…

Huidveroudering voorkomen met sculptraDankzij Sculptra (nieuwe naam voor New-Fill) is huidveroudering gemakkelijk te voorkomen en terug te draaien. Door het t…
Tips tegen statisch haarEen veel voorkomend probleem in de winter is statisch haar. Het is natuurlijk geen kijk als je haar rechtop staat en als…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 09-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.