Huidveroudering voorkomen met sculptra

Dankzij Sculptra (nieuwe naam voor New-Fill) is huidveroudering gemakkelijk te voorkomen en terug te draaien. Door het toedienen van biostimulanten (polymelkzuur) kan men de fibroblasten van de huid krachtig stimuleren zodat ze collageen, elastine en bindweefsel gaan aanmaken. Resultaat: een vollere en gladdere huid en minder rimpels.

Sculptra tegen huidveroudering

Sculptra (de nieuwe naam voor New-Fill) is een biodegradeerbaar polymelkzuur (PLLA: Poly-L Lactic Acid) dat via de kleinst mogelijke naald onderhuids wordt ingespoten. Eenmaal in de huid aanwezig zal het de fibroblasten stimuleren. Hierdoor wordt er meer collageen, elastine en bindweefsel aangemaakt. De huid wordt voller en strakker en rimpels en holtes (zoals ingevallen wangen) worden van binnenuit opgevuld. Verdere huidveroudering wordt op natuurlijke wijze voorkomen.

Het is ideaal voor:
  • Ingevallen wangen
  • Mondhoekplooien
  • Wangplooien
  • Jukbeencontouren
  • Kaaklijncontouren
  • Kinlijncontouren
  • Rimpels van het décolleté
  • Rimpelige handen
  • Sommige littekens

Sculptra is NIET geschikt voor het behandelen van oppervlakkige rimpeltjes zoals rokersrimpeltjes en kraaienpootjes. Deze kunnen wel efficiënt behandeld worden met hyaluronzuur en/of Botox.

Verloop van de behandeling

Een sculptra behandeling duurt hoogstens een half uur. De huid wordt eerst gereinigd en plaatselijk verdoofd. Vervolgens worden er enkele onderhuidse prikjes gegeven. U mag uw dagelijkse bezigheden de dag zelf nog hervatten.

U zult hoogstwaarschijnlijk drie tot vijf sessies nodig hebben met tussenpozen van vier tot zes weken. Hoeveel behandelingen er uiteindelijk vereist zijn, is afhankelijk van de staat van uw huid.

Resultaten

Het gevulde effect van sculptra is direct na de behandeling zichtbaar. Enkele dagen later zult u echter merken dat de rimpels opnieuw terugkomen. Dit is volkomen normaal omdat het polymelkzuur, dat oorspronkelijk net onder de rimpel werd aangebracht, zich nu ook naar andere delen van de huid verplaatst. Na één à twee weken gaat de huid echter beginnen met de verhoogde productie van collageen en elastine en zullen de rimpels opnieuw worden opgevuld.

Het resultaat van een sculptra behandeling blijft ongeveer twee tot drie jaar, afhankelijk van uw genetische ingesteldheid en uw leef- en voedingsgewoonten. Een onderhoudsbehandeling om de één à twee jaar is aangeraden.

Nevenwerkingen

Kleine blauwe plekjes op de plaats van de prik en een lichte zwelling van de huid kunnen voorkomen in 10% van de gevallen. Met een calendulazalf zijn deze echter snel verdwenen. Het is ook mogelijk dat er een klein bolletje voelbaar is onder de huid. Dit is echter niet zichtbaar en het is ook niets om u zorgen over te maken. Allergische reacties zijn er niet.

Is sculptra pijnlijk?

90% van de patiënten ervaart sculptra als een pijnloze behandeling.

Prijs

Ongeveer 400 euro per flacon.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is collageen?Wat is collageen?Collageen is een eiwit dat wordt aangemaakt door fibroblasten. Naarmate de huid ouder wordt raakt de aanmaak van collage…
Collageenproductie in de huid stimuleren90% van alle rimpels worden veroorzaakt door vroegtijdige huidveroudering en slechts 10% van de rimpels door daadwerkeli…
Isolagen - Er voor altijd 25 uitzien!Isolagen - Er voor altijd 25 uitzien!Isolagen is een nog vrij onbekende cosmetische behandeling die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert en de hui…
Hoe ontstaan rimpels?Hoe ontstaan rimpels?Rimpels: ze zijn onvermijdelijk, horen bij ouder worden, maar niemand zit er eigenlijk echt op te wachten. Sommige mense…
Microcirculatie stimuleren met VacustepMicrocirculatie stimuleren met VacustepMet vacustep kunt u cellulite verwijderen en verminderen die te wijten is aan een slechte microcirculatie of bloedsomloo…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.