Beauty: de schoonheidssalon

Beauty: de schoonheidssalon Er zijn schoonheidssalons in alle soorten en maten, kosten en natuurlijk de verschillende programma’s. Toch zijn er een aantal aspecten welke we allemaal belangrijk vinden in een schoonheidssalon. Een onderzoekje onder schoonheidssalon bezoekers geeft de volgende resultaten.

Entree

De entree van een schoonheidssalon moeten een “open” karakter hebben. Geen sombere, doffe kleuren en als er al met donkere kleuren gewerkt wordt dan is het meestal om een natuurlijke uitstraling te creëren en worden er planten gebruikt.
De entree moet verder niet al te commercieel uitzien, geen grote vitrines met producten die gekocht kunnen worden. Voor wat betreft het licht is helder licht wel belangrijk, maar niet hard.

Persoonlijke ontvangst

De ontvangst door een gastvrouw of gastheer is bij voorkeur vriendelijk maar enigszins terughoudend. Duidelijk uitleg en aanwijzingen en een vriendelijke verwijzing.

Interieur

Natuurlijk is een must dat het schoon en fris is met niet te overheersende geuren. Een licht interieur met lichte materialen, veel wit, crème, blank hout en glas. Het totaalplaatje moet rust uitstralen. Dat wil dus ook zeggen dat geluiden van buiten niet door mogen dringen, er niet hard gesproken wordt (zeker het personeel niet) en er duidelijkheid is over gebruik mobile telefoons (uit dus!).

Behandeling

Iedere vorm van behandeling moet vooraf gegaan worden door een soort intake. Dit hoeft niet uitgebreid maar wel de juiste vragen voor de behandeling. Is het type huid al bekend, anders moet dit zelf bekeken worden. Maar ook of iemand niet tegen bepaalde materialen kan of ergens klachten heeft.

De behandelaar moet niet gehaast overkomen en alle tijd voor je hebben, spreekt voor zich dat ook hier een vriendelijke behandelaar als prettig wordt ervaren. Ook bij de behandelaar is reinheid belangrijk, van de handen tot bijvoorbeeld de adem. Een behandelaar met erg veel make-up en sterk parfum op wordt ook als minder prettig ervaren.

Doorloop je een uitgebreid programma dan zijn enkele rustmomenten tussendoor erg belangrijk. In aparte ruimte met eventueel de mogelijkheid een kopje thee of glaasje vruchtensap te drinken.
De ene salon heeft meer vrijheid in het samenstellen van het programma dan de ander. Dit verscheelt veel per salon, dus vooraf vragen hoe dit geregeld is.

Kosten

Typisch dat de kosten naar de achtergrond verdrongen worden naarmate de salon dat weet te bieden wat de klant wil. Er is niet te zeggen welke duur of goedkoop zijn, want dit hangt samen met het totaalplaatje van de salon. Veel salons hebben op de website de kosten van behandeling (of een deel daarvan) staan.

Welke salon nemen?

De plaatjes in de boekjes zijn allemaal goed, dus er vanuit gaan dat een hoger kostenplaatje dan gerechtvaardigd is, is niet juist. Vaak is de positieve ervaring van een bekende over de salon, behandelingen en het personeel de beste reclame voor een salon. Geen bekende die je kan helpen, ga dan eerst eens langs bij een salon. Staat het je aan, dan kun je een afspraak plannen.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sauna Palestra: van Fins tot RomeinsSauna Palestra: van Fins tot RomeinsHoewel de sauna eigenlijk een droge hete ruimte is, associëren we een saunabezoek toch vooral met veel waterplezier. Het…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Cadeau moederdag?Cadeau moederdag?Voor menigeen op het laatste moment nog veel gedoe ... wat moeten we mama voor cadeau geven voor moederdag. Natuurlijk k…
Bubbelbad, wat zijn er voor een soorten?Een bubbelbad is tegenwoordig niet langer alleen te vinden in zwembaden en wellness oorden, maar steeds vaker hebben men…

Natuurlijke algemene haarverzorgingNatuurlijke algemene haarverzorgingOns haar is een afspiegeling van onze algehele gezondheid. De basis van mooi haar komt van binnenuit. Dieren met een pra…
Elektrisch ontharenElektrisch ontharen is een nieuwe manier van defenitief ontharen. Het is een effectieve manier van ontharen doordat je e…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 23-11-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.