Beauty: Alles over bodylotion

Beauty: Alles over bodylotion Bodylotion is een crème die we over het hele lichaam kunnen gebruiken. Maar met de verschillende huidtypes zijn er wel verschillende bodylotions.

Welke bodylotion?

Bodylotion staat voor lichaamsverzorgingcrème en deze zijn te krijgen in de lijn van de verschillende parfums of neutraal geparfumeerde. Naast de geur hebben de verschillende bodylotions ook verschillende functies. De meest voorkomende zijn:
  • verstevigen van de huid
  • bruinen van de huid
  • hydrateren van de huid
  • glans geven aan de huid

Hydrateren

De meest gebruikte is de hydraterende, want na het douchen of baden kan de huid droog aanvoelen en dan is de huid hydrateren geen overbodige luxe. Pas bodylotion altijd op de ietwat vochtige huid toe, dan is de werking het beste.
Wel zijn verschillende soorten bodylotions die de verschillende soorten huid ‘aanpakken’. De lotion is de ‘dunste’ en goed smeerbaar, maar als je huid droger is, is er ook een bodycreme of zalf. Deze is dikker en minder makkelijk smeerbaar, maar geeft net dat beetje meer voor de huid. Deze bodycremes zijn niet in alle merken en geuren te krijgen.

Bruiners

De bruiners zijn belangrijk voor degene die een zacht bruin tintje wilt hebben zonder daarvoor in de zon te hoeven zitten. Prima alternatief, maar hier geldt wel dat er voorzichtig te werk gegaan moet worden. Teveel kan of niet goed uitgesmeerd kan vlekken geven en daarnaast kunnen de handpalmen – van het smeren – een oranjegloed krijgen. Als er dus gesmeerd is goed de handpalmen direct schoonmaken. Afhankelijk van het merk en de douchefrequentie kan zo’n kleurtje enkele dagen blijven zitten.

Een alternatief zijn de bodylotions die een fractie van de echte bruiningsmiddelen hebben en dit gaat geleidelijk qua kleur, maar omdat het ook een reguliere bodylotion is, kan deze ‘normaal’ toegepast worden als bodylotion.

Samenstelling

De bodymilk bevat altijd water (ca. 80%) en vet of olie. De emulgatoren zorgen ervoor dat de substantie goed compact en smeerbaar blijft. Om te voorkomen dat er bacteriën aan de slag kunnen wordt er meestal een conserveermiddel toegevoegd.
Afhankelijk van wat het product verder moet doen zal er dus parfum of een verzorgende stof toegevoegd zijn.

Hygiëne

Om met de beste hygiëne te werken is het het beste om een tube of fles met doseertuitje te gebruiken. De crème kan altijd vanuit de tube of doseertuitje op de hand gedaan worden en zo over de huid uitgesmeerd worden. Maar niet alle merken werken met tubes of doseertuitjes en als de fles een normale opening heeft, is voorzichtigheid geboden als er gesmeerd gaat worden. De bodylotions zijn goed vloeibaar en dus kan er snel teveel uitkomen. Als er met potten gewerkt wordt ben je haast geneigd met de vingers in de pot te gaan, maar toch is het beter om een spateltje te gebruiken. Veel merken die met potten werken leveren bij aankoop een spateltje.

Algemeen

Een bodylotion in de huidige maatschappij is dus geen overbodige luxe. Na het douchen of baden even alles insmeren geeft weer een glad gehydrateerde huid en mogelijk een lekker zacht geurtje.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bruin worden zonder zonBruin worden zonder zonVeel mensen willen graag een mooie bruine huidskleur, vooral in de zomer. Niet iedereen wil echter onder de zonnebank of…
Beauty: droge lichaamshuidBeauty: droge lichaamshuidDe wintermaanden zijn bij uitstek maanden om een (te) droge huid te hebben. Wat is daar op eenvoudige wijze tegen te doe…
Beauty: firming cremeBeauty: firming cremeIedereen is wel bekend met de producten die geschikt zijn om de huid soepel te houden. Bodyolie, bodycreme en bodylotion…
Huidverzorging in het najaarHuidverzorging in het najaarDe huid kan in het najaar net even wat meer aandacht gebruiken. Enerzijds, omdat je beduidend meer zon op je huid gehad…

Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Jezelf blijvend ontharen met een laserapparaat, kan dat?Veel mensen hebben last van overbeharing. Daarnaast willen we op plaatsen waar we normale beharing hebben, daar geen har…
Farouk CHI Nano: De beste stijltang die er is?recensieFarouk CHI Nano: De beste stijltang die er is?De stijltangen van CHI staan bekend als kwalitatief erg sterke stijltangen. Één van de laatste stijltangen van CHI is de…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.