Newport Health & Spa: wellness volgens Ayurveda

Newport Health & Spa: wellness volgens Ayurveda De oude Indiërs wisten het al: voorkomen is beter dan genezen. De geneeskunde en gezondheidszorg Ayurveda is gericht op het ervaren, herstellen en in stand houden van de balans tussen lichaam en geest. Dat houdt een mens gezond. In het harmonieuze Newport Health & Spa is Ayurveda de basis van beauty- en wellnessbehandelingen. Essentieel binnen Ayurveda is dat je je persoonlijke levensstijl (voeding, beweging, ontspanning, ademhaling en meditatie) zodanig vorm geeft dat de kwaliteit van je leven wordt verbeterd. Er worden drie basisprincipes onderscheiden, die van invloed zijn op je constitutie: lucht (Vata), vuur (Pitta) en water (Kapha). Zijn deze drie onderling in evenwicht, dan zijn lichaam en geest in balans. De meeste mensen hebben echter een overheersende basisconstitutie, die een optimaal gevoel van welzijn verhindert. Door op basis van je overheersende constitutie wijzigingen aan te brengen in je levensstijl, gaat je Agni, het innerlijk verbrandingsvuur, beter fungeren en kun je ziekte en ongemak voorkomen.

In balans?

Een bezoek aan Newport Health & Spa begint met het invullen van een vragenlijst, om te kijken of je in balans bent, dan wel welke constitutie bij jou overheerst. Praat je snel en levendig, heb je vaak koude handen en voeten en leer je snel, maar vergeet je ook weer veel? Grote kans dat jouw basisconstitutie Vata is. Pitta-types zijn perfectionistisch, hebben een vette huid en hebben het snel warm. En ben je zwaar gebouwd, kun je goed luisteren en houd je met name duursporten lang vol, dan overheerst bij jou waarschijnlijk Kapha.

Geurtest

De therapeute bespreekt het resultaat met je en geeft je een lijstje mee met tips om het evenwicht te herstellen en te voorkomen dat je opnieuw uit balans raakt. Daarna volgt een geurtest, op basis van je overheersende constitutie. De geur die je (blind ruikend) kiest, vormt de basis van de producten waarmee je wordt gescrubd, gemasseerd en/of ingepakt. Niet zelden hangt je voorkeur voor een belangrijk deel af van de herinnering die een geur oproept. Veel mensen vinden bijvoorbeeld olibanum een aangename en mystieke geur. Werd je als kind echter gedwongen de heilige mis bij te wonen en bewaar je daar geen goede herinneringen aan, dan brengt olibanum dat weer bij je naar boven. Het is namelijk de basis van de wierookgeur in de katholieke kerk.

Behandeling

Newport biedt een uitgebreid scala aan massages, gezichtsbehandelingen, voetreflexologie, lichaamsreinigingen, –pakkingen en kuurbehandelingen. Ook zijn er arrangementen, waarbij je een of meer behandelingen ondergaat, gebruik maakt van de saunafaciliteiten en een gezonde lunch krijgt aangeboden. De behandelingen zijn niet goedkoop. Newport is dan ook een exclusief oord. De sauna- en spafaciliteiten zijn alleen toegankelijk in combinatie met een behandeling in een van de behandelruimtes. Dat heeft als bijkomend effect dat het hier veel minder druk is dan in een reguliere sauna of kuuroord. En dat voelt weldadig!

Wellness

Een voorbeeld van een behandeling is de Body Balancing Treatment (70 minuten; € 95). Na een warm voetenbad met zeezout en olie van de tea tree, krijg je een uitgebreide massage met deep tissue, shiatsu-technieken en energiewerk. Brandende salie zorgt voor het reinigen van de ruimte om je heen. Je chakra’s worden geopend, zodat het ontspannend effect nog groter is en stress wegvloeit, en aan het eind weer gesloten. Het is een vrij heftige behandeling, waarbij de therapeut in een uur, doorgaans in geconcentreerde stilte, een gevoel van diep welbehagen weet te bewerkstelligen, dat nog lang doorwerkt.

Feng Shui

Het is prettig om na afloop van de behandeling in de rustruimte te genieten van een kop kruidenthee of gezuiverd water met munt en citroen. De spa is ingericht volgens de principes van Feng Shui, wat inhoudt dat de energie vrijelijk door de ruimtes kan vloeien. De kleuren zijn organisch, er is veel groen en water verwerkt en je wordt zo min mogelijk afgeleid door impulsen van buitenaf. Het enige wat eigenlijk beweegt, zijn voorbij glijdende boten uit de naastgelegen jachthaven. En dat is heel rustgevend.

Meer informatie

Labradorstroom 75
1271 DE Huizen
035 – 523 33 04
ma-do 8.30-21.30 uur
vr 8.30-18.30 uur
za-zo 9-18 uur
behandeling: € 95-€ 210
toegang sauna & spa (aanvullend): circa € 25

Huisregels

Silte en een zuivere atmosfeer zijn vaste onderdelen van een verblijf. Je mobiele telefoon blijft achter in de kleedkamer en je mag in het complex niet roken.
© 2009 - 2024 Tinekez, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Overnachten sauna en spa's: overzicht hotelsOvernachten sauna en spa's: overzicht hotelsEen dagje naar de sauna is heerlijk en teven goed voor lijf en leden. In een sauna kan je heerlijk genieten van de warmt…
Ontspannen, rust en relaxen in een spaOntspannen, rust en relaxen in een spaDruk, druk, druk! Ontspannen schiet er door alle drukte vaak bij in. Om lekker in je vel te zitten, om je goed te voelen…
Wellness voor thuisWellness voor thuisWellness voor thuis is steeds meer ingeburgerd en meer dan ooit wordt er op allerlei vlakken gewerkt om de badkamer ‘wel…

Zelfbruiners: tips voor gevorderdenZelfbruiners: tips voor gevorderdenOver de basics van het zelfbruinen bestaan heel wat artikelen online en in tijdschriften. Maar wat als je een net even g…
Dagcrème met zonnefactor: Is een crème met SPF echt nodig?Veel vrouwen hebben het al tot hun dagelijkse routine gerekend: een crème of gezichtscrème met een zonnefactor. Zelfs in…
Tinekez (92 artikelen)
Laatste update: 01-02-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.