Mannenhuidverzorging: snel, makkelijk én mannelijk

Mannenhuidverzorging: snel, makkelijk én mannelijk Huidverzorging voor de man is een hot item. Maar het is wel een ander verhaal dan huidverzorging voor vrouwen. Waar veel vrouwen een indrukwekkende kennis hebben van producten en 'beauty-rituelen', ligt er voor mannen nog een gebied open. Bovendien stellen ze eigen eisen: makkelijk, simpel én mannelijk. Dit zijn de trends, de producten die aan deze eisen voldoen en de tips.

Magic Soap: duizend toepassingen

Andrélon speelt met een huid- en haarshampoo al in op de trend die met makkelijke producten, huid- en haarverzorging toegankelijker wil maken voor mannen. Maar laten we eerlijk zijn, er is altijd baas boven baas als het om multifunctionaliteit gaat. Want helemaal mooi is een hit uit Hollywood: Dr. Bronner's Magic Soap. Dat je deze zeep ook als shampoo kunt gebruiken, is nog niet zo'n grote verrassing. Maar de zeep is ook geschikt als tandpasta, allesreiniger, deodorant, ontsmettingsmiddel, hondenshampoo én wasmiddel! Niet alleen Eminem is fan van het product, ook Bobby Brown is aan de Magic Soap. Schijnbaar zijn het niet alleen mannen die hun lichaamsverzorging graag wat simpeler zouden zien. Drew Barrymore en Sandra Bullock gebruiken de Magic Soap ook....en ook onder ons 'gewone stervelingen' is de zeep een ware verkoophit. Extra feel-goodfactor is, dat Dr. Bronner's Magic Soap organisch is, gebruik maakt van Fair Trade-projecten en dat het bedrijf geleid wordt volgens de principes van 'nieuw management': de hoogst verdienende medewerker in de organisatie, verdient maximaal vijf keer wat de laagst verdienende medewerker casht, en Dr. Bronners' geeft een deel van het verdiende geld terug aan de aarde en ons ecosysteem.

Met tintje

Elke twee jaar verdubbelt het aantal mannen dat een gezichtsverzorgingsproduct gebruikt. Inmiddels is al meer dan de helft van de mannen aan de crème of gel. De huidverzorgingslijnen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar nu de basics van reinigen (meestal met een frisse reinigingsgel) en verzorgen met genoemde crème of gel er een beetje in zitten, is het tijd voor de finishing touch. In de lijn Nivea For Men verscheen Summer Look. Deze huidverzorger bevat een klein beetje zelfbruiner, voor een subtiel tintje. Erg prettig als je iets aan een vale of bleke huid wil doen, maar het wel héél subtiel wilt houden. Bovendien is deze 2-in-1 gewoon dagelijks op te brengen, zodat bruinen in één moeite doorgaat met verzorgen.

Snelle skincare

Voor mannen die gehaast zijn, of stiekem een beetje gemakzuchtig, moet het huidverzorgingsritueel natuurlijk vooral snel verlopen. Laat Yves Rocher nu net twee nieuwe ideeen op dat gebied hebben gekregen, samen vervat in de huidverzorgingsserie 3-in-1 Ginseng Actif Pour Homme. Ofwel een reinigingsgel die het scheren vergemakkelijkt, en een gezichtsverzorging die kalmeert na het scheren, hydrateert én beschermt. Kijk, dat schiet op. Ook Nivea For Men heeft iets leuks bedacht: Active3. Een douchegel voor zowel haar als lichaam, en ook nog eens te gebruiken als scheergel.

Valkuil: vette huid

Waarschuwing van Matthew Teri van The Estée Lauder Companies: "Veel mannen proberen hun vette huid te bestrijden door helemaal geen moisturizer te gebruiken, maar dat leidt tot een huid die op de ene plek droog is en op de andere juist erg vet." De oplossing: matteren én hydateren. Lab Series Skincare For Men vertraagt de talgproductie, geeft een heldere, matte uitstraling én verzorgt de huid.

Uniseks

De meeste cosmeticafabrikanten wijzen erop dat de mannenhuid anders is en een eigen verzorging vraagt. Maar MAC's Skincare huidlijn is gewoon m/v. Ergens zit daar wat in: algemene richtlijnen zijn handig maar wat jouw specifieke huid het beste verzorgt, is persoonlijk. De nieuwe foam-reiniger Cremewash is afgestemd op zowel vette als normale huiddelen; dus ook als je huid wat vetter is, vaart die er wel bij.

Man in de zon

De introductie is een beetje ongemerkt voorbijgegaan, maar het is toch bijna een mijlpaal: zonne-verzorging specifiek voor de man. Logisch ook: voor de man is het des te belangrijker dat een product onzichtbaar is, geen zoete geurtjes heeft en gemakkelijk is in gebruik. Dus is er nu van Vichy Capital Soleil Homme, met een beschermingsfactor nummer 30. Te gebruiken van hoofd tot voeten, bestand tegen sporten én nog een bondgenoot in de strijd tegen rimpels ook.

De basics op een rij

Basic huidverzorging voor de man bestaat uit reinigen in de ochtend en de avond, en vervolgens gebruik van een verzorgende gel of crème. Aangezien je je ook nog moet scheren (indien gewenst), is de vraag uiteraard: hoe combineer je het allemaal? Antwoord: onder andere van het merk Vichy Homme bestaat er een reinigend schuim dat voorbereidt op het scheren. Na het scheren kan de Mag C Gelcrème erop: die verzorgt na het scheren, hydrateert (ofwel brengt vocht in) en beschermt. Op zich ben je er zo ongeveer met dit pakketje. Maar zeker in zomerse tijden, en feitelijk dagelijks, is een zonnebeschermingsfactor ofwel SPF van belang. SPF 30 bijvoorbeeld betekent dat je 30 keer zo lang de zon in kan als onbeschermd. Een zonnebeschermingsproduct kan geschikt zijn om als huidverzorging te dienen. Check de verpakking. Zo niet is de volgorde: reinigen, huidverzorging, zonneproduct. Er zijn tijden dat je niet tevreden bent over je huid. Dan kun je extra's in stelling brengen. Zo heeft de serie Men Expert van L'Oréal Paris een energetiserend product, 'Hydra Energetic Anti-Vale Teint' en een huidvernieuwende korreltjescreme ofwel peeling 'Skin Renovator'.
© 2009 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keuze uit vele verzorgingsproductenKeuze uit vele verzorgingsproductenDe keuze uit verzorgingsproducten is zo ruim en het aanbod is zo gevarieerd, dat om de juiste cosmetica producten te kun…
Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Huidverzorging erg belangrijk!Huidverzorging erg belangrijk!Bijna iedere vrouw of man wil erg graag netjes en verzorgt uitzien. Huidverzorging is daarom een belangrijk onderdeel ge…
BBB: buik, billen en benen: huidverzorgingBBB: buik, billen en benen: huidverzorgingHet probleemgebied voor veel vrouwen zijn de billen, de buik en de benen. Vet kan zich makkelijk ophopen en het is een g…

Anti-aging voor mannenAnti-aging voor mannenDe gelooide 'Marlboro man' verliest terrein. Ook als man wil je er zo lang mogelijk jong uit blijven zien. Michele Probs…
Mannenhaar: kleur, glans en volumeMannenhaar: kleur, glans en volumeDe grootste cosmetische kopzorg van de man? Dunner wordend haar natuurlijk. Ook grijzend haar wordt niet altijd op prijs…
Bronnen en referenties
  • De informatie over Dr. Bronner's is deels gebaseerd op het supermarktblad Ditjes & Datjes nummer 8 2009
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 08-09-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.