Schoonheid van moeder natuur

Schoonheid van moeder natuur Natuurlijke middelen om er mooi uit te zien of te wel schoonheid van moeder natuur. Toen er nog geen drogisten, apotheken en schoonheidsmiddelen uit potjes waren, bedachten mensen toch allerlei manieren om mooi en gezond te blijven. Natuurlijk kan een middel uit een tube of fles nog steeds heel goed werken, maar er zijn ook allerlei middelen van oma die het net zo goed doen. En vaak veel goedkoper zijn. Natuurlijke middelen om er goed uit te zien. Van moeder natuur.

Vochtafdrijvende thee

Dikke opgezette voeten die vol met vocht zitten en een heel naar gevoel opleveren? Dat is heel gemakkelijk te verhelpen. Zet daarvoor thee van kersensteeltjes. Een halve liter gekookt water met daarin een dikke handvol kersensteeltjes moeten voor dat doel een kwartier trekken. Meerdere keren op een dag een kopje drinken, zorgt er voor dat er stevig geplast wordt. Niet voor het slapengaan drinken, want dan loopt u de hele nacht naar de wc.

Ouderdomsvlekken bestrijden met berkenblad

Bruine levervlekken op de handen vinden de meeste mensen niet zo mooi. Deze ouderdomsvlekken zijn te voorkomen met een soort thee van berkenblad. Doe 20 gram berkenblad of schors in een halve liter water en laat het 10 minuten koken. Laat het dan nog eens een kwartier trekken. Doe het mengsel op de handen en wrijf het er helemaal in.

Dikke ogen en kamillethee

Dikke ogen na een dag hard werken of staren naar de computer kan snel voorkomen worden. Gebruik 2 kamilletheezakjes die in het water hebben gelegen en leg ze een tijdje in de koelkast. Leg ze dan een kwartier op de dikke oogleden of de wallen er onder en het leed is snel geleden.

Antizweet bad

Natuurlijk zijn er talloze producten op de markt om de geuren van zweet te bestrijden. Een bad met paardestaart, salie, brandnetel en valeriaan is echter nog de beste manier om het transpireren een halt toe te roepen. Doe daarvoor 25 gram paardestaart, 25 gram salie, 30 gram brandnetel en 30 gram valeriaan in een pot met gekookt water. Doe dit dan bij het badwater en er wordt niet meer gezweet.

Natuurlijke zonnebrand uit de koelkast

Wie verbrand is, gebruikt meestal een crème die uit het schap van een winkel komt. Die bevat vooral veel vet en dat zorgt ervoor dat de brand uit de huid wordt gehaald. Verse kwark helpt net zo goed.

IJsblokjes tegen hoofdpijn

Natuurlijk kunt u een aspirientje nemen bij hoofdpijn. Maar iets kouds helpt vaak net zo goed. Vul daarvoor een zak met ijsblokjes en doe daar een sok omheen. Leg het tegen uw nek en in de meeste gevallen verdwijnt de hoofdpijn.

Witte tanden met natriumbicarbonaat

Mensen die roken of die veel rode wijn drinken zien dat vaak terug in hun gebit. De tanden twee tot drie keer per week poetsen met natriumbicarbonaat helpt. Gewoon een beetje op de tandenborstel of op de tandpasta en de tanden en kiezen worden veel schoner. Ook zorgen zij er voor dat bacteriën minder kans krijgen.

Anti-roos brandnetellotion

Met een brandnetellotion kan roos goed bestreden worden. Om die lotion te maken is een halve liter van 40 procent alcohol nodig en een paar handenvol brandnetels. Doe de brandnetels in de alcohol en laat het twee dagen trekken. Vervolgens de haren er regelmatig mee insmeren.

Kervel als anti-rimpelmiddel

Kervel is een uitstekend middel om rimpels te bestrijden. Breng daarvoor een liter water aan de kook, doe er 2 handenvol gehakte kervel bij en laat dit mengsel een half uur trekken. Laat het koud worden en doe de lotion dagelijks op het gezicht. Het middel is ook goed tegen een vette huid en tegen jeugdpuistjes. De lotion kan maximaal 5 dagen bewaard blijven in de koelkast.

Gele rokersvingers weer schoon krijgen

Mensen die veel roken hebben vaak gele vingers. Daar is echter een heel gemakkelijk middeltje tegen, namelijk een bananenschil. Wrijf de vinger over de binnenkant van de schil en kleur en geur verdwijnen.

De wonderen van postelein

Postelein is echt een vergeten groente. Rauw gegeten heeft hij echter bijzondere waarde. Wie elke dag even op een paar blaadjes postelein kauwt zorgt ervoor dat slechte bacteriën in de mond verdwijnen. De tanden worden er tevens witter van en ontstoken plekken in de mond verdwijnen er eveneens door.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…
Meer over anti rimpel crèmeMeer over anti rimpel crèmeDe ene crème is nog mooier verpakt dan de andere, maar als je in de winkel staat zie je door de bomen het bos vaak niet…
Roomse kervel, geneeskrachtig smullenRoomse kervel, geneeskrachtig smullenRoomse kervel is een vaste, overblijvende plant. Zijn bladeren kunnen het hele jaar door gegeten worden en smaken licht…

Beauty: De huidBeauty: De huidDe huid is het grootste orgaan van ons lichaam en vormt de “bekleding” van ons lijf (mens en dier). De huid is het groot…
Beautyfarm of kuuroord, wat mag u verwachten?Beautyfarm of kuuroord, wat mag u verwachten?In een Kuuroord, Spa of beautyfarm kunt u optimaal ontspannen en genieten. Wat is het verschil tussen een kuuroord en ee…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 23-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.