Beautyfarm of kuuroord, wat mag u verwachten?

Beautyfarm of kuuroord, wat mag u verwachten? In een Kuuroord, Spa of beautyfarm kunt u optimaal ontspannen en genieten. Wat is het verschil tussen een kuuroord en een beautyfarm? Een beautyfarm richt zich op volledige ontspanning, zoals lekker verwend worden door middel van massages en speciale therapieën, en op verzorging van het uiterlijk. Een kuuroord richt zich meer op gezondheid. U kunt een bezoek aan een beautyfarm brengen, na het maken van een afspraak Wat kunt u verwachten van een dagje beautyfarm of kuuroord? Een beautyfarm is soms verbonden aan een kuuroord. Het kuuroord richt zich meer op heilzame ontspanning en genezende baden met heerlijk ruikende kruiden en de heilzame werking van water en warmwaterbronnen. Een beautyfarm richt zich mede op ontspanning en genieten, maar ook op het verzorgen van het uiterlijk. De verzorging is dan letterlijk van top tot teen, van voetverzorging tot hoofdhuid massages. Dit is erg ontspannend. Er zijn ook kuuroorden en beautyfarms waar men kan overnachten. Als u een zwembad belangrijk vindt, kies dan een oord uit waar een zwembad bij zit.

Meerdaagse arrangementen

Kuuroorden zijn er om verwend te worden en te relaxen. U kunt een dagje gaan of meerdaagse arrangementen kiezen. Het wordt dan een korte ontspannende vakantie waar u helemaal in de watten wordt gelegd.

Thermen Romeinen en Grieken

Kuuroorden en beautyfarms zijn geen moderne verschijnselen voortgekomen uit de huidige welvaart, zoals veel mensen denken. De Romeinen en Grieken hadden namelijk al voorzieningen om mensen in de watten te leggen, zoals Thermen, die gevoed werden door warmwaterbronnen. Ook in andere landen zien we heetwaterbaden en thermen, zoals hete en helende warmwaterbronnen in Hongarije, super-de-luxe badhuizen in Turkije en sauna in de meer noordelijke landen. Al dergelijke verwenhuizen zijn erop gericht om verzorgd te worden en te ontspannen.

Kuuroorden

Een paar honderd jaar geleden kwamen kuuroorden in het Engelse Bath weer in opkomst. Het duurde niet lang of het waaide over naar de rest van Europa en vervolgens naar de rest van de wereld. In sommige landen zijn kuuroorden steevast verbonden aan geneeskrachtige therapieën, dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. In sommige landen zijn natuurlijke warmwaterbronnen een belangrijke trekpleister om te kuren en te ontspannen, zoals bijvoorbeeld de Hongaarse thermaalbaden die door het hele land te bezoeken zijn. Boedapest wordt zelfs een kuurstad of Spa Stad genoemd.

Thermaalbaden

De thermaalbaden zijn een soort zwembaden die met water uit warmwaterbronnen gevuld zijn en de bezoekers staan naast een beetje elkaar in stomende baden in de buitenlucht of in een overdekt bad, puur om te ontspannen. Het water bevat van nature veel zwavel en mineralen, en is ongeveer 35 graden warm. Het is niet alleen ontspannend maar heeft ook een positief effect op spier- en gewrichtsklachten en op huidaandoeningen. Zwemmen in de baden is niet gebruikelijk, alhoewel men best een paar slagen kan maken. Het water is echter te warm om te lang intensief te bewegen.

Beauty arrangementen in Nederland

Nederland heeft een hele reeks beautyfarms al dan niet kuuroorden genoemd, waar u heerlijk kunt ontspannen. Er zijn arrangementen voor een dag, twee dagen, drie dagen… (meerdaags genoemd) In het oord wordt u verwend met verschillende verwennerijen:
 • Massages van rug schouders en benen.
 • Uw huid wordt tot in de puntjes verzorgd
 • Voetmassage en verzorging van zowel de handen en voeten en de nagels
 • Sauna’s
 • Zwembaden
 • Wisselbaden
 • Whirlpools
 • Zonnebank en solarium
 • Massages
 • Stoombaden
 • Heerlijk luxe eten

Sporten en heerlijk eten

Klanten worden de hele dag door tot in het uiterste verwend. Bij meerdaagse arrangementen huurt u een kamer waarin alles gericht is op ontspannen en lekker niets anders doen dan in luxe baden. U kunt vaak ook gebruik maken van speciale sportfaciliteiten zoals tennis of midgetgolf of andere gezonde bezigheden, als u daar behoefte aan heeft. Uiteraard ontbreekt het bezoekers op de hotelkamers bij meerdaagse arrangementen ook aan niets. Het eten is meestal tot in de puntjes verzorgd en het koken is gericht op gezonde voeding.

Wat kost een dagje beautyfarm?

De prijzen voor een dagje ontspannen op deze luxe manier, wisselen per arrangement en per kuuroord. Vanaf ongeveer 45 euro kunt u (2017) al genieten van baden, gezichtsbehandeling en massage. Hoe uitgebreider het arrangement, hoe duurder het wordt. Voor ongeveer 100 euro heeft u een uitgebreid dag arrangement. Om iemand eens echt te verwennen is een dagje beautyfarm een geweldig cadeau. Ook voor een korte vakantie zijn de meerdaagse arrangementen de manier om te ontspannen en weer helemaal te ontstressen. Zowel mannen en vrouwen zullen genieten van deze voorzieningen. Laat u van te voren goed informeren. Als een kuuroord of beautyfarm een website heeft krijgt u vaak een goede indruk van de sfeer en de mogelijkheden en de behandelingen. Ook kunt u dan meer lezen over de arrangementen en de huidige prijzen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontspannen, rust en relaxen in een spaOntspannen, rust en relaxen in een spaDruk, druk, druk! Ontspannen schiet er door alle drukte vaak bij in. Om lekker in je vel te zitten, om je goed te voelen…
Sauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenSauna´s en thermen met badkledingdagen en damesdagenDe jarenlange traditie in Nederland is dat het saunabezoek zonder badkleding, dus geheel naakt wordt gedaan. Steeds meer…
Overzicht sauna's met badkledingOverzicht sauna's met badkledingEen dagje naar de sauna is heerlijk. Het is er lekker ontspannen genieten van de weldadige warmte en rust. Sommige mense…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…

Schoonheid van moeder natuurSchoonheid van moeder natuurNatuurlijke middelen om er mooi uit te zien of te wel schoonheid van moeder natuur. Toen er nog geen drogisten, apotheke…
Beauty: BorstvergrotingBeauty: BorstvergrotingDe borstvergroting is een van de meest toegepaste vormen van plastisch chirurgie. Vrouwen vinden de weg naar de plastisc…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 18-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.