Wat kun je doen tegen rimpeltjes rond de mond?

Wat kun je doen tegen rimpeltjes rond de mond? Iedere vrouw zal het op een dag merken wanneer ze in de spiegel kijkt: kleine rimpeltjes rond de mond. Bij de een verschijnen ze eerder dan bij de ander en ze zijn vaak de eerste tekenen van het ouder worden. Wat kun je doen tegen deze rimpels rond de mond?

Een perfecte mond

We willen graag een perfecte mond, met mooie tanden en mooie lippen. De mond trekt veel aandacht, het gezicht is het eerste waar men naar kijkt en wanneer we spreken wordt er vaak gekeken naar onze mond. De mond wordt gebruikt om te eten, te praten, te schreeuwen, te zoenen, fluiten, blazen en de stand van onze mond kan onze gemoedstoestand op een bepaald moment weergeven. We zoeken de perfecte lippenstift uit om onze mond nog verleidelijker te doen uitkomen, en om de aandacht te vestigen op ons uiterlijk.

Rimpeltjes rond de mond

Dan op een dag, ontdek je de eerste kleine lijntjes die verticaal op je lip lijken te staan. Doordat de huid minder soepel wordt als we ouder worden en door al die bewegingen die onze mond al die jaren heeft gemaakt, ontstaan er rimpeltjes rond de mond. Met name bij vrouwen komen deze rimpeltjes voor, door de afname van vrouwelijke hormonen nemen de rimpels na de menopauze vaak aanzienlijk toe. Veel vrouwen accepteren de rimpeltjes, maar bijna iedereen vindt het krijgen van deze rimpeltjes vervelend. Het is een teken dat we niet meer zo jong en verleidelijk zijn als dat we vroeger waren.

Wat kunnen we doen tegen rimpeltjes rond de mond?

In de eerste plaats moet je accepteren dat je gezicht tekenen gaat vertonen van ouder worden. Dit is een natuurlijk proces, waar iedere vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. We kunnen rigoureuze maatregelen nemen door over te gaan tot cosmetische ingrepen. Zoals bijvoorbeeld het inspuiten van botox of lipvullers. Deze stoffen worden rond de lippen ingespoten, waardoor de rimpeltjes rond de lippen verdwijnen. De behandelingen zijn echter duur en niet blijvend, ze moeten herhaald worden om een rimpelloze mond te behouden. Eigenlijk zijn rimpeltjes rond de mond niet te vermijden, maar we kunnen ze wel zo goed mogelijk behandelen en ervoor zorgen dat ze niet zo diep worden en dat ze minder zichtbaar zijn.

Tips bij rimpeltjes rond de mond

Onderstaande tips kun je toepassen wanneer je rimpeltjes rond de mond wilt aanpakken:
  • Gebruik in de zomer altijd een zonnebrandcrème. Zon droogt de huid uit en zorgt ervoor dat we sneller rimpels krijgen. Dit geldt niet alleen voor de mond, maar ook voor de rest van het gelaat.
  • Gebruik een goede antirimpel crème. Een goede crème voedt je huid en maakt de huid elastischer.
  • Gebruik een zijden kussensloop, en probeer om niet op je gezicht te slapen. Met een zijden kussensloop, glijdt je gezicht bij het bewegen tijdens de slaap gemakkelijker over het kussen, waardoor er geen "kreukels" in het gezicht ontstaan. Je kunt ook een kussen kopen met een uitsparing (b.v. in vorm van een halve maan) zodat je wang en mond niet op het kussen rusten wanneer je slaapt.
  • Draag geen donkere lippenstift meer. Wanneer je last hebt van rimpels rond de mond, dan loopt de lippenstift in de rimpeltjes, waardoor je een veel ouder uiterlijk krijgt. Gebruik zachtere kleuren.
  • Wanneer je een foundation gebruikt, zorg voor een goede kwaliteit. Gebruik geen poeder, maar een goede vloeibare foundation. Foundation van slechtere kwaliteit blijft niet goed zitten en het hoopt zich op in de rimpeltjes rond de mond. Dit geeft een oudere look. Laat je adviseren in een parfumerie en vraag of men de foundation op proef bij je kan aanbrengen.
  • Gebruik een goede lippenbalsem, gebruik deze wel met mate en niet de gehele dag door. Twee maal per dag aanbrengen is voldoende.
© 2009 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat Botox voor u kan doenBotox, injecteerbaren en vullers je hebt ze allemaal. In dit artikel lees je wat je met welke stof kunt doen.
Rokerslip: Rimpels rond mond en donkere verkleuring van lipRokerslip: Rimpels rond mond en donkere verkleuring van lipRokers krijgen vaker te maken met donkerdere lippen en tandvlees, en verticale rimpels rond de mond. Vaak verschijnen de…
Hyaluronzuur wat is het precies?Hyaluronzuur wordt telkens meer gebruikt in de cosmetica branche. Als we ouder worden maken we steeds minder hyaluronzuu…
Innéov Fermeté: de antirimpel-pil van L'Oreal en NestléInnéov Fermeté: de antirimpel-pil van L'Oreal en NestléAl jaren is er een zoektocht naar een goed middel tegen rimpels. Mensen willen niet graag ouder worden en ieder lijntje…

Collageen in de huid aanvullen - Bio Active Collagen serumCollageen in de huid aanvullen - Bio Active Collagen serumCollageen kan direct op de huid worden aangebracht om er de tekorten ontstaan door veroudering aan te vullen. Estheomed…
Duizelingwekkende wimpers: het kan altijd!Duizelingwekkende wimpers: het kan altijd!Duizellingwekkende wimpers? Het kan altijd! Maar je moet er wel wat voor doen... Over nut en onzin van valse wimpers, wi…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 29-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.