Collageen in de huid aanvullen - Bio Active Collagen serum

Collageen in de huid aanvullen - Bio Active Collagen serum Collageen kan direct op de huid worden aangebracht om er de tekorten ontstaan door veroudering aan te vullen. Estheomed liet ons het collageen serum Bio Active Collagen van het merk Natural Collagen Inventia uitproberen. Al na enkele dagen zijn de resultaten zichtbaar: de huid is aangespannen en lijkt voller, kraaienpootjes zijn zachter geworden en de nasolabiale plooi is minder uitgesproken. In dit artikel vindt u onze ervaringen en meer informatie over Bio Active Collagen.

Collageen

Net als elastine behoort collageen tot de belangrijkste proteïnes van de huid. Ze zorgt ervoor dat het gezicht er soepel, elastisch, stevig, gehydrateerd, jong en rimpelloos uitziet. Vanaf het moment dat er minder collageen aanwezig is, zal de huid slap worden en rimpels vertonen.

Vanaf de leeftijd van 25 jaar verliest ons lichaam ongeveer 1,5% collageen per jaar. Tegen je vijfendertigste heeft je lichaam dus al 15% van alle collageen verloren en tegen je vijfenveertigste is dat 30% geworden. Het is dan ook geen toeval dat je de eerste veranderingen in de structuur en de elasticiteit van je huid begint waar te nemen vanaf de leeftijd van 30 jaar. Vanaf de menopauze verloopt de afbraak van collageen nog sneller dan voordien. Vandaar dat de meeste personen rond deze leeftijd op slechts enkele jaren tijd zeer snel verouderen.

Collageen in de huid aanvullen

Om er jong te blijven uitzien, is het dus van primordiaal belang de collageenproductie in de huid te stimuleren en het verdwenen collageen terug aan te vullen. In ons dossier Collageenproductie in de huid stimuleren gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je dit kunt doen met behulp van voeding, injecties en voedingssupplementen. In dit artikel gaan we echter dieper in op één van de meest directe en efficiënte manieren om je huid terug vol en rimpelloos te maken, namelijk het aanbrengen van een collageen serum.

Tegenwoordig zijn er heel wat soorten collageen serum op de markt. Ondanks de mooie beloftes is echter niet elk serum even efficiënt. Dit komt omdat collageen in principe te groot is om in de cellen door te dringen. In dat geval blijft het collageen als een vlies op het gezicht liggen in plaats van binnen in de huid de cellen te verzorgen. Slechts weinig cosmetica merken hebben hieraan gedacht. Bij Natural Collagen Inventia wordt er echter hexapolair viscollageen uit een eerste persing gebruikt, zodat het serum actief collageen in de huid kan aanvullen.

Bio Active Collagen van Natural Collagen Inventia

Viscollageen

Zoals eerder gezegd, maakt Natural Collagen Inventia gebruik van zuiver viscollageen. Collageen uit varkens- of koeienhuiden is immers te dik om door de huid te worden opgenomen. Bovendien worden voor het onttrekken van collageen uit de huid van koeien en varkens agressieve zuren gebruikt die schadelijk zijn voor het lichaam.

Voordelen en resultaten

Het collageen serum Bio Active Collagen van Natural Collagen Inventia belooft de volgende voordelen en resultaten:

  • Snelle regeneratie van de collageenvezels
  • Verbeterde hydratatatie van de huid
  • Vermindering van diepe rimpels
  • Vermindering van acné
  • Vermindering van littekens
  • Vermindering van ouderdomsvlekken
  • Verkleining van de poriën
  • Verbeterde spankracht en elasticiteit van de huid
  • Verbeterde zachtheid

Gebruik

Voor een goed resultaat moet Bio Active Collagen twee keer per dag aangebracht worden op een goed gereinigde huid. Breng na het collageen serum een hydraterende crème aan.

Onze mening en ervaringen

Estheomed uit Kortrijk liet ons enkele weken lang het collageen serum Bio Active Collagen van het merk Natural Collagen Inventia uitproberen. Het serum heeft al vanaf de eerste toepassing een duidelijke invloed op de huid. Hieronder vind je onze ervaringen en opmerkingen.

Rode vlekken / Roodheid
Enkele seconden na het aanbrengen van Bio Active Collagen, begint de huid rode vlekken te vertonen, vooral rond de gevoelige delen zoals de huid rond de mond en de ogen. Dit is normaal. Het betekent dat het product diep in de huid doordringt en daar zijn werk doet. Hoe vaker je het product gebruikt, hoe minder je huid deze rode vlekken zal vertonen. Bij mij waren ze bij de tweede toepassing al niet meer aanwezig. De roodheid houdt trouwens niet langer dan één uur aan. Je kunt de rode vlekken gemakkelijk verminderen door het aanbrengen van een hydraterende crème (bijvoorbeeld UMO Drench Hydrating Cream) of door het op een lichte manier te camoufleren (bijvoorbeeld met Primer van Colorescience).

Trekkerig gevoel
Direct na het aanbrengen van het collageen serum trekt je huid sterk samen zodat je je gezichtsspieren precies minder gemakkelijk kunt bewegen. Ook dit went en wordt met herhaaldelijke toepassingen minder. Hoe groter de hoeveelheid die je van het collageen serum gebruikt, hoe meer je dit trekkerige gevoel zult ervaren. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je huid niet alleen strak aanvoelt, maar er ook strak en elastisch uitziet.

Schilferige huid
Je hebt slechts een kleine hoeveelheid van Bio Active Collagen nodig. Breng je te veel serum aan, dan gaat je huid beginnen schilferen. De schilfertjes zijn trouwens niet van de huid zelf, maar wel van het collageen serum dat klontert.

Droge huid
Zuivere collageen staat erom bekend de huid langdurig en zichtbaar te hydrateren. Na het aanbrengen van het collageen serum lijkt de huid echter heel droog (waarschijnlijk te wijten aan de droge collageendeeltjes). Een goede hydraterende crème is dan ook vereist na het gebruik van Bio Active Collagen.

Volle en elastische huid
Met Bio Active Collagen lijkt de huid voller en elastischer. Indien je het collageen serum dagelijks twee keer gebruikt, is dit resultaat al na enkele dagen duidelijk zichtbaar en voelbaar.

Minder rimpels
Het collageen serum mag dan niet zo comfortabel in gebruik zijn, de resultaten zijn wel opvallend. Op minder dan één week tijd is het grootste deel van de rimpels immers uitgevlakt. De kraaienpootjes zijn minder lang en sommige expressierimpels zijn bij het lachen onzichtbaar geworden. Ook de nasolabiale plooi (de rimpels die van de neus naar beneden lopen) is minder uitgesproken.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Collageenproductie in de huid stimuleren90% van alle rimpels worden veroorzaakt door vroegtijdige huidveroudering en slechts 10% van de rimpels door daadwerkeli…
Wat is collageen?Wat is collageen?Collageen is een eiwit dat wordt aangemaakt door fibroblasten. Naarmate de huid ouder wordt raakt de aanmaak van collage…
Rimpels vervagen met collageen marshmallowsCollageen Marshmallows zijn snoepjes. Het zijn echter geen gewone snoepjes, want deze marshmallows beloven onze rimpels…
Lizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum is een serum dat ontwikkelt is om lijntjes en rimpels in het gezicht binnen een paar minuten te verm…

Last van wallen? Verminder ze met smoothiesLast van wallen? Verminder ze met smoothiesHeb je last van wallen en donkere kringen onder de ogen? Hebben de vele feestjes hun gevolgen voor de huid? Gelukkig kan…
Wat kun je doen tegen rimpeltjes rond de mond?Wat kun je doen tegen rimpeltjes rond de mond?Iedere vrouw zal het op een dag merken wanneer ze in de spiegel kijkt: kleine rimpeltjes rond de mond. Bij de een versch…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 29-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.