Hoe kies je de juiste lippenstift?

Hoe kies je de juiste lippenstift? Een lippenstift kopen is niet eenvoudig, constant veranderen de kleuren en samenstellingen van lippenstiften die te koop zijn. Bovendien moet een lippenstift passen bij je uiterlijk en je kleding. Hoe kies je een goede lippenstift?

Lippenstift dragen

Lippenstift is bedoeld om jezelf een mooiere uitstraling te geven, maar het gebruik van lippenstift moet wel met zorg worden gedaan. Lippenstift dragen die niet bij je huidskleur of bij je outfit past, kan juist een minder mooie look geven, dan wanneer je geen lippenstift op hebt. Naast uiterlijk en kleding is ook de gelegenheid waar je de lippenstift draagt belangrijk. Uitdagende rode, volle lippen zijn misschien niet zo geschikt voor je werk, maar wel voor een feestavond.

Welke kleur lippenstift kiezen?

Welke kleur lippenstift je kunt gebruiken kan soms lastig te ontdekken zijn. Wanneer je een lichte, heldere huidskleur hebt, dan zullen waarschijnlijk rozetinten je beter staan. Heb je een warme of getinte huidskleur, dan kunnen bruintinten of aardetinten beter bij je passen. Natuurlijk kun je voor een gek feest ook eens uitwijken naar hele andere kleuren zoals zwart of paars. Om de kleur lipstick te vinden die goed bij je past is vaak wat tijd nodig. Bij drogisterijen of cosmeticawinkels vind je testers in het schap, op die manier kun je kijken wat de werkelijke kleur van de lippenstift is. Echter doe dit nooit op je lippen zelf of zelfs niet op je hand of arm! De testers worden namelijk door meerdere mensen gebruikt. Dit is zeer onhygiënisch, ze kunt op die manier besmet worden met virussen en bacteriën. Zorg ervoor dat je een vel wit papier (print- of kopieerpapier) in je tas hebt. Je kunt hierop de lippenstift testen op de werkelijke kleur. Wanneer je nog niet weet welke kleuren lippenstift goed bij je staan, dan kun je het beste beginnen met een goedkoop merk. Wanneer je je kleurnuance hebt gevonden, dan kun je eenzelfde soort kleur van een duurder merk kopen. Dit voorkomt dat je bij een miskoop heel veel geld aan één of meer dure lippenstiften hebt uitgegeven, en deze vervolgens ongebruikt in je kast liggen. Als je eenmaal de kleur, waarvan je denkt dat deze mooi bij jou staat, hebt gekocht vraag dan aan een paar mensen in je omgeving of ze de lippenstift goed vinden staan (en vraag om een eerlijk antwoord).

Welke soort lippenstift kiezen?

Er zijn vele soorten en merken lippenstift. Zoveel, dat je door de bomen en bos niet meer ziet. En steeds zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en nieuwe soorten. Je kunt grofweg kiezen uit een glanzende lippenstift, een matte lippenstift, een lipgloss of een glitterlippenstift. Afhankelijk van de gelegenheid waar je de lippenstift gaat dragen, maak je een keuze. Voor we werk is mat meestal het beste, voor vrije tijd kun je kiezen voor een glossy look en voor een feest is een glitterkleur leuk en sprankelend. Wanneer je niet de hele tijd naar de spiegel heen en weer wilt lopen om je lippenstift bij te werken, kies dan voor een lang houdbare lippenstift. Deze blijft veel langer zitten dan gewone lippenstift, die er na een kopje thee of koffie vaak al bijna af is. Wanneer je verwacht veel te moeten zoenen, dan is een lippenstift die niet afgeeft handig. Het is een beetje gênant, wanneer je bij het kussen, bij iedereen rode afdrukken op de wangen achterlaat. Heb je wel lipstick op die afgeeft, zorg dan dat je bij het kussen de wang van de persoon die je kust niet raakt.

Prijs en kwaliteit van lippenstift

De duurdere lippenstiften zijn vaak van betere kwaliteit. Maar dat wil niet zeggen dat goedkopere lippenstiften slecht van kwaliteit zijn. Met een klein budget kun je vaak ook aan een goede lippenstift komen. Op de website Ciao Shopping kun je reviews lezen. Hier zijn ook veel lippenstiften beoordeeld. Zo kun je lezen welke lippenstiften goedkoop zijn en toch een goede kwaliteit hebben. Wanneer je graag producten gebruikt op natuurlijke basis, dan zijn de lippenstiften van Yves Rocher erg fijn.
© 2010 - 2020 Ceetee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Make-up: mooie lippenMake-up: mooie lippenIedereen wil mooie lippen hebben. Dat kan iedereen krijgen. Maar hoe krijgt u mooie lippen met make-up?
Test: langhoudende lipstickrecensieTest: langhoudende lipstickVoor veel vrouwen is het een crime, na een kleine maaltijd of drankje zit je lipstick overal behalve waar hij hoort te z…
Welke kleur lipstick moet je kiezen?Rode lipstick wordt door mannen als het meest sexy ervaren. Toch is een rode lipstick niet altijd de beste optie. Het mo…

Liposuctie en Liposculptuur: contour-correctiesLiposuctie, of liposculptuur om het met een meer trendy woord te zeggen, is voor sommige vrouwen een middel om een heili…
Rimpels voorkomen of wegwerken met gezichtsmassageRimpels voorkomen of wegwerken met gezichtsmassageSommige vrouwen hebben hun badkamerkastje volgepropt met zalfjes of lotions om de rimpels van hun gezicht te krijgen. An…

Reageer op het artikel "Hoe kies je de juiste lippenstift?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ceetee
Gepubliceerd: 21-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Schrijf mee!