Rimpels voorkomen of wegwerken met gezichtsmassage

Rimpels voorkomen of wegwerken met gezichtsmassage Sommige vrouwen hebben hun badkamerkastje volgepropt met zalfjes of lotions om de rimpels van hun gezicht te krijgen. Anderen gaan iets drastischer te werk en kiezen voor een operatieve ingreep terwijl het veel natuurlijker en makkelijker kan. Zo kan men zelf het gezicht masseren en rimpeltjes onder controle houden.

Gezichtsolie is een must

Bron: Xbqs42, PixabayBron: Xbqs42, Pixabay
Bij het masseren van het gezicht is een goeie gezichtsolie een must. Het maakt de huid glad en vermindert de rimpels. Maak de gezichtsolie zelf want die zal veel natuurlijker en beter zijn dan de producten die een supermarkt aanbiedt. Men gebruikt hiervoor 30 ml jojobaolie, 3 druppels rozenolie en 5 verse of gedroogde rozenblaadjes. Doe de bloemblaadjes in een donkere fles, giet de druppeltjes rozenolie erop en giet daarna de jojobaolie erbij. Sluit de fles af, meng alles goed en laat alles 10 dagen trekken.

Oorzaak van rimpels?

Er kunnen tal van oorzaken zijn waarom men rimpels krijgt. Door enkele van onze attitudes te veranderen kan men reeds voorkomen dat ons gezicht na verloop van tijd vol rimpels zit. Oorzaken van rimpels zijn :
 • Te lang achter een computer zitten
 • Te veel alcohol
 • Roken
 • Stress en spanning
 • Zorgen op het werk of het gezin

Met een faceliftmassage kan men de rimpels wat onder controle houden omdat het niet enkel de gezichtsspieren ontspant maar het eveneens de doorbloeding en de lymfstroom in het gezicht activeert. Indien men dit regelmatig zal toepassen helpt dit beter dan de beste anti-rimpelcrème.

De faceliftmassage

Elke dag 5 minuten een faceliftmassage is reeds voldoende om zichtbaar succes te boeken. Daarna brengt u verzorgende gezichtsolie aan waardoor de huid de waardevolle werkzame stoffen het beste kan opnemen. Breng steeds de olie na de massage aan zodat het niet een glibberig geheel wordt tijdens de massage.
 • We beginnen met de spieren rondom de slapen te ontspannen door ze los te maken. Dit doe je door eerst zacht en daarna wat harder op de boog van uw wenkbrauwen te drukken. Neem de boog van uw wenkbrauwen tussen duim en wijsvinger. Start het drukken vanaf het neusbeentje naar de slapen toe. Doe dit zes maal.
 • Strijk nu met stevige druk de boog van de wenkbrauw opnieuw zes maal met midden- en wijsvinger tegelijkertijd. Opnieuw starten vanaf het neusbeentje naar de slapen toe.
 • Daarna concentreren we ons op de bovenlip. Die maken we losser door de duimen en wijsvingers zachtjes te drukken van boven het midden van de lippen naar buiten, de mondhoeken toe. Masseer elke millimeter van dit gebied zorgvuldig door kleine plooitjes van de huid tussen uw vingers te nemen en steeds weer te drukken.
 • Neem beide wijsvingers en leg die tussen de bovenlip en de neus. De vingertoppen moeten elkaar aanraken. Strijk nu met enige druk van dit punt naar de wangen toe. Doe dit 10 maal.
 • Leg beide wijsvingers links en rechts naast de neus. Strijk beide vingers heen en weer. Gebruik stevige druk om dit te doen en knijp daarna het gebied met duim en wijsvinger. Vooral onder de ogen in de richting van de mondhoeken knijpen. Herhaal dit drie maal en strijk vervolgens weer met de plat liggende wijsvinger van links naar rechts naast de neus. Doe dit zes maal.
 • Knijp en druk de huid rond de neuswortel via de wenkbrauwen naar de slapen toe. Doe dit zesmaal om zo rimpels op het voorhoofd te voorkomen.
 • Om het voorhoofd te ontspannen kan men met de vingertoppen van beide handen vanaf het midden naar links en rechts strijken. Men herhaalt dit tien maal.
 • Daarna stimuleren we de wangen door kleine plooitjes huid tussen onze duim en wijsvinger te nemen en lichtjes de huid te trekken. Dit twintig tot dertig keer. Vervolgens strijkt men de wangen met de platliggende vingertoppen vanaf de neus naar de oren toe.
 • We sluiten de facelift af door de contouren van het gezicht te verstevigen. Men neemt opnieuw huidplooitjes van het gezicht tussen duim en wijsvinger en kneed zachtjes de contouren van het gezicht. Bij de kin legt men de vingertoppen plat en strijkt men snel en met wringende beweging in de richting van de oren.

Lees verder

© 2010 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Japanse GezichtsmassageJapanse GezichtsmassageDe Japanse Gezichtsmassage is een verwenmoment voor jezelf en zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is een uitk…
Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…

Hoe kies je de juiste lippenstift?Hoe kies je de juiste lippenstift?Een lippenstift kopen is niet eenvoudig, constant veranderen de kleuren en samenstellingen van lippenstiften die te koop…
Beauty: De huid in de winterBeauty: De huid in de winterDe huid is je grootste orgaan en net zo belangrijk als alle andere, meer kwetsbare organen in ons lichaam. Maar omdat he…
Bronnen en referenties
Reactie

Marjan, 24-02-2011
De uitleg over de gezichtshuidmassage is heel duidelijk en bedankt daarvoor. Ik mis echter massage voor de hals en onderkin. Kunt u mij hier over adviseren? Reactie infoteur, 02-03-2011
Ga mijn best doen om er snel een artikel over te schrijven.

Pops (143 artikelen)
Laatste update: 01-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.