Beauty: Met de voeten het volgende seizoen in

Beauty: Met de voeten het volgende seizoen in De voeten zijn van levensbelang en hoewel je met de hedendaagse technologie een heel eind komt, zijn onze voeten toch essentieel. De voeten lijden dan ook het meest, want ze torsen het lichaam de hele dag mee. Maar ze moeten soms springen, hardlopen, mogen lekker peddelen in het water maar als ze dan niet goed afgedroogd worden kan er weer van alles gebeuren, en noem maar op. Kortom, het is belangrijk de voeten goed te verzorgen en toch is het een onderontwikkeld gebied.

Waarom verzorgen we onze voeten niet goed?

Als ik er her en der naar vraag zeggen de meeste mensen dat ze dan wel doen, iedere dag onder de douche, op tijd de nagels knippen en soms een beetje opleuken door de nagels een kleurtje te geven. Als het daar stopt en ik kijk de persoon aan, zal deze vrij snel toegeven dat er niet meer gedaan wordt aan de voeten. Dit terwijl het lichaam lekker ingesmeerd wordt, massages krijgt en allerlei producten toegeschoven krijgt om het soepel en zacht te houden. Is dat voor de voeten dan niet nodig? Het antwoord is wel bekend en daarom gaan we het ritueel eens af, zeker het volgende seizoen er aan zit te komen en de voeten weer wat vaker het daglicht zullen zien. Het is geen duur traject, maar volg het wekelijks voor het beste resultaat.

Het voetenritueel

Het voetenritueel is niet iets waar je uren aan kwijt bent, maar wat even geconcentreerd wel wat aandacht vraagt. Ga in de volgende volgorde te werk:
  • Zet alle benodigde spullen klaar zoals een handdoek, voetenbadje, olie voor in badwater, nagelschaar, nagelvijl, eeltrasp, bokkenpootje, voetencrème, (desgewenst) nagellak.
  • Bekijk de voeten goed en begin met eventueel eelt weg te halen met de rasp. De meeste raspen zijn geschikt voor de nog harde huid, maar heb je een eeltrasp voor de zachte huid, pas je deze toe na het voetenbadje.
  • Het eelt moet in alle rust weggehaald worden met de rasp. Geen andere enge zaken toepassen om het eelt weg te krijgen. Als je veel eelt hebt ben je wel even bezig met de rasp, maar je voeten zullen daarna heerlijk zacht en verzorgd aanvoelen.
  • Als het eelt weg is kunnen de voeten in een warmbad met wat verzachtende olie (badschuimachtige producten drogen de huid uit, dus olie is beter). Neem er de tijd voor en kijk wat ontspannen televisie, lees een boek of tijdschrift, maar zorg dat je voeten lekker ontspannen kunnen dobberen in het water.
  • Als je klaar bent, en ga er vanuit dat je klaar bent als het water sterk afgekoeld is, moeten de voeten gedroogd worden. Goed afdrogen is erg belangrijk om geen last te krijgen bijvoorbeeld tussen de tenen.
  • De goed afgedroogde voet moet opnieuw bekeken worden en als de voeten zacht zijn kunnen de nagels geknipt worden. Hanteer bij voorkeur een gewoon nagelschaartje en knip de teennagels zo recht mogelijk af. Geen hoekjes weghalen etc. dit kan de nagels doen laten ingroeien, met alle gevolgen van dien. Vergeet de bovenrand van de nagels niet voorzichtig met een bokkenpootje op te duwen (zodat het halve maantje zichtbaar wordt). De huid is zacht, dus kan prima opgeduwd worden.
  • De recht afgeknipt nagel kan nu middels een vijl, bij voorkeur een glazen vijl in verband met het reinigen, de eventueel aanwezige scherpe randjes weghalen. Vijl een richting heen en voorzichtig aan de voor en bovenkant van de rand van de nagel. Als je er met je vinger langs gaat en het voelt glad zonder haaltjes of anderszins, ben je klaar.
  • De voet kan nu ingesmeerd worden met een zachte voetencrème en neem de hakken, de tenen en de zijvlakken van je voeten allemaal goed mee. Er zijn verschillende voetencrèmes en het is afhankelijk van iemands voorkeur welke het wordt. Als het uitgangspunt maar is dat het een voetencrème is die ontspant en vettig genoeg is. De crème moet wel goed opgenomen wordt in de huid.
  • Wil je nog een kleurtje op de nagels, zorg dan dat de nagels vetvrij zijn (de voetencrème kan ze wat vettig gemaakt hebben) en begin, zeker als je een fel kleurtje op doet, met een basislak. Dit voorkomt dat de kleur in de nagel opgenomen wordt en je bij het afhalen van de nagellak een vreemd verkleurde nagel overhoudt. Daarna de kleur en lak het af met een kleurloze topcoat. Deze geeft een mooie glans en is extra sterk.

Verzorging algemeen

Het is zo gemakkelijk om de voeten dagelijks na het douchen ook in te smeren. Zoals je een bodylotion gebruikt kunnen de voeten met het grootste gemak meegenomen worden. Dit voorkomt niet dat er toch eelt kan ontstaan en de nagels groeien natuurlijk ook door. Maar het maakt de voet veel prettiger voelbaar en de huid, zeker in de omgeving van eelt en de bovenkant, droogt niet uit.

Zo nu en dan een massage voor de voet kan je natuurlijk zelf doen, maar nog prettiger is het als iemand anders het doet. Professionele massages zijn er genoeg, heel specifiek of gewoon lekker de voeten ontspannen. Dit alles neemt niet weg dat iemand in de omgeving ook de voeten heerlijk kan masseren.

Als alles met enige regelmaat gebeurd gaan de voeten een heerlijk “open” seizoen tegemoet en worden je voeten, net zoals je handen, een visiteplaatje. Dat maakt de voeten plots een stuk prettiger om naar te kijken.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsHoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsEen pedicure bij een salon kost al snel veel geld. Je kan dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je heb niet heel veel spu…
Beauty: Lief zijn voor de voetenBeauty: Lief zijn voor de voetenDe voeten moeten nogal wat ontberen en zitten ze in de winter nog stevig ingepakt, in de zomer niets daarvan. De open sc…
Beauty: Verzorgde voetenBeauty: Verzorgde voetenHet nieuwe seizoen – waar de voeten weer meer getoond worden – wil ook meteen zeggen, goed naar de voeten kijken en extr…
Beauty: VoetverzorgingBeauty: VoetverzorgingDe voeten zijn letterlijk de uiteinden van je lichaam, maar zo worden ze ook in figuurlijke zin vaak gezien. Ver weg en…

Verslapte huid en vale teint? Probeer het Liquid Ice MaskVerslapte huid, vale teint,acné, wallen en kringen onder de ogen, rimpels, kraaienpootjes, droogtelijnen en andere huidp…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 27-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.