Wat kun je doen tegen een doffe huid

Wat kun je doen tegen een doffe huid Onder invloed van allerlei factoren kan onze huid het stralende uiterlijk van vroeger verliezen. We krijgen last van een doffe huid. Dit geeft een vermoeide en verlepte aanblik. Hoe kan je je huid weer stralend laten worden?

Last van een doffe huid

Een doffe huid kan door verschillende oorzaken ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld veel binnen zit of je pas ziek bent geweest dan kan je huid dof zijn geworden. Wanneer je een doffe huid hebt ziet je gezicht er ouder en minder stalend uit. Natuurlijk wordt onze huid ook ouder en krijgen we rimpels, maar wanneer we een stalende huid kunnen behouden worden we mooier oud.

Wat kun je doen tegen een doffe huid?

Veel water drinken

Ons lichaam heeft vocht nodig, wanneer we te weinig vocht binnenkrijgen zal dat ook effect hebben op onze huid. De huid wordt droger en doffer. Voor een stralendere huid drink je minimaal 6 glazen water op een dag.

Stoppen met roken en veel alcohol

Roken en veel alcohol zijn funest voor je uitstraling. Je kunt bij mensen die veel roken het effect vaak duidelijk zien. De huid is dof en ziet er ouder uit.

Let op je voeding

Wat je eet heeft ook effect op je huid. Als je veel junkfood eet en weinig groenten en volkorenproducten, dan zie je dit aan je huid. Je huid gaat er onfris en vaal uitzien. Op de website van het voedingscentrum kun je informatie vinden over gezonde, uitgebalanceerde voeding.

Voldoende slaap

Te weinig slaap maakt de huid vaal en kleurloos. Zorg voor voldoende slaap, bijvoorbeeld ca. 8 uur per nacht. Je kan best een keer een nacht doorhalen, maar zorg dat je daarna weer meteen in je vaste slaappatroon komt.

De buitenlucht in

Wanneer je hele dagen op kantoor zit, vervolgens in je auto naar huis rijdt en 's-avonds voor de buis hangt, kom je niet veel buiten. Bovendien zijn veel gebouwen voorzien van airconditioning en komt er geen frisse buitenlucht binnen. Frisse buitenlucht is belangrijk voor je huid. Probeer iedere dag een half uur of meer in de buitenlucht door te brengen, bijvoorbeeld door een stevige wandeling in de lunchpauze.

De huid goed reinigen

Gedurende de dag vangt onze huid veel vuil op. Uitlaatgassen, stof wat in de lucht zweeft en make-up vormen een laag op de huid. Wanneer je de huid niet iedere dag goed reinigt, raken je poriën verstopt en krijg je een doffe, vale huid. Wanneer je make-up draagt, zorg dan dat je alle make-up er 's-avonds afhaalt met een make-up reiniger. Gebruik vervolgens een reinigende lotion. Wanneer je geen make-up draagt maak dan de huid iiedere avond schoon met alleen een reinigende lotion.

Scrubben!

Het middel tegen een doffe, vale huid is scrubben. Scrub je huid twee maal per week met een gezichtsscrub. Dit doe je door wat scrub op je vingers te doen en dit vervolgens met ronddraaiende bewegingen over je gezicht te verdelen en in te masseren. Spoel de scrub daarna af met water en je gezicht is weer stralend mooi. Om het effect nog te versterken kun je aanvullend een maskertje doen. Het merk Yves Rocher heeft 3 minuten maskertjes die niet hard worden. Deze zijn ideaal en maken je huid lekker zacht en fris. Behandel je gezicht daarna met een goede dag- of nachtcrème.

Make-up gebruiken

Met wat make-up kun je extra kleur aan je gezicht geven. Dit geeft een stralende look. Houd je make-up gebruik wel beperkt. Een goede foundation (let op: de kleur moet hetzelfde zijn als de kleur van de huid van je nek), een eyeliner en een beetje blusher geven je huid en frisser uiterlijk.
© 2010 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: gezichtsmaskersBeauty: gezichtsmaskersJe huid af en toe verwennen is helemaal niet erg. Naast de dagelijkse reiniging kan je huid ook wel wat extra’s gebruike…
Verzorging van het gezicht, van binnen en buitenVerzorging van het gezicht, van binnen en buitenEen mooie stralende huid die goed gehydrateerd is, zacht en flexibel aanvoelt. Geen plekje te bekennen. Voor wie is dit…
Verslapte huid en vale teint? Probeer het Liquid Ice MaskVerslapte huid, vale teint,acné, wallen en kringen onder de ogen, rimpels, kraaienpootjes, droogtelijnen en andere huidp…
Schoonheid: scrubbenSchoonheid: scrubbenVoor een mooie, gezonde huid is scrubben belangrijk, maar als we al gaan scrubben komen de meeste mensen niet verder dan…
Voeding en een gezonde huidJe kunt je huid nog zo goed verzorgen aan de buitenkant, als je niet oplet met wat je eet, zul je niet optimaal resultaa…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.