Natuurlijke schoonheidstips om de zomer goed te beginnen

De zomer komt er weer aan. Winterjassen gaan de kast in en de armen komen onder de korte mouwen tevoorschijn. Benen zijn weer zichtbaar onder de rok of korte broek. Hoe geef je je huid een oppepper na de winter. Hoe kun je je huid weer fris en mooi maken en genieten van de zomerzon. Hier een aantal tips voor je lichaam en gezicht. Natuurlijke producten en simpele manieren om snel, mooi voor de dag te komen. Meestal staan de producten die je nodig hebt allang in het keukenkastje of de koelkast!

De eerste zonnestralen

Blote armen kunnen weer, blote benen zichtbaar. Hoe kun je nu snel en op een natuurlijke manier zorgen dat je huid mooi is en ook gezien mag worden. Vaak is je huid droog en schilferig na de winter. Weg met die droge huid. In dit artikel een aantal tips voor scrubben en verzorgen van de huid.. en hoe je alvast een mooi kleurtje kunt krijgen.

Behalve tips voor het lichaam ook aandacht voor de natuurlijke verzorging van het gezicht. Verschillende maskers voor je gezicht op natuurlijke basis zullen in dit artikel beschreven worden. En weet eenmaal welke basisproducten je kunt gebruiken, kun je heel gemakkelijk je eigen favoriete masker en / of scrub samenstellen.

Maak van de onderstaande producten niet te veel ineens. De beschreven middelen zijn natuurlijk, bevatten geen conserveringsmiddelen en je kunt ze niet lang bewaren. Maak gewoon weer nieuw als je wilt. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Scrubben

Scrubben verwijdert de dode huidcellen en schuurt een klein laagje van je huid. Gebruik een scrub dus niet vaker dan 2-3 maal per week.

Scub met zout

Een scrub met zout is het meest voorkomend en meest gebruikt. Deze scrub is niet voor je gezicht bedoeld! Vaak wordt een scrub gecombineerd met olijfolie, al in de dagen van de Egyptenaren gebruikt voor huidverzorging. Maar in de supermarkt zijn tegenwoordig vele soorten olie te verkrijgen. Probeer ook eens walnotenolie of hazelnoot-olie.

Benodigdheden;

  • 3 eetlepels (zee)zout
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • indien gewenst (en als je er aan kunt komen) een paar druppels essentiële olie (lavendel olie, rozenolie, oranjebloesem) om het mengsel nog lekkerder te laten ruiken.

Meng de ingrediënten en breng het aan op je lichaam, met draaiende bewegingen masseer je de huid. Het zal een je fluweelzachte huid geven in enkele minuten. Neem daarna een heerlijke douche om de scrub van je huid af te spoelen.

Scrub met suiker

Als je een gevoelige en/of droge huid hebt kun je kiezen voor een scrub met suiker. Zout is iets uitdrogender en kan daardoor in een enkel geval irriteren.

Benodigdheden voor een srub met suiker;

  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • indien gewenst een een paar druppels essentiële olie

Vermeng de suiker met de olie, breng het aan op je lichaam. Met draaiende bewegingen masseer je de huid ermee en spoel het mengel af onder de douche. Je zult voelen je huid voelt heerlijk zacht aan. Voor een droge en gevoelige huid zou je amandelolie kunnen toevoegen, ruikt ook heerlijk.

Vanuit deze basisproducten kun je zelf je fantasie gebruiken om andere producten te maken. Hieronder een aantal voorbeelden.

Bruine (riet) suiker scrub;

Neem het liefst natuurlijke rietsuiker om deze scrub te maken. De combinatie met citroen maakt het lekker fris en geschikt voor het zuiveren van de huid.
  • 2 eetlepels bruine (riet)suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • beetje verse geraspte gember

Citroensap bleekt de huid en haren. Ga na een scrub met citroensap liever niet direct in de zon zitten als je een gevoelige huid hebt... tenzij je je haar wilt bleken.

Scrub met Yoghurt of melk;

Geschikt voor de droge huid. De tarwezemelen (vitamine B) zijn ook goed voor het zuiveren van de huid.
  • 3 eetlepels tarwezemelen
  • 3 eetlepels yoghurt of melk
  • eventueel voor de heerlijke geur en zachtheid van de huid een paar druppels essentiële olie naar wens

Scrubben van je gezicht

Voor het scrubben van je gezicht moet je iets voorzichtiger te werk gaan. Gebruik geen zout voor je gezicht maar bijvoorbeeld melkpoeder, suiker of gemalen koffie als scrubmiddel.middel Combineer dit met yoghurt, olijfolie of een andere soort olie. Probeer eens de volgende combinaties;

Gepureerde aardbeien met honing en olijfolie;

  • 1 eetlepel gepureerde aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  • een beetje honing
De aardbeien werken zuiverend op de huid.

Melkpoeder met honing en yoghurt;

Voor de droge huid.
  • 1/2 eetlepel melkpoeder
  • een beetje honing
  • 1/2 eetlepel yoghurt

Laat je fantasie de vrije loop bij het maken van je eigen scrub. Met deze basis producten en ingrediënten kun je zelf vast je eigen favoriete scrub verzinnen en maken. Veel succes en veel plezier.

Gezichtsmasker

Na het verwijderen van die dode huidcellen mag je huid ook wel weer wat vertroeteld worden. Een masker zorgt ervoor dat de huid de nodige voedingstoffen krijgt en dat de huid voldoende gehydrateerd word. Hiermee zorg je er dus voor dat je huid er jong en gezond blijft uitzien. Ook weer door het gebruik van natuurlijke middelen, snel een eenvoudig te maken.

Voor elke huid

Cleopatra nam volgens de verhalen al graag een bad met melk en honing. Deze middelen werken nog steeds prima als basis voor een natuurlijke schoonheid. Bekijk de onderstaande voorbeelden en maak je eigen favoriete masker. Voor elke huid zijn geschikt producten zoals honing, melk, yoghurt, olijfolie.

Honingmasker

Verwarm de honing even een paar tellen in de magnetron (niet te warm maken natuurlijk). De honing moet net even wat vloeibaarder zijn om makkelijk aan te brengen op de huid. Breng de honing aan op je gezicht. Laat dit ongeveer een kwartiertje intrekken en spoel het daarna af met warm water.

Voor de droge huid

Voor een droge huid kun je ingrediënten gebruiken die wat meer voedingstoffen en vetten bevatten. Bijvoorbeeld olijfolie, amandelolie, eigeel en avocado. Hieronder wat voorbeelden.

Honingmasker voor de droge huid

Verwarm de honing licht en meng dit daarna met wat olijfolie en eigeel. Laat dit een kwartiertje intrekken en spoel af met warm water. Je kunt ook de volgende producten goed gebruiken bij een droge huid:
  • Amandelolie (gemengd met honing)
  • Gepureerde avocado of banaan (ook naar wens te mengen met honing)

Voor een vette huid

Voor de vette of wat onzuivere huid zijn bijvoorbeeld geschikt ingrediënten zoals zemelen, bakkersgist, bier (vitamine B), aardbeien, komkommer, citroensap.

Melk en gist

Verwarm een paar seconden wat melk in een schaaltje de magnetron, niet te heet! En los er een theelepel bakkersgist of bakpoeder in op. Wanneer het gaat schuimen kun je het aanbrengen op je huid.

Eiwit en citroensap

Voeg enkele druppels citroensap bij stijfgeklopt eiwit (dit mengsel helpt ook goed tegen meeëters). Breng dit op de huid aan en laat het een kwartiertje inwerken. Verwijder het mengsel daarna zachtjes met ruim warm water.

Fruit of groente masker

Pureer het vlees van een komkommer en breng dit mengsel aan op het gezicht. Gepureerde aardbeien werken ook prima voor de wat onzuivere huid. Ook te gebruiken een mengsel van tomaat met wat tarwebloem (vitamine B).

Geven van een natuurlijk kleurtje aan de huid

Het is leuk om alvast wat kleur te hebben op de huid voor je in de zon gaat. Dit kan ook op natuurlijke wijze. Voorbeelden om alvast wat kleur op je huid te toveren.
  • Wortelsap (niet te veel en vaak aanbrengen, oranje is leuk met Koninginnedag). Wortel zit boordevol met vitaminen die goed zijn tegen veroudering van de huid en tegen schade door de teveel zon (vitamine E en caroteen).
  • Sterke thee.

Verdeel de vloeistof gelijkmatig over de huid en zorg dat je je handen goed schoonmaakt of gebruik plastic wegwerphandschoenen. Na een grondige douche zal het kleurtje ook wegspoelen.
© 2010 - 2024 Ankeno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Vitamine gezichtmaskersDe vitaminen A, B en E worden het meest verwerkt in gezichtsmaskers, heerlijk om uw huid eens extra te verwennen.
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?

Beauty: beschadigde nagelsBeauty: beschadigde nagelsAls je graag lange(re) nagels aan de vingers wilt hebben, gaat dat helaas bij veel mensen niet zonder slag of stoot. Is…
Gezonde tips voor mooier haarGezonde tips voor mooier haarGlanzend, gezond en mooi haar is al sinds duizenden jaren een schoonheidsideaal. Vooral voor vrouwen is mooi haar heel b…
Ankeno (22 artikelen)
Laatste update: 16-05-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.