Een tondeuse kopen

Een tondeuse kopen Met een tondeuse kun je zelf ervoor zorgen dat je haar steeds keurig gemillimeterd is en dat je dus niet wekelijks of tweewekelijks hiervoor naar de kapper hoeft. Wanneer je een tondeuse wilt kopen, dan kun je kiezen uit diverse uitvoeringen van verschillende merken. Wanneer je meer weet over de eigenschappen van tondeuses, kun je gemakkelijker een keuze maken.

Werking van een tondeuse

Met een tondeuse kun je je hoofdhaar heel kort afknippen op de door jou gewenste lengte. Je kunt met een tondeuse de gewenste haarlengte instellen, meestal variërend tussen 0 en 40 millimeter. Er zijn overigens ook trimmers die over vele functies beschikken en geschikt zijn voor het trimmen van baard en snor, bodygrooming maar die ook als tondeuse hun werk kunnen doen. Ook zijn er tondeuses die geschikt zijn als baardtrimmer en waarmee je je snor of baard keurig kunt bijhouden.

Tondeuse en opzetkam of opzetkammen

De lengte waarop je je haar kunt afknippen wordt bepaald door de opzetkam of opzetkammen. Een tondeuse kan over een enkele opzetkam beschikken waarmee je de lengtestand bepaalt, en soms is dit zelfs traploos regelbaar. Ook kan een tondeuse over meerdere opzetkammen beschikken die ieder voor een bepaalde lengte geschikt zijn.

Tondeuse met snoer of snoerloos

Tondeuses zijn verkrijgbaar als modellen die met snoer op het lichtnet werken, als oplaadbare varianten en als uitvoeringen op batterijen. Welke keuze je moet maken, hangt ook af van hoe en waar je de tondeuse wilt gebruiken.
  • Een tondeuse die op het lichtnet werkt en dus een snoer heeft, heeft als nadeel dat het snoer in de weg kan zitten, maar het voordeel is dat deze altijd power heeft wanneer er een stopcontact in de buurt is.
  • Bij een tondeuse op batterijen zul je geregeld de batterijen moeten vervangen hetgeen een dure hobby is. Daarnaast zal de tondeuse wanneer de kracht van de batterijen afneemt al snel minder goed zijn werk doen.
  • Een oplaadbare tondeuse heeft als voordeel dat je deze als hij opgeladen is overal kunt gebruiken zonder dat er een snoer in de weg zit. Let wel altijd goed op de tijd die nodig is om de tondeuse op te laden en de gebruikstijd bij een volledig opgeladen accu.

Accessoires bij een tondeuse

Sommige tondeuses worden met handige accessoires erbij verkocht, andere niet. Hier moet je altijd op letten, want als het accessoires betreft die jij denkt nodig te hebben, dan kan het goedkoper zijn om direct te kiezen voor een tondeuse waarbij deze accessoires al geleverd worden. Accessoires voor een tondeuse zijn bijvoorbeeld:
  • Opzetkammen van diverse lengtes.
  • Een beschermkapje.
  • Een opberg etuitje.
  • Kam en schaar.
  • Een nekborsteltje of kwastje.
  • Een schoonmaakborsteltje.
  • Een houder om de tondeuse in te zetten als deze niet wordt gebruikt.

Schoonmaken van de tondeuse

Let er ook altijd op hoe de tondeuse moet worden schoon gemaakt en of dit gemakkelijk werkt. Sommige tondeuses kun je afspoelen onder water en andere moet je schoonmaken met een borsteltje. Ook zijn er tondeuses die zelfreinigend zijn en die je daartoe in een reinigingsvloeistof moet zetten.

De tondeuse onder de douche gebruiken

Sommige tondeuses zijn geschikt om onder de douche te gebruiken. Dit betreft uiteraard alleen de oplaadbare tondeuses en de modellen op batterijen, die daarnaast waterdicht moeten zijn. Dit wordt echter altijd aangegeven.

Merken en prijzen van tondeuses

Er zijn vele fabrikanten van tondeuses, zoals Philips, Remington, Princess, Bestron en Babyliss. De prijzen variëren nogal per merk en per uitvoering c.q. model.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tondeuse of haartrimmer om je haar te scheren: voordelenTondeuse of haartrimmer om je haar te scheren: voordelenEen bezoekje brengen aan de kapper is niet altijd even leuk: je moet een gaatje in je agenda vinden voor een afspraak, j…
Baardtrimmer kopen: over functies, haarlengte, merk en prijsJe hebt een baard, maar wil niet onverzorgd overkomen. Dan is toch de nodige verzorging nodig. Randen die netjes zijn bi…
Geld besparen op de kapperGeld besparen op de kapperJe zoekt mogelijkheden om te besparen. Je wil gewoon wat meer sparen. De gemiddelde Nederlander van achttien jaar en oud…
Je hoofd scheren met een Tondeuse. Tips & TricksJe hoofd scheren met een Tondeuse. Tips & TricksJe hebt ervoor gekozen om eindelijk de gigantische bos haar weg te scheren. En terecht! Geen problemen meer met gel en '…

Persoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsPersoonlijke verzorging voor mannen beauty en tipsNiet alleen vrouwen maar ook mannen willen er goed uitzien! Steeds meet mannen besteden aandacht aan hun uiterlijk. Vers…
Een scheerapparaat kopenEen scheerapparaat kopenEr zijn diverse soorten scheersystemen voor mannen, en hier wordt interessante informatie over elektrische scheerapparat…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.