Een scheerapparaat kopen

Een scheerapparaat kopen Er zijn diverse soorten scheersystemen voor mannen, en hier wordt interessante informatie over elektrische scheerapparaten verstrekt. Wanneer je op zoek bent naar een scheerapparaat, dan vind je hier informatie over de kenmerken van scheerapparaten en handige tips die van belang zijn bij het kopen van een scheerapparaat.

Soorten scheerapparaten

Er zijn verschillende soorten elektrische scheerapparaten die op basis van bepaalde belangrijke eigenschappen in categorieën kunnen worden onderverdeeld, zoals:
 • Alleen te gebruiken via lichtnet, een oplaadbaar scheerapparaat of een scheerapparaat op batterijen.
 • Vibrerend of roterend scheersysteem.
 • Alleen droog te gebruiken of ook nat.
 • Welke extra opties of accessoires worden er bij het scheerapparaat geleverd.
Wanneer je dus een scheerapparaat wilt kopen is het van belang aandacht aan deze punten te besteden en te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat. Hierna kun je meer lezen over deze eigenschappen en functies van scheerapparaten.

Kiezen voor een scheerapparaat op stroom, batterijen of oplaadbaar

 • Over een scheerapparaat op batterijen kunnen we kort zijn. Vaak kun je met een set batterijen maar kort scheren. Voordeel is wel dat je wanneer je altijd zorgt dat je reservebatterijen hebt, overal ter wereld en altijd kunt scheren.
 • Een scheerapparaat dat op stroom werkt heeft altijd voldoende capaciteit om de scheerbeurt naar behoren te voltooien. Een nadeel is wel dat er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn en dat deze exemplaren niet geschikt zijn voor gebruik onder de douche.
 • Een oplaadbaar scheerapparaat wordt vaak als zeer handig ervaren. Je plaatst een oplaadbaar scheerapparaat in het bijbehorende dockingstation wanneer je het niet gebruikt, en het wordt automatisch opgeladen, zodat je bij iedere scheerbeurt voldoende vermogen hebt om je naar believen te kunnen scheren, terwijl je geen last hebt van een snoer. Ook zijn er binnen deze groep scheerapparaten verkrijgbaar die onder de douche gebruikt kunnen worden. In de praktijk kan wel blijken dat de levensduur van het complete systeem net wat korter kan zijn dat die van een scheerapparaat dat alleen op het lichtnet werkt. Let bij aankoop van een oplaadbaar scheerapparaat wel altijd op de oplaadtijd en de gebruikstijd, want hierin kunnen nogal verschillen voorkomen.

Keuze voor een vibrerend of roterend scheersysteem

Een andere belangrijke keuze is die voor een roterend of vibrerend scheersysteem.
 • Bij een roterend scheersysteem dat werkt met scheerkoppen, worden de contouren van het gelaat perfect gevolgd waardoor het gemakkelijk is om in een keer glad te scheren. Je moet dan wel de keuze maken voor het aantal scheerkoppen, dat meestal twee of drie is.
 • Bij een vibrerend scheerapparaat is het apparaat uitgevoerd met een scheerblad of scheerrooster met een trillend messenblok eronder. Hierbij kun je kiezen voor een aantal scheerbladen. Vooral wanneer je een nogal dichte baardgroei hebt, moet je kiezen voor een apparaat met zo veel mogelijk scheerbladen, waardoor het scheren gemakkelijker en sneller verloopt.

Droog en nat scheren met een scheerapparaat

 • Wanneer je je shaver ook onder de douche wilt kunnen gebruiken, dan moet je allereerst een waterdicht exemplaar kiezen. Uiteraard is deze manier van scheren alleen mogelijk met een oplaadbaar scheerapparaat of een shaver op batterijen.
 • Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor scheerapparaten die tijdens het scheren een emulsie afgeven die en het scheren vergemakkelijkt en de huid verzorgt tijdens het scheren. Deze emulsie die vochtinbrengend is, kun je los kopen en je kunt het scheerapparaat hiermee gemakkelijk bijvullen.

Extra opties van een scheerapparaat

Wanneer je een scheerapparaat gaat kopen, is het ook van belang om aandacht te besteden aan de volgende punten. Let er wel op dat vele extra opties de prijs van een scheerapparaat alleen maar hoger maken, dus kies wel bewust voor die opties die je ook denkt te gebruiken.
 • Sommige scheerapparaten mag je alleen droog met een borsteltje schoonmaken en andere mag je afspoelen onder de kraan. Ook zijn er zelfreinigende systemen verkrijgbaar, waarbij je het scheerapparaat in een houder waarin zich reinigingsvloeistof bevindt, plaatst.
 • Een scheerapparaat kan voorzien zijn van een baardtrimmer waarmee je ook je baard, snor of bakkebaarden kunt bijhouden.
 • Het is handig wanneer het scheerapparaat de functie van voltageaanpassing heeft, zodat je wanneer je op vakantie bent in landen met een ander voltage, toch je scheerapparaat kunt gebruiken.
 • Beschikt het scheerapparaat over een instelbare scheerintensiteit, zodat je afhankelijk van de mate van baardgroei de juiste intensiteit van scheren kunt instellen.
 • Worden er accessoires bij het scheerapparaat geleverd, zoals een beschermkapje voor de koppen, een ophangkoord, een reismapje, een schoonmaakborsteltje en een houder om het apparaat in weg te zetten?

Merken en prijzen van scheerapparaten

Enkele bekende en veel verkochte merken scheerapparaten die ook een uitgebreid assortiment aan modellen hebben, zijn Philips, Braun, Remington en Panasonic. De prijzen variëren heel sterk en hebben vooral te maken met het aantal functies en opties die een shaver heeft.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave: informatie over de ladyshaveDe ladyshave is een scheerapparaat dat op de markt is gebracht speciaal voor de vrouwen. Je kunt er gemakkelijk en snel…
Scheerapparaten: Uitleg van diverse soorten en functiesScheerapparaten: Uitleg van diverse soorten en functiesScheerapparaten voor mannen bestaan in allerlei soorten en maten. De bekendste en populairste soort is de tondeuse. De t…
Elektrische scheerapparaten voor mannenElektrische scheerapparaten voor mannenScheren hoort voor heel veel mannen bij het dagelijks ochtendritueel. Anderen willen juist ís avonds een gladde gezichts…
De ladyshave: het scheerapparaat voor de damesDe ladyshave: het scheerapparaat voor de damesEen ladyshave is in feite een scheerapparaat dat speciaal voor de dames is ontwikkeld om snel, pijnloos en gemakkelijk j…

Een tondeuse kopenEen tondeuse kopenMet een tondeuse kun je zelf ervoor zorgen dat je haar steeds keurig gemillimeterd is en dat je dus niet wekelijks of tw…
Beauty: Lief zijn voor de voetenBeauty: Lief zijn voor de voetenDe voeten moeten nogal wat ontberen en zitten ze in de winter nog stevig ingepakt, in de zomer niets daarvan. De open sc…
Bronnen en referenties
 • http://www.kieskeurig.nl
 • http://www.vergelijk.nl
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.