10 jaar jonger in 30 dagen

Hoe kan je 10 jaar jonger lijken in slechts 30 dagen tijd? Eigenlijk is het heel gemakkelijk om er op korte tijd jaren jonger uit te zien. Plastische chirurgie hebt u hiervoor niet nodig. Er zijn immers verschillende niet-invasieve methodes om rimpels te vervagen, de huid steviger te maken en u een stralende uitstraling te geven. Volg onze tips in dit artikel en merk zelf het verschil in minder dan 30 dagen.

Yoga

Door het beoefenen van yoga kunt u uw lichaam meer dan 10 jaar jonger doen lijken. Alle vormen van yoga zijn goed – Tai Chi, Chi Gong, zelfs gewone rek en strek oefeningen. Slechts 5 minuten yoga per dag hebben al een verjongend effect op het lichaam en het gezicht.

Volgens Yoga Journal is de leeuwenpose bijvoorbeeld ideaal om de spieren van de nek, de kin en de mond te verstevigen. Zo doe je het:
  • Ga rechtop op je knieën zitten
  • Leg je handen op je knieën
  • Adem diep in door de neus
  • Open je mond en steek je tong zo ver mogelijk uit
  • Open hierbij je ogen zo wijd mogelijk
  • Span je keelspieren op
  • Adem uit terwijl je luidop ‘ha’ zegt
  • Herhaal dit drie keer

Ben je vooral in het jongmakend effect van yoga geïnteresseerd, leer dan ook zeker meer over de vijf rituelen van de jeugd; dit zijn namelijk 5 yoga rituelen die specifiek tot doel hebben je er jaren jonger te laten uitzien.

Vermoeidheid en stress

Eén van de belangrijkste dingen die je kan doen om je huid er 10 jaar jonger te laten uitzien, is je leven eenvoudig en stress-vrij te houden. Vermijd vermoeidheid. Zorg ervoor dat je nooit overweldigd wordt. Stress en vermoeidheid zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor een overdreven grote productie van huid-verouderende vrije radicalen, maar ze zorgen ook voor lelijke uitdrukkingsrimpels. Door een rustige levensstijl aan te nemen, zullen de meeste fronsrimpels op minder dan een maand tijd helemaal verdwenen zijn en zal je huid er veel frisser en stralender uitzien.

Geluk

Het effect van gelukkig zijn heeft meer effect op een jong uiterlijk dan je op het eerste zicht zou denken. Blij en opgewekt zijn, heeft om te beginnen een onmiddellijk effect; je gezicht kan er op slechts enkele seconden tijd gemakkelijk 10 jaar jonger uitzien. Je straalt letterlijk van geluk. Ook op lange termijn zijn de effecten merkbaar: de huiddoorbloeding verbetert, de zuurstoftoevoer verhoogt, de huid wordt beter gevoed en er worden minder vrije radicalen aangemaakt. Doe er dus alles aan om je vanaf nu gelukkig te voelen: laat je oude trauma’s achter je (bijvoorbeeld door middel van EFT), verwezenlijk je dromen, neem minder hooi op je vork, rust, kijk naar grappige films, etc.

Witte tanden

Bleek je tanden, want een geel gebit doen je er jaren ouder uitzien dan je in werkelijkheid bent. De tandarts is hiervoor het meest aangewezen, maar er zijn ook verschillende witmakende methodes in de supermarkt en de drogisterij te verkrijgen.

Botox

Botox is de gemakkelijkste manier om fronsrimpels en kraaienpootjes op slechts enkele dagen tijd volledig te doen verdwijnen. De uitdrukkingsloze gezichten van sommige filmsterren verkrijg je enkel indien je met Botox overdrijft. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om slechts om een halve dosis Botox te vragen en enkel de buitenste ooghoeken te behandelen en de onderste oogleden onaangeraakt te laten. Dat resultaat oogt heel natuurlijk en doet je er meteen verschillende jaren jonger uitzien. Botox is echter enkel geschikt om rimpels rond de ogen en op het voorhoofd te behandelen. Om rimpels rond de mond te verwijderen is hyaluronzuur beter aangewezen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die afneemt naarmate je ouder wordt. Net als Botox moet hyaluronzuur worden ingespoten. Het is ideaal om de lijnen rond de mond en de neus op te vullen en om het gezicht terug voller en steviger te laten lijken. Het resultaat is onmiddellijk en natuurlijk en het effect blijft meer dan een jaar aanhouden.

Laser

Als inspuitingen met Botox en hyaluronzuur niets voor jou zijn, dan zou je toch herhaalde behandelingen met een laser moeten overwegen. Dit is een behandeling die de huid jonger en steviger maakt en die rimpels vermindert en doet verdwijnen. Het zet de huid aan collageen aan te maken en zichzelf te herstellen; het is dus geen camouflerende behandeling. Eén tot vier opeenvolgende behandelingen met de laser zijn nodig om de huid 10 tot 15 jaar jonger te laten lijken. Vervolgens kan je één behandeling om de 6 maanden nemen om het effect te behouden. In feite zou iedereen met laserbehandelingen moeten beginnen en hier Botox en hyaluronzuur bijnemen op het moment dat een laserbehandeling niet meer voldoende blijkt.

Er zijn verschillende types van laserbehandelingen beschikbaar in het schoonheidssalon. Bij sommige behandelingen is er geen recuperatietijd nodig en kan je 10 minuten later al terug aan het werk. De prijzen hiervan zijn meestal vrij goedkoop. De beste laser tot nu toe is de e-Matrix. Deze kost een stuk duurder, de behandeling is vrij pijnlijk en je kan je minstens een week lang niet meer vertonen. De resultaten van de e-Matix zijn echter verbluffend.

Vergrote poriën

Vergrote poriën zijn één van de kenmerken van een oudere huid. Door de huid regelmatig met een laser te laten behandelen, zullen de poriën veel langer klein blijven. Ook peelings helpen om poriën klein te houden. Doe wekelijks minstens één peeling thuis. Pas als gewone peelings en behandelingen met de laser niet meer genoeg blijken, kan je overwegen om in het schoonheidsinstituut een peeling met fruitzuur of een chemische peeling te ondergaan.

Lees verder

© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderkorting 2020 is belastingvrijKinderkorting 2020 is belastingvrijDe kinderkorting is in de praktijk een belastingvrije toeslag voor ouders en alleenstaande ouders. Hebt u recht op kinde…
Wet Investeren in JongerenAls je werkloos raakt buiten je eigen schuld om is het verstandig om een uitkering aan te vragen. Als je jonger bent dan…
10 jaar jonger, tips jonger uiterlijk10 jaar jonger, tips jonger uiterlijkHoe kunnen we makkelijk en snel er jaren jonger uitzien door enkele simpele tips toe te passen? Maken donkere lippenstif…
Tattoo laten zetten als je jonger dan zestien bentTattoo laten zetten als je jonger dan zestien bentBen jij jonger dan zestien en wil je een tatoeage hebben? Dan ben je vast benieuwd hoe dit zit en of dit mag. Er gelden…

Beauty: haarvervenBeauty: haarvervenVoor veel – met name – vrouwen is het in het voor- en najaar bedenken wat er anders moet gebeuren met de haardos. Enerzi…
Beauty: TalgklierenBeauty: TalgklierenIedereen heeft talgklieren en sommige mensen (en dieren) hebben zelfs last van een overproductie van deze talgklieren. W…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 30-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.