Beauty: haarverven

Beauty: haarverven Voor veel – met name – vrouwen is het in het voor- en najaar bedenken wat er anders moet gebeuren met de haardos. Enerzijds wellicht het model, maar meer nog de kleur. De bekende merken voor professionele haarproducten komen ook ieder seizoen met andere kleuren, kleurnuances en dus is het weer bekijken wat het wordt.

Veranderen van kleur

Veranderen van kleur om het veranderen doen ook nogal wat vrouwen. De huidige kleur te saai of er gewoon op uitgekeken zijn, het kan allemaal. Maar als je van kleur wilt veranderen is het wel goed je te realiseren dat er meer bij komt kijken dan even een ander kleurtje.

Doorloop een aantal stappen:
  • Is het geen opwelling (deze kleur zal je bij normale toepassing toch wel even “gebruiken”).
  • Past de kleur bij de huid van je gezicht (laat je zonodig adviseren).
  • Let op dat je bij bepaalde kleuren een “kaal” gezicht zult hebben. Accepteren of meer make-up gebruiken.
  • Is de kleur dusdanig afwijkend dat uitgroei bijgewerkt moet worden of accepteer je de uitgroei (denk hierbij ook aan het kastenaspect).
  • Is weer naar de oorspronkelijke kleur of wat dan ook voor kleur goed te doen (realiseer je de consequenties).
  • Wat doet het (continue) verven met de kwaliteit van het haar.
  • Moeten er andere producten gebruikt gaan worden (en denk hierbij ook weer aan de kosten).
  • Ga je zelf verven of laat je de kapper dit doen (denk aan het zelf kunnen verven en de kosten).

De kleuren

Over het algemeen zijn de lente- en zomerse kleuren wat vrolijker met meer blond. Blondnuances in de vorm van highlights of een palet aan meerdere kleuren blond door elkaar. Mogeljk met hier en daar nog een lowlight in verwerkt. De herfst- en wintermaanden zijn warmer van kleur. Denk hierbij aan de natuurlijke bruintinten eventueel in combinatie met wat highlights in warm koperblond tot echte rood kleuren. Jennifer Lopez is voor de donkere kleur met de highlights in verschillende kleuren al jaren een voorbeeld.

Opvallende kleuren

Voor het najaar zijn de harde rode tinten, welke richting het paars gaan (aubergine), de opvallender kleuren. Het aubergine wordt ook weer gecombineerd met diepzwart. Deze combinaties zie je ook meer bij de strakkere hard gevormde (in belijning) kapsels. Niet iedereen staan deze harde kleuren en zeker niet in combinatie met een hard gevormd kapsel, maar een eyecatcher is het zeker.

Naturel

Een naturellook kan ook met een geverfde coupe. Er zullen dan meer natuurlijke kleuren gebruikt worden die de eigen haarkleur meer benadrukken. Dit wordt ook nog wel eens toegepast bij haar wat verder gezond is, maar wat wel een vale kleur heeft. Dit kan in de loop der jaren ontstaan en dan is eenzelfde tint die net wat frisser oogt een aanrader.

Verzorging gekleurd haar

De verzorging van gekleurd haar is beter als het afgestemde producten zijn. Producten specifiek voor gekleurd haar. Deze zijn er in de range van 5,- tot 50,- voor een shampoo. De kappers zullen eerder de duurdere producten hebben, maar dat is niet altijd noodzakelijkerwijs beter. Wel is het zo dat als je een gecombineerd probleem hebt, bijvoorbeeld ook verzwakt haar, dat de kapper gecombineerde producten heeft. De drogisterijen beschikken meestal niet over dit soort producten (het moet eenvoudig zijn in het schap).

De kapper weet snel genoeg wat voor “probleem” je mogelijk met je haar hebt en dan valt altijd te bespreken, welke producten aan te raden zijn.

Extra’s

De meeste vrouwen gebruiken naast een shampoo ook een conditioner. Is het niet omdat het beter is voor je haar (het legt de schubben weer dicht), dan is het wel omdat je je haar er beter door kunt kammen en je geen klitten hebt.

Maar dat neemt niet weg dat voor je haar iets extra’s niet verkeerd is. Ook ongeverfd haar mag wel eens een oppepper gebruiken. Een oppepper kan een masker zijn wat je eenmaal per weke of per twee weken in je haar doet. Dit moet je meestal even in laten werken en heeft hetzelfde effect wat een gezichtsmaskertje voor je gezicht doet. Het doet even net wat extra’s. De maskers zijn er ook afgestemd op de producten die je gebruikt (zowel in de drogisterij als bij de kapper).

Laten groeien

En ook als je met je geverfde coupe geen kapsel laat knippen, is het toch goed om periodiek de puntjes van je haar te laten knippen. Ook als je niets met je haar doet, dan nog gaan de puntjes van je haar enig moment splijten. Als je dit niet voor bent, zal je nooit die lange haren krijgen die je graag wil of het wordt een stroachtige bos haar.
Stem dit gewoon met de kapper af en hij of zij zal respecteren dat je alleen het hoognodige eraf wilt halen.

Als je haar maar goed zit

Dit wordt niets voor niets gezegd. Haar is voor veel mensen, met name vrouwen, medebepalend voor het uiterlijk en dus relatief belangrijk. Dat wil niet automatisch zeggen dat je er maandelijks kapitalen aan kwijt moet zijn. Een goede verzorging van het haar hoeft niet duur te zijn, maar ga er wel bewust mee om.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Plantaardige haarverf kiezenUit eerdere testen is gebleken dat de conventionele haarverven slecht uit de bus kwamen omdat er teveel schadelijke chem…
Haar kleuren mislukt? Zo kan je kleurshampoo verwijderenHeb je een semi-permanente kleurshampoo gebruikt, maar is de kleur te donker of te rood? Is je haar kleuren of verven mi…
Kun je je haar verven als je zwanger bent?Kun je je haar verven als je zwanger bent?Veel vrouwen houden van een ander kleurtje in hun haar, maar wat nou als je zwanger bent. Is het dan wel handig om je ha…

Cellulite, kun je het voorkomen of bestrijden?Iedere vrouw hoopt dat ze het niet zal krijgen, cellulite. Toch krijgt één op de negen vrouwen het. Het is een typische…
10 jaar jonger in 30 dagenHoe kan je 10 jaar jonger lijken in slechts 30 dagen tijd? Eigenlijk is het heel gemakkelijk om er op korte tijd jaren j…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 28-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.