Lasertherapie bij cosmetische correcties

Lasertherapie bij cosmetische correcties Laserlicht heeft een sterk regulerend en stimulerend effect. Het bevordert de normale celactiviteit en stimuleert herstelprocessen. Maar wie lasertherapie overweegt om een lelijk lichaamsdeel te corrigeren, moet weten dat het niet altijd om een onschuldige ingreep gaat.

Wanneer is laserbehandeling zinvol?

De laser wordt dáár ingezet waar de chirurgie niet komt:
  • Dat is bijvoorbeeld het geval bij permanente ontharing: men kan immers niet elk afzonderlijk haartje operatief laten verwijderen.
  • Hetzelfde geldt voor zwangersschapsstrepen (striae) die met lasertherapie verkleind of zelfs helemaal geëlimineerd worden. Ook hier kan een chirurg niet veel doen.
  • En voor anti-aging behandelingen is de laser eveneens zeer goed toepasbaar. Bij een klassieke schoonheidsoperatie wordt de huid door "trekken" weer gladgemaakt. Maar de eigenschappen van de opperhuid veranderen daardoor niet. De laser-technologie daarentegen grijpt bij collageenlifting diep in de opperhuid in en regenereert dus de huid van binnenuit.

Wanneer is laserbehandeling af te raden?

Je moet de arts zoveel mogelijk informatie geven. Die besluit vervolgens op grond daarvan of de laserbehandeling al dan niet is aan te bevelen:
  • In ieder geval moet een laserbehandeling niet bij een gebruinde huid worden toegepast, anders loopt u het risico van een depigmentatie, die in het behandelde gedeelte van de huid voor altijd zichtbaar blijft. Daarom moet men wachten totdat de bruine kleur geheel verdwenen is.
  • Bovendien dient u ook aan de arts te melden als u hormonale storingen heeft. Dat geldt vooral bij patiënten die zich voor acne of epileren willen laten behandelen.
  • Zwangere vrouwen mogen evenmin blootgesteld worden aan de laser: de bijwerkingen van bestraling op het ongeboren kind zijn niet bekend en het is beter geen risico te nemen.

Zijn de resultaten van lasertherapie blijvend?

De esthetische resultaten die tegenwoordig met laserbehandelingen worden bereikt, mogen vaak opmerkelijk worden genoemd. Maar dat betekent niet dat je de huid daarna niet meer hoeft te verzorgen:
  • Huidvlekken zijn afkomstig van een overmatige afscheiding van melanine als gevolg van herhaalde zonnestraling.
  • Ook bij rimpelvorming is met name UV-straling verantwoordelijk voor de veroudering van de huid. Het is daarom erg belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen en regelmatig te verzorgen.
  • Spataderen ontstaan omdat de kwaliteit van de bloedvaten slecht is. De laser kan weliswaar de symptomen daarvan bestrijden maar niet de bloedvatvorming zelf beïnvloeden, de eigenlijke oorzaak van de symptomen. Men moet er dus rekening mee houden dat na verloop van tijd opnieuw spataderen ontstaan die zichtbare sporen achterlaten.

Waarom is laserbehandeling zo duur?

De prijs van een laserbehandeling is enerzijds afhankelijk van het type laser en anderzijds van het behandelde lichaamsdeel. De laser is een ingewikkeld apparaat en elk apparaat maakt gebruik van een andere technologie. En de prijs hangt ook van de golflengte af.

Maar veel behandelingen blijken na afloop toch de moeite waard te zijn geweest, ook al hebben die bij aanvang veel geld gekost. Daartoe behoort bijvoorbeeld een ontharingsbehandeling met laser, want je hoeft nooit geen haren meer te verwijderen. Dat bespaart op lange termijn tijd en kosten en verbetert de levenskwaliteit!
© 2010 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoppen met roken: lasertherapieStoppen met roken: lasertherapieStoppen met roken kan tegenwoordig op diverse manieren: er worden verschillende hulpprogramma's om te stoppen met roken…
Stoppen met roken, met behulp van laserbehandelingenStoppen met roken, met behulp van laserbehandelingenStoppen met roken is en blijft moeilijk. Toch zijn er behandelmethoden die het stoppen erg positief beinvloeden en ontwe…
Ooglaseren of contactlensimplantatie: Artiflexmijn kijk opOoglaseren of contactlensimplantatie: ArtiflexTegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen hun ogen laten laseren om het zicht te verbeteren. Toch kan het ook voorkom…
Verwijder uw rimpels met lasertherapieVerwijder uw rimpels met lasertherapieRimpels verwijderen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Eén van de beste methodes om dit te doen is via lasertherapie.…

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!Er supersexy uitzien? Dat altijd! Zolang het maar niet ten koste gaat van je gezondheid. Fashionista's pas op!
Bodylotion voor droge huid kiezenWanneer de huid ruw en schilferig is, kan het insmeren met een lotion, crème of olie een weldaad zijn. Droge huid kan aa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 422737, Pixabay
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 05-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.