Stoppen met roken, met behulp van laserbehandelingen

Stoppen met roken, met behulp van laserbehandelingen Stoppen met roken is en blijft moeilijk. Toch zijn er behandelmethoden die het stoppen erg positief beinvloeden en ontwenningsverschijnselen wegnemen. Laserbehandelingen lijken dan ook de manier om van het roken af te komen.

Waarom stoppen met roken?

Een behandeling met laser om te stoppen met roken begint altijd eerst met een gesprek, waarin de motivatie wordt besproken.
Laserbehandelingen kunnen je dan helpen met stoppen met roken, maar motivatie blijft de belangrijkste speerpunt bij het stoppen met roken. Zonder motivatie zullen ook laserbehandelingen niet het gewenste resultaat bereiken. Je moet voor jezelf weten waarom je wilt stoppen met roken en hier volledig achterstaan.

Redenen om te stoppen met roken zijn:

 • Roken is slecht voor de gezondheid; Jaarlijks overlijden ruim 10.000 mensen die ten gevolge van het roken diverse vormen van kanker kregen. Ook door andere aandoeningen zoals hart en vaatziekten en longaandoeningen overlijden jaarlijks vele rokers op te jonge leeftijd.
 • Roken kost veel geld. Wanneer je stopt met roken kun je zomaar duizend euro besparen. Lees ook: Geld besparen, stop met roken.
 • Roken verminderd de conditie.
 • Roken verminderd de vruchtbaarheid.
 • Roken verminderd de potentie bij mannen.
 • Roken verminder de weerstand.

Wat is een laserbehandeling?

Zodra je er van overtuigd bent dat je echt wilt stoppen met roken is een laserbehandeling wellicht een geschikte methode om je te ondersteunen tijdens dit proces. Een laserbehandeling is een veilige manier van behandeling en volledig pijnloos. Deze gecombineerde aanpak noemen we lasertherapie. Tijdens de lasertherape dringt een smalle, heel sterke lichtbundel, diep genoeg in de huid door om gekozen punten te stimuleren, zonder daarbij de huid te beschadigen. De combinatie van gekozen punten herstelt de energiebalans die door het roken is verstoord. Door deze methode zullen de ontwenningsverschijnselen zeer sterk afnemen, waardoor het makkelijker wordt om te stoppen met roken.

Voordelen van een laserbehandeling

 • Een laserbehandeling is pijnloos.
 • Een laserbehandeling zorgt voor een stimulatie van de stofwisseling. Hierdoor daardoor zal de gewichtstoename na het stoppen met roken minimaal blijven.
 • Slagingskans is 90%
 • Een behandeling duurt slechts 1 uur

Enkele aanbieders

 • Prostop; Prostop was in 1996 de eerste aanbieder van laserbehandelingen die het stoppen met roken bevorderen.
 • Smokefree; heeft goede onderhandelingen met Agis

Kosten en vergoedingen

Sinds 1 januari 2011 wordt professionele hulp bij het stoppen met roken via het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Dit wil niet gelijk zeggen dat u laserbehandeling volledig zal worden vergoed. Iedere zorgverzekeraar heeft methoden om te stoppen met roken opgenomen in zijn polis. De voorwaarden en vergoedingen zijn echter bij elke zorgverzekering anders.
Ik adviseer u dan ook om goed na te vragen bij u verzekeraar welke behandelingen zij vergoeden en bij welke instanties u de behandeling mag laten plaatsvinden. Vaak vragen de zorgeverzekeraars om een verwijzing van de huisarts.

Naast vergoedingen vanuit het basispakket worden de lasertherapie ter bevordering van het stoppen met roken vaak vergoed uit een aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars Achmea en Agis bieden goede vergoedingen wanneer het gaat om lasertherapie. Ook hier adviseer ik u weer om goed de polisvoorwaarden door te lezen en wellicht te vergelijken. Het zou voor u een reden kunnen zijn om per januari 2012 over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoppen met roken: Hoe stop ik met roken?Als je stopt met roken heb je daar veel voordelen van. Maar hoe stop je met roken? In dit artikel worden verschillende m…
Stoppen met roken 5 tipsStoppen met roken 5 tipsHet is intussen al even geleden, maar op 1 juli 2008 is door heel Nederland definitief het rookverbod ingegaan. Verboden…
Waarom stoppen met roken?Waarom stoppen met roken?" Roken is schadelijk voor de gezondheid ". Dit is een bekende verklaring voor iedere roker. Iedereen weet dat roken van…
Stoppen met roken: lasertherapieStoppen met roken: lasertherapieStoppen met roken kan tegenwoordig op diverse manieren: er worden verschillende hulpprogramma's om te stoppen met roken…

Verslaving op het werk: feiten, cijfers en behandelingVerslaving op het werk: feiten, cijfers en behandelingVerslaving. Ook op het werk krijgt dat probleem steeds meer aandacht. Organisaties voor verslavingszorg richten zich op…
Geld besparen, stop met rokenGeld besparen, stop met rokenDe belangrijkste reden om te stoppen met roken is met stipt je gezondheid. Roken is ongezond en vergroot de kans op vele…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 30-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.