De gevolgen van alcohol voor het uiterlijk

De gevolgen van alcohol voor het uiterlijk Alcohol is niet alleen schadelijk voor de organen die in het lichaam zitten, ook het oog kan de gevolgen van alcohol waarnemen. Vele mensen schrikken er misschien van, maar het is de harde realiteit. Extra rimpeltjes, opzwellende ogen en zelfs een toename van het lichaamsgewicht kan veroorzaakt worden door het alcohol. Beter voorkomen dan genezen is de boodschap.

In dit artikel


Zorgt alcohol voor opgezwollen ogen?

Wie overmatig alcohol gebruikt zal vast merken dat zijn ogen meer en meer beginnen op te zwellen. Dat komt omdat alcohol de bloedvaten verwijdt. Doordat deze bloedvaten verwijdt worden zal het vocht in het lichaam zich anders gaan verdelen dan voorheen. De veranderende verdeling van het vocht in het lichaam zal zich voordoen in het hele lichaam. Doch zal de ophoping van vocht enkel zichtbaar zijn in het aangezicht, in de vorm van een zwelling zowel boven als onder de ogen.

Krijg je rimpels van alcohol?

Alcohol zal er zeker voor zorgen dat rimpels zich prominenter gaan voordoen. Vooral mensen die op erg regelmatige basis drinken zullen er beduidend ouder uitzien dan hun leeftijdsgenoten. De reden hiervoor is dat ze chronisch gedehydrateerd of uitgedroogd zijn, een gevolg van overmatig alcoholgebruik wat dus rimpels veroorzaakt. Wie uitgedroogd is genereert minder en minder collageen, bij het ontbreken van deze stof zullen er sneller rimpels ontstaan en zullen de bestaande dieper worden. Er bestaan ook middeltjes om rimpels tegen te gaan, de effecten hiervan wegen echter niet op tegen de negatieve invloed van alcohol.

Wordt de huid ouder door alcohol?

Door het drinken van alcohol zal de huid niet alleen meer rimpels vertonen, ze zal er ook dof en ouder uit gaan zien. Ook in dit geval weer zal dit zich vaker voordoen bij regelmatige drinkers. Net zoals bij het ontstaan van rimpels heeft ook het ouder worden van de huid te maken met dehydratatie. Anderzijds is het over het algemeen ook zo dat mensen die dronken zijn een slechtere lichaamshygiëne hebben en zich minder goed verzorgen; ze reinigen hun gezicht niet, drinken te weinig water, slapen te weinig. Al deze dingen zullen een negatief effect hebben op de huid.

Verstoort alcohol mijn nachtrust?

Wie teveel en te vaak alcohol drinkt zal daar zeker last van ondervinden in zijn nachtrust. Na het drinken van wat alcohol mag een mens dan wel makkelijker in slaap vallen. Studies hebben reeds vaker uitgewezen dat de kwaliteit van de slaap er drastisch op achteruit gaat wanneer iemand alcohol gedronken heeft. Een goede nachtrust vereist echter veel meer dan geen alcohol drinken.

Wordt je dikker van alcohol?

Alcohol is rijk aan calorieën en wie er dus veel van drinkt zal automatisch dikker worden. Om de vergelijking te maken, 1 gram alcohol bevat ongeveer 7 Kcal, bijna evenveel als de 9 Kcal in 1 gram vet en meer dan de 4 Kcal in 1 gram suiker. Calorieën die niet verbrandt worden zullen opgeslagen worden als vet en maken ook dikker. Niet alleen zal de alcohol op zich dikker maken, mensen die proberen te diëten zullen ook merken dat dit lastiger wordt wanneer ze veel alcohol gebruiken. Het gebruik van alcohol stimuleert namelijk de eetlust. Ook gebruiken mensen vaak vettige snacks als middeltje tegen een kater. Wie echt gewicht wil verliezen zal dus zeker de alcohol moeten laten voor wat hij is.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De opname en afbraak van alcoholNa het nuttigen van alcohol, moet het alcohol door het lichaam worden afgebroken. Hoe wordt het alcohol afgebroken?, waa…
Lichamelijke gevolgen van alcoholgebruikLichamelijke gevolgen van alcoholgebruikDe lichamelijke gevolgen van alcoholgebruik zijn zeer divers. Zo kan alcoholgebruik een positieve invloed hebben op je s…
Symptomen die bij een kater horenSymptomen die bij een kater horenEen avondje drinken kan voor een hoop plezier en gezelligheid zorgen, maar de volgende dag zul je toch echt met de gevol…
Alcoholverslaving begint met een katerAlcoholverslaving begint met een katerJe hebt het vast wel eens gehad. Na een gezellig avondje stappen of een feestje, waarbij je de nodige alcohol hebt gedro…

Rood is booming, rood is een feestje!Rood is booming, rood is een feestje!Dat rood een kleur is die veel mensen aanspreekt is bekend. Maar rood wordt door de een te pas en te onpas toegepast en…
Bronnen en referenties
  • Nieuwsblad.be
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 07-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.