Ontharen: Ontharingscrème

Ontharen: Ontharingscrème Er zijn talloze manieren om uzelf van ongewenst haar af te helpen. Het is zelfs zo erg geworden dat men de bomen door het bos niet meer ziet met alle mogelijkheden met betrekking tot ontharen. Dit artikel geeft u informatie over de ontharingscrèmes die er op de markt te vinden zijn.

Waarom ontharen?

Het is een echte gewoonte geworden om uzelf te ontharen. Als u rond kijkt ziet u nog maar weinig mensen met plukken haar onder hun oksels rondlopen, en als ze er toch wel lopen worden ze al snel als onverzorgde mensen beschouwd. Van nature is het eigenlijk heel gewoon dat wij mensen haren hebben, toch halen we ze weg omdat men dit verzorgd en mooier vind staan. Ook is het hygiënischer, kijk bijvoorbeeld maar bij wielrenners deze scheren hun benen om hygiënische redenen. Als men valt en een wond heeft kan er veel vuil in de haartjes blijven zitten die tot een minder snelle genezing lijden.

Manieren van ontharen

Er zijn vele verschillende manieren om uzelf van uw overtollige haren af te helpen. Toch is wat voor de een de ideale manier van ontharen is, niet de ideale manier voor de ander. Vandaar zijn er vele manieren om uzelf te ontharen en moet u zelf uitvinden welke manier het beste bij u past. Zo kunt u uzelf scheren, epileren, laten lazeren, waxen en bestaan er ook soort washandjes met een soort schuurpapiertje dat de haren wegschuurt. In dit artikel wordt een manier van ontharen beschreven namelijk de ontharingscrèmes die er op de markt zijn.

Ontharingscrème

Zoals het woord al zegt is ontharingscrème een crème die zorgt dat de haren weg gaan. Het is van verschillende merken te koop en de prijzen ervan lopen ook erg uiteen. Een van de bekendste merken is Veet. Ontharingscrème is pijnloos bij goed gebruik, echter kan men nog wel wat kant tekeningen plaatsen bij het gebruik van ontharingscrème.

Hoe werkt het?

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing, niet elke crème werkt hetzelfde. Meestal moet u de crème op de huid opbrengen en egaal uitsmeren. Deze moet u enkele minuten (meestal rond de 7 minuten) in laten trekken. Als u dit heeft gedaan kunt u met een washandje of sponsje de crème van uw huid spoelen. De haren zijn dan verwijderd.

Kant tekening bij gebruik

Sommige mensen zijn allergisch voor deze ontharingscrème, test dus altijd op een klein stukje van de huid en wacht een dag totdat je werkelijk begint met je gehele huid in te smeren. Spoel ook altijd de ontharingscrème goed af, als u de crème te lang laat zitten brand dit in de huid en kan dit lelijke plekken achterlaten. Op het begin is de ontharingscrème nog moeilijk te gebruiken, als u het te kort laat zitten blijven de haren staan en als u het te lang laat zitten verbrand u uw huid, even oefenen dus.

Kortom

Ontharingscrèmes zijn bij goed gebruik pijnloos, je kunt jezelf niet bezeren en het haar blijft langer weg dan als u uw haar zal scheren. Ontharingscrèmes zijn er in vele prijsklasse waarbij huismerken een van de goedkopere varianten zijn en het merk Veet een van de duurste varianten is. Nadelen zijn echter wel dat u eerst even moet oefenen hoe lang u de crème moet laten zitten en dat er veel mensen niet tegen deze crèmes kunnen. Ook verbrand uw huid als u de crème te lang laat intrekken en stinkt het ontzettend erg.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Je bikinilijn ontharen: Klaar voor de zomer!Zodra het lekker weer wordt, gaan wij Nederlanders het liefst zo snel mogelijk richting het strand. Na een koude winter…
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…
Mooie gladde benenMooie gladde benenDe zon begint weer te schijnen, dus de rokjes en jurkjes kunnen weer aan. Dan is het ook weer tijd om onze benen van top…

Ontharen: SundepilEr zijn tegenwoordig verschillende manieren om uzelf van uw overtollige lichaamshaar af te helpen. In dit artikel wordt…
Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Tegenwoordig zie je steeds meer originele dingen verschijnen op de markt kwa nagellak en tools. Creëer zo een geheel eig…
Dobel (155 artikelen)
Laatste update: 12-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.