Make-up bij liefdesverdriet

Make-up bij liefdesverdriet Make-up bij wát? Liefdesverdriet? Ja, echt. Niet de hele wereld hoeft te weten dat je je niet happy voelt. En laat make-up nou een goede remedie zijn voor gezwollen ogen, rode huilvlekken en een vermoeide tint van het niet-slapen. In vijf stappen van een flets, verhuild gezicht naar een verschijning waardoor je je meteen beter gaat voelen. Met tips en trucs van visagisten en celebrities.

Stap 1

Vertroetelen en energie opwekken

Wees heel zacht voor jezelf en dus ook voor je lichaam. Liefdespijn (en andere pijn) kost energie, en die energie moet je bijvullen. Vertroetel je lichaam met badschuim met melk, honing, kokos en rozengeur: die vind je onder andere bij Fa, Palmolive en Therme. Wil je het wat duurder, en dat mag nu even best, kies dan voor de J'Adore geparfumeerde bodylijn van Dior, of de zoete en prachtig gestylede bodylijn van Lolita Lempicka. Energie-oppeppers voor 's ochtends helpen als je met tegenzin uit je bed stapt. Denk aan de bodylijnen met sinaasappel, kruiden en andere pittige bestanddelen. Je vindt ze onder andere bij Yves Rocher en Biotherm.

Stap 2

Makeup-trends mijden

Heel belangrijk: vermijd in tijden van hartzeer alle hippe make-upkleuren. Niet omdat je er geen zin in hebt. Juist als het leed wat minder vers is, is het heel goed om nieuwe dingen te doen en jezelf opnieuw uit te vinden. Wel omdat nu maar één ding telt: niet welke kleuren modieus zijn, maar welke kleuren jou het meest flatteren.

Stap 3

Onflatteuze make-up links laten liggen

Vergeet parelmoer oogschaduw! Die maakt gezwollen oogleden nóg dikker. En leuk ja, dat Reese Witherspoon en Katie Holmes de roze oogschaduw als hype hebben gelanceerd. Jij hebt hier echter even geen boodschap aan! Roze maakt verdrietige ogen des te verdrietiger en roder. Dit geldt ook voor rode tinten rond je ogen, en zo mogelijk nog meer voor dieppaars. Die laatste is dé ticket naar een doodse uitstraling.

Stap 4

Kien je kleuren uit

Besteed in deze tijden meer aandacht aan je make-upbasis. Het egaal maken van een vlekkerige huid, het camoufleren van een gestreste pukkeluitbarsting of zorgenkringen betaalt zichzelf uit. Een wonderstiftje waar visagisten dol op zijn, is de Touche Eclat van Yves Saint Laurent. 't Is even een investering, maar je bent het wel waard - en alles om je een beter gevoel te geven. Geef je lippen en wangen een subtiel tintje. Als een gezicht al wat vlekkerig is, wil je niet nog meer 'ruis' doen ontstaan. Dé beauty-tinten in zware tijden zijn naturellen, beiges, perzik en warmbruine kleuren. Alles dus wat op je eigen huidtoon lijkt in goede tijden, maar net dat beetje extra geeft. Een uitzondering op de naturellen-regel is groene oogschaduw. Die mag wél. Groene oogschaduw biedt een optisch trucje. Groen heft namelijk rood op, als tegengestelde kleur. Daarom is groene oogschaduw een goede keuze als je ogen wat rood en huilerig zijn.

Stap 5

Poeder je mooi

Supereffectief als je huid even wat minder straalt: de poedertruc. Leclerq is dé naam in poeders die veel en veel verder gaan dan het vertrouwde kleurenspectrum. Rode vlekken en huilkringen worden minder van een groen gezichtspoeder. Blauwe kringen neutraliseer je met gele poeder, en die kleur reflecteert ook nog eens het licht voor extra 'glow'. Dit is dé truc waardoor celebrities in het spotlight zo 'natuurlijk' stralen. Perzikkleurige poeder geeft een vermoeide huid een instant oppepper. NB: gebruik deze special-effectpoeders heel, heel spaarzaam, en experimenteer altijd eerst een avondje voor de spiegel zodat je het geheel er af kunt wassen. Extra laagjes aanbrengen is altijd stukken gemakkelijker dan een teveel wegboenen voor je de deur uit moet.

Je zult zien dat je je al wat beter - of minder slecht - voelt als je een zo goed mogelijk uiterlijk laat zien. Dat is zelfs in onderzoeken vastgesteld. En tot slot: houd vol. Er komen altijd betere tijden!
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kringen onder de ogen laten verwijderen, hoe?Kringen onder de ogen laten verwijderen, hoe?Donkere kringen onder je ogen. Hoe verwijder je die? Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, wil je daar mee…
Speciale concealer en make-up voor huidimperfectiesSpeciale concealer en make-up voor huidimperfectiesBij huidimperfecties, zoals o.a. puistjes, donkere kringen onder de ogen en rode vlekjes is het gebruik van een goede co…
Foundation, crèmes en camouflageSlaapgebrek, ongezond eten, stress - het zijn allemaal factoren die onze huid geen goed doen. Puistjes, donkere kringen…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…

Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Ergens anders slapen en geen make-up bij je.. je favoriete beauty-product is op, de winkels zijn dicht en jij hebt een a…
Misverstanden van zonbeschermingMisverstanden van zonbeschermingDe zon kan veel schade aanrichten en veel mensen weten dit niet. Vooral wanneer je naar het buitenland gaat moet je goed…
Bronnen en referenties
  • Dit artikel is een bewerking van een artikel dat ik voor maandblad Celebrity schreef
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.