Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?

Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op? Ergens anders slapen en geen make-up bij je.. je favoriete beauty-product is op, de winkels zijn dicht en jij hebt een avondje uit op het programma... Net als je bij je nieuwe vriend slaapt, komt een enorme pukkel op. Ofwel: beauty-noodsituaties. Er valt iets aan te doen. En de oplossingen zijn vaak heel verrassend.

Noodscenario 1: uit logeren (bijna) zonder make-up

Onverwacht slaap je ergens anders. 's Ochtends sta je op, en je hebt nauwelijks of geen make-up bij je, want zo veel paste er niet in het listige avondtasje waarmee je uit was gegaan.

De redding is nabij! Want...

Keer je handtas om. Je vindt bijvoorbeeld:

Een (liefst bruin) kohlpotloodje.

Hoera! Dit kun je gebruiken als

Oogschaduw. Zet een paar stipjes op of boven je oogleden. Voorzichtig vervagen, eventueel met een klein beetje bodymilk of Nivea crème erdoor, want dan heeft het meteen iets weg van crèmeoogschaduw.

Lipliner (mits het bruin is). Zet een heel dun streepje (anders wordt het effect te heftig) op je liplijn. werk het uit met je vingers, met behulp van wat lipgloss als die toevallig nog in je tas zit. Desnoods, want noodplan is noodplan, kun je je lippen ook laten glanzen met wat slaolie of boter uit de koelkast van je gastheer of gastvrouw. Als het resultaat nog te donker is, kun je de potloodstreepjes wat lichter maken met een ienemienie beetje vloeibare make-up of gezichtspoeder.

Of je vindt een lipstick.

Ook heel multifunctioneel. Deze kun je gebruiken als

Blush. Meng eventueel met wat crème of bodymilk voor betere smeerbaarheid.

Crèmeoogschaduw. Liever niet als de tint té rood is, dat maakt huilerig. Bruin of beige-tonen in de basis van een lipstick maken deze bij uitstek geschikt.

Of je vindt een lippotloodje.

OOk met lippotloodjes kun je veel meer kanten op dan je denkt. Deze kun je gebruiken als

Lipstick of gekleurde gloss. Doe een beetje lippencrème of desnoods boter op je lippen, en zet dan heel veel dunne streepjes over je hele mond. Dep om te verdelen en voilà. Lipkleur én glans.

Blush. Zelfde methode als voor de lipgloss. Doe eerst een basis van crème op je wangen, zodat de potloodstreepjes goed vervagen. Veel dunne streepjes op de plekken waar je gewoonlijk blush aanbrengt, en zorgvuldig uitwerken.

Noodscenario 2: je favoriete beautyproduct is op

Geen geld, geen tijd, winkels dicht. Maar je favoriete beautyproduct is op. Wat nu?

De redding is nabij! Want...

Er zijn veel alternatieven op je toilettafel te vinden.

Eye- en lipgloss vervang je eenvoudig door een beetje vaseline. Zelfs topvisagisten zweren bij vaseline op ogen en lippen. Voor een keertje kan vaseline ook best als nachtcreme dienen, als je huid erg droog is, en hetzelfde geldt voor olijfolie uit de keuken.
Oogmakeup-remover vervang je met wat babyolie of desnoods slaolie op een watje. Voorzichtig, want olie prikt in je ogen. Maar beter dan met panda-ogen wakker worden.
Gezichtspoeder vervang je met talkpoeder. Mits spaarzaam gebruikt, bedwing je ook daarmee glimplekken. Dep met een pluk watten ter vervanging van je poederdons.

Noodscenario 3: onverwachte pukkel

Je slaapt bij je vriend of vriendin en onverwacht komt het kreng opzetten: een levensgrote pukkel. Bah! Hoe tover je die weg?

De redding is nabij! Want...

Er zijn anti-pukkelproducten die altijd bij de hand zijn.

Een tube tandpasta heeft iedereen wel in huis. Het is dé beautytip van Jennifer Love Hewitt, die er geen geheim van maakt dat ze echt niet altijd een vlekkeloos huidje heeft. Een klein tipje tandpasta op de onverlaat van een pukkel droogt het rampgebied uit tijdens je slaap, zodat de schade 's ochtends een stuk minder is. Let wel: dit is geen tip voor watjes, ofwel voor een gevoelige huid ongeschikt. Overdag een pukkel in onvoorziene opkomst? Als je toevallig op je werk bent en je hebt verder geen makeup bij je, dan kun je een klein hoekje gezichtspoeder uit je compact-poederdoos lospeuteren. Meng dit voorzichtig in je handpalm met wat water of een klein beetje crème. Lijkt op? Precies, camouflagecrème. Dep zacht op de pukkel en laat indrogen.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make up, zon en waterMake up en zon zijn prima te combineren. Maar kies wel een make up die het goed doet in de zon, en op een eventueel gebr…
Felle make-up kleuren: hoe gebruik je ze?Felle make-up kleuren: hoe gebruik je ze?Pimpelpaars, sinaasappel-oranje, smaragdgroen: de uitbundige kleuren die je vooral in de zomer (want gebruinde huid) ech…
Huidverzorging en make-upEen goede make-up is niet altijd eenvoudig aan te brengen. Alles begint met de juiste keuze van een basis dagcrème of fo…
Everyday Minerals: trendy minerale make up via de webshopEveryday Minerals: trendy minerale make up via de webshopMinerale make up. Het is niet meer aan te slepen. Nu is ook het beroemde Amerikaanse merk Everyday Minerals verkrijgbaar…

Zeven tips, tot zeven jaar jonger: styling en make-upZeven tips, tot zeven jaar jonger: styling en make-upZeven jaar jonger in zeven tips? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het kan toch echt, zeker als je je onbewust 's…
Make-up bij liefdesverdrietMake-up bij liefdesverdrietMake-up bij wát? Liefdesverdriet? Ja, echt. Niet de hele wereld hoeft te weten dat je je niet happy voelt. En laat make-…
Bronnen en referenties
  • Dit is een bewerking van een artikel dat ik voor het maandblad Celebrity schreef
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.