Zeven tips, tot zeven jaar jonger: styling en make-up

Zeven tips, tot zeven jaar jonger: styling en make-up Zeven jaar jonger in zeven tips? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het kan toch echt, zeker als je je onbewust 'schuldig' maakt aan beauty-blunders. En dat doen we vaker dan je denkt! Lees verder voor het antwoord op de vraag waarom je moet oppassen met zwart, welke make-upkleur visagisten aanraden voor een jeugdige uitstraling, en welke haarkleur het meest voor je doet als je geen twintig meer bent.

Tip 1: één jaar jonger
Kleding: zwart is zelden goed

Alle liefde voor de 'little black dress' ten spijt: zwart is een kleur die vooral de lichtere huid niet flatteert. Lijnen in het gezicht worden zichtbaarder, en een vale teint wordt nog valer. Heb je al een garderobe vol zwart? De enige manier waarop zwart flatteert, is door slimme afwisseling met een lichtere kleur. Vooral huidkleur... zoals die van jezelf. Een lage (boot)hals toont voldoende huid, onder een zwarte trui kan een witte bloes, en er zijn mensen die listige dingen doen met sjaaltjes op halshoogte (echter: dit is al snel truttig).

Tip 2: twee jaar jonger
Make-up: parelmoer doet rimpelen

Parelmoer oogschaduw, lipstick of blush. Als tiener of twintiger kon je er zo mooi mee uitzien. Maar pakweg rond je veertigste is parelmoer vaak een minder goed idee. Parelmoer oogschaduw doet rimpeltjes op je oogleden opvallen. Een wat zwakker wordende oogcontour ziet er nog wat minder stevig uit. Lipstick in parelmoertinten laat een minder gladde mond onvoordelig uitkomen. En parelmoer in blush of gezichtspoeder, accentueert rimpeltjes in het gezicht. Beter is, matte kleuren uit te kiezen. Zowel voor oogschaduw, als voor lipstick en blush.

Tip 3: drie jaar jonger
Make-up: lijnen, laat ze

Harde lijnen in de make-up maken een gezicht harder. Vooral zwarte kohl is daarom berucht. Over liplijntjes gaan we het niet eens meer hebben, want de zogenaamde 'Leco-lijn' (de zichtbare liplijn rond de mond van onder andere Caroline Tensen en Vanessa waar visagist Leco van Zadelhoff ooit beroemd mee werd) is allang passé. Gouden tip is om regelmatig je eigen make-upgewoontes onder de loep te nemen. Vraag ook eens een vriendin om advies (wel een diplomatieke, die je vertrouwen kunt). Of doe eens gek en vraag de schoonheidsspecialiste om je van een nieuwe make-up te voorzien.

Tip 4: vier jaar jonger
Haar maar waar

Haar maar waar. Pardon, raar maar waar. Mensen kiezen vaak voor een haarkleur, terwijl je in realiteit voor een totaalplaatje moet kiezen: haarkleur en gezicht. Zelfs een haarkleur die op zich wat onopvallend is, kan een gezicht veel meer goed doen dan een haarkleur die schitterend is, maar niet voor jouw gezicht en teint. De grootste zondes die mensen op latere leeftijd begaan, zijn te vatten onder de noemers 'paars' en 'zwart.' Om nog maar te zwijgen van oranje haartinten. De vuistregel is, dat moeder Natuur niet voor niets zorgt voor grijzer haar naarmate je ouder wordt. Zachte tinten verzachten. Harde tinten verharden. En over grijs gesproken: wie all-over grijs haar heeft gekleurd, moet absoluut regelmatig bijkleuren. Niet alleen is een mix van grijs en andere kleuren ronduit armoedig en maakt het een vale dus verouderende indruk. Ook wordt het haar van zulke acties (of gebrek aan acties) optisch dunner.

Tip 5: vijf jaar jonger
Kleur je roze

Een gezicht maakt niet alleen een jonge indruk door de gladde huid. Belangrijk is ook de gloed die een goede doorbloeding van de huid je bezorgt. Blijf dus sporten, doe aan gezichtsmassage, ga naar de sauna. En doe ook gerust aan het roze uit een potje. Vooral perzikkleuren worden getipt door visagisten als wondermiddel om de huidkleur op te halen.

Tip 6: zes jaar jonger
Met strakke kaken

Als de kaaklijn wat slapper wordt, kan een slimme kledingkeuze daar heel wat aan verdoezelen. Coltruitjes, vooral in zwarte tinten, contrasteren onflatteus. Zeker als je huid lichter is. Boothalzen, v- en ronde halzen zijn een betere keuze. De huidkleur van je hals en decollete laten eventuele zwakkere lijnen van je kaken vanzelf vervagen! Zorg sowieso dat je kleding niet te scherp contrasteert met je huidkleur. Tip: vraag voor je verjaardag een bezoekje aan een kleurconsulent(e)! Die weet precies welke kleuren jou bij uitstek flatteren.

Tip 7: zeven jaar jonger
Speel met licht

Vuistregel van de visagist: lichte kleuren halen naar voren ofwel accentueren, en donkere kleuren laten wegvallen ofwel camoufleren. Licht en schaduw kunnen veel verschil maken voor je uiterlijk. Bij het ouder worden, kan je oog wat dieper in de kas komen te liggen. Hele volksstammen gaan dan toch door met het aanbrengen van donkere oogschaduw in de oogholte. Niet doen! Laat die oogholte maar met rust, die werpt vanzelf al schaduw. Net zo, kun je de licht-donkerregel toepassen op je lipstick. Hoe mooi felrood je ook ooit stond, als je wat ouder bent staan lichtere kleuren beter. Ook maken ze de mond voller, terwijl die bij het ouder worden vaak juist minder vol wordt. Tip: een toetsje van een lichte lipstick middenop je onderlip, voor een extra illusie van volheid. Experimenteer eens een avondje voor de spiegel. Voor het slapen gaan kun je de mindere effecten gewoon wegwassen, en dankzij de geslaagde experimenten word je vanaf morgen per dag mooier!
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation gebruiken voor een rijpere huidHoe kun je foundation gebruiken voor een rijpere huid? Je wilt niet dat je rimpels zichtbaar zijn als je foundation op h…
Rood is dé kleur voor je haar deze herfst!Rood is dé kleur voor je haar deze herfst!De herfst is in het land. Koud? Grillig? Grijs? Niets van! Dit seizoen zorg jij voor de warmte en zon in huis. Rood is d…
Dag- en nachtcrème voor de rijpere huidDag- en nachtcrème voor de rijpere huidOnze huid heeft - net als andere lichaamsdelen - een andere verzorging nodig wanneer men ouder wordt. De huid vraagt om…
Make up en huidverzorging voor veertigplussersMake up en huidverzorging voor veertigplussersRond de veertig jaar kunnen er zichtbare veranderingen optreden in het huidbeeld. Droogterimpels, fijne lijntjes, of een…

Droogshampoo & tips tegen vet haarSchone haren zonder te douchen of je haar nat te maken. Dat kan en wel met de zogeheten droogshampoo's. Tegenwoordig een…
Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Ergens anders slapen en geen make-up bij je.. je favoriete beauty-product is op, de winkels zijn dicht en jij hebt een a…
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.