Tips voor een mooie huid

Tips voor een mooie huid Wie wil het nou niet: een mooie, stralende huid. Jammer genoeg zijn er maar weinig mensen die een probleemloos huidje hebben. Zo hebben veel mensen last van een droge, vette, pukkelige of grauwe huid. Hier is te lezen hoe je jouw huid er zo mooi mogelijk uit kunt laten zien.

Zorg dat je genoeg drinkt

Het is heel belangrijk dat je genoeg drinkt, je lichaam bestaat namelijk voor een groot deel uit water. Je hebt niet alleen vocht nodig om goed te functioneren, ook zorgt het voor een gehydrateerde huid die er mooi en stralend uitziet. Daarom wordt aangeraden om minimaal 1,5 liter vocht per dag te drinken. Dit hoeft natuurlijk niet alleen maar water te zijn, maar toch is water wel het beste voor je huid en je lichaam.

Reinig je huid

Of je nou make-up gebruikt of niet, het is belangrijk dat je elke dag je gezicht reinigt. Dit kun je het beste twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds, doen met een reinigingsproduct dat bij jouw huidtype past. Ook kun je eventueel na het reinigen nog een dag- of nachtcrème gebruiken.

Let op je voeding

Er zijn een aantal dingen die je kunt eten om je huid er mooier uit te laten zien. Zo zorgt avocado dat eventuele wondjes sneller genezen en helpt het de structuur van je huid te handhaven, gaan bosbessen de veroudering van de huid tegen en helpen zonnebloempitten tegen een droge huid. Ook is het slim om regelmatig citrusvruchten te eten. Krasjes en sneetjes in de huid worden hierdoor gerepareerd, je huid wordt gladder en het is erg goed voor de verouderde huid. Verder zijn er ook dingen die je beter niet kunt eten. Hoewel de meningen erover verdeeld zijn, kan bij sommige mensen vet eten en chocola zorgen voor pukkeltjes.

Douche slim

Wanneer je te lang en te heet douchet, kan je huid uitdrogen. Om dit te voorkomen is het dus slim om niet langer te douchen dan nodig is en te zorgen voor een niet al te hete temperatuur. Verder kun je ook af en toe een wisseldouche nemen. Je neemt dan een douche met afwisselend warm en koud water. Dit is goed voor de doorbloeding van je huid en laat je huid er dus gezond uitzien.

Pas op met de zon

Als je graag een bruin kleurtje wilt krijgen, doe dit dan veilig. Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème en blijf niet te lang in de zon. Zorg dat je op zonnige dagen uit de zon blijft tussen twaalf en drie uur 's middags. De zon is dan veel te fel en dit zou je huid kunnen beschadigen. Als je toch rond deze tijd buiten moet zijn, smeer je dan goed in met zonnebrandcrème en draag een petje of een hoed.

Sport regelmatig

Door te bewegen raakt je huid goed doorbloed en het zorgt dus dat je huid er gezond uitziet. Doordat je zweet worden ook afvalstoffen afgevoerd. Het is slim om zo weinig mogelijk make-up te dragen wanneer je gaat sporten, zo zouden je poriën verstopt kunnen raken.

Ga af en toe naar de sauna

Het is erg goed voor je huid om af en toe een bezoekje aan de sauna te brengen. Door de warmte zullen je poriën en bloedvaten wijder worden. Hierdoor kan overtollig talg en vuil makkelijk afgevoerd worden en raakt je huid goed doorbloed. Tijdens het afkoelen vernauwen de poriën en bloedvaten zich weer. Door een bezoek aan de sauna raakt je huid dus goed gereinigd. Ook worden je oude hoorncellen week en kun je ze gemakkelijk kwijtraken als je een douche neemt.

Stop met roken

Roken is niet goed voor je gezondheid en ook niet voor je huid. De nicotine in tabak zorgt ervoor dat je een droge, rimpelige huid. Ook zorgt het ervoor dat er minder bloed naar je huid kan stromen waardoor je huid er grauw uit komt te zien.
© 2011 - 2024 Nugt1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips tegen een gevoelige huidTips tegen een gevoelige huidEen gevoelige huid heeft meer aandacht nodig dan een normale huid. Je kan er niet zomaar van alles opsmeren, omdat dat h…
Drie tips voor een goede huidverzorgingDe schoonheid begint met een mooie huid, en als u de rest van uw leven een mooie en gezonde huid wilt hebben, zijn er dr…
Wat moet je wel en niet eten voor een mooie huid?Bijna iedereen wil wel een mooie, egale en stralende huid. Niet iedereen heeft dit van nature, maar je kunt hier zelf we…
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…

Beauty: Blikvangers!Beauty: Blikvangers!Dat de ogen de blikvangers van menig man of vrouw zijn, is niet nieuws. Maar ogen kunnen het ook heel erg moeilijk hebbe…
Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Permanente haarkleuring verwijderen met Colour B4Colour B4 is een manier om permanente haarkleuring te verwijderen. Het gaat om een product dat u thuis kunt gebruiken da…
Bronnen en referenties
  • http://www.dieetblog.com/8-eet-tips-voor-een-mooie-huid/
  • http://www.rondjesauna.nl/sauna/huid
  • http://www.beautynieuws.nl/nieuws/251/Tips-en-tricks-voor-een-stralende-huid
Nugt1 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.