Voedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagels

Voedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagels Gezond voedsel is niet alleen goed voor het goed functioneren van het menselijk lichaam, het maakt ook dat iemand er beter uit gaat zien. Bepaalde voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor mooi haar, mooie tanden en sterke nagels. Maar welk eten moet je eten voor glanzend haar, gezonde tanden en goed uitziende nagels? Alles over beautifood voor haar, nagels en gebit.

Mooi en glanzend haar door goed te eten

Glanzend haar komt natuurlijk door een goede shampoo te gebruiken, je haar niet te mishandelen met allerlei apparaten en door de zon te mijden en bijvoorbeeld chloor uit zwembaden direct uit te wassen. Ook een masker op zijn tijd doet wonderen net als een goede knipbeurt natuurlijk bij een goede kapper. Maar aan de basis van mooi en glanzend haar ligt toch nog altijd goed eten. En het ene eten is beter voor mooi uitziend haar dan het andere. Vette hamburgers, patat, veel frisdrank of alcohol zijn niet goed voor je uiterlijk. Wel goed voor mooi haar zijn de omega3-vetzuren. Die zorgen voor glanzend haar. Moeilijk om aan die vetzuren te komen is het niet; eet gewoon regelmatig vette vis zoals haring, zalm of makreel en het haar gaat er goed uitzien. Verder zijn ook abrikozen, gedroogde of verse heel goed voor een gezonde haardos. In groene groenten zit veel vitamine B2 en ook dat zorgt voor mooi en glanzend haar.

Dun haar wat sterker maken met goede voedingsstoffen

Dun haar kan sterker worden door het eten van:
 • Donkergroene groente
 • Vlees
 • Amandelen
 • Olijfolie

Sterke nagels door het juiste eten

Nagels kun je natuurlijk versterken door er allerlei lagen troep op te smeren of door er kunstnagels overheen te plakken. Maar dat pakt weer de basis niet aan. Gezond eten doet dit wel. Zo wijzen steeds gebroken nagels vaak op een tekort aan vitamine A, B2 of eiwitten. Wie daar last van heeft doet er goed aan om de volgende producten wat vaker te eten:
 1. Aardappelen
 2. Zilvervliesrijst
 3. Volkorenproducten
 4. Zuivelproducten
 5. Mager vlees
 6. Cashewnoten
 7. Citrusfruit
 8. Verse groenten
 9. Vette vis zoals zalm, makreel en haring

Voldoende vocht voor mooie nagels

Daarnaast hebben mooie nagels ook behoefte aan vocht. Natuurlijk is daarvoor water nodig in de vorm van gewoon kraanwater of groene thee. Maar ook komkommers, citrusvruchten en bijvoorbeeld bessen bevatten vocht dat kan bijdragen tot een betere basis voor nagels.

Gezonde tanden door gezond voedsel

Veel suiker eten leidt tot tandbederf. Beperk dat dus tot een minimum. En wie toch snoept kan dan maar het beste alles achter elkaar opeten, zodat de zuuraanval op de tanden niet de hele dag door plaatsvindt. Daarnaast zijn regelmatige tandartscontroles belangrijk voor een mooi gebit. Overigens tasten ook zure producten het glazuur aan. En die zitten ook in gezonde fruitsappen en fruit als sinaasappels, mandarijnen en andere vruchten. Hoewel fruit dus heel belangrijk is voor een gezond lichaam is het verstandig om niet te vaak op een dag zure vruchten te eten. Belangrijk is verder om direct na het eten van zuur eten niet direct de tanden te poetsen. Het glazuur is dan namelijk heel zacht en wordt er heel snel afgepoetst.

Kaas is erg goed voor tanden

 1. Kaas beschermt tegen cariës en voorkomt de groei van bacteriën in de mond. Daardoor wordt dus de aantasting van het glazuur verminderd. Met twee plakken kaas per dag heeft iemand een gezonde mondbasis.
 2. Maar ook cranberries helpen om tandbederf te voorkomen. Deze speciale bes vermindert bovendien de vorming van tandplak.
 3. Yoghurt maakt tanden verder mooi wit en sterk door de calcium die er in zit, maar ook door de goede bacteriën in het voedingsmiddel. Ook yoghurt stopt de vorming van gaatjes.
© 2011 - 2023 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vaker Kleine Gerechten Eten, Meer Vet Verbranden!Vaker Kleine Gerechten Eten, Meer Vet Verbranden!Gezond eten wil zeggen vijf tot zes kleine gerechten per dag. Door wat vaker kleine gezonde gerechten per dag te gebruik…
Hoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedtDoordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde trachten veel Indiërs nog steeds…
Voedsel en emotieVoedsel en emotieIedereen heeft er wel eens last van; een rotgevoel. Voor veel mensen is eten dan een goede oplossing om dit gevoel van l…
Voedsel revolutie: Het Nieuwe EtenVoedsel revolutie: Het Nieuwe EtenIs het Nieuwe Eten een voedsel revolutie? Wat is gezond eten? Wat is gezonde voeding? Waar draait het om met het Nieuwe…

Voedsel voor een mooie huidVoedsel voor een mooie huidEen mooie huid krijgen door voedsel. Het is mogelijk. Maar welk voedsel moet je eten om een mooie huid te krijgen? De hu…
Rimpels voorkomen met het juiste etenRimpels voorkomen met het juiste etenEr zijn maar weinig mensen die echt blij zijn met de rimpels die ze krijgen. Er wordt dan ook heel wat afgesmeerd om maa…
Bronnen en referenties
 • Vitaminen ABC
 • Eet je mooi!
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.