Rimpels voorkomen met het juiste eten

Rimpels voorkomen met het juiste eten Er zijn maar weinig mensen die echt blij zijn met de rimpels die ze krijgen. Er wordt dan ook heel wat afgesmeerd om maar zo weinig rimpels te krijgen. Ook andere behandelingen zorgen er voor dat iemands rimpels verminderen. Maar ook door goed te eten kunnen rimpels voorkomen worden. Hoe je rimpels voorkomt met het juiste eten.

Rimpels worden door veel verschillende zaken bepaald

Rimpels ontstaan door verschillende zaken. Iemand die veel zorgen heeft, heeft vaak ook veel rimpels. Je ziet als het ware dat het met die persoon niet goed gaat. Mogelijk dat de persoon in kwestie niet goed slaapt, wat het verouderingsproces ook vergroot. Het kan ook zijn dat de persoon in kwestie zoveel zaken aan zijn of haar hoofd heeft dat goed eten er bij inschiet en dat er ook geen tijd is om te sporten. Allemaal zaken die het verouderingsproces versnellen. Daar komt nog wel bij dat rimpels vaak ook genetisch bepaald zijn. In sommige families heeft men eerder rimpels dan in anderen. Andere factoren die rimpels verergeren zijn:
 • Teveel zonnen
 • Agressieve verzorgingsproducten gebruiken (was de huid nooit met gewone zeep daar droogt hij heel erg van uit. Reinig de huid met milde miks en gebruik ís nachts altijd een nachtcrème. In de nacht neemt de huid de meeste voedingsstoffen op en zo blijft de huid van vocht voorzien en dat voorkomt de veroudering.)
 • Roken
 • Alcoholgebruik

Vitamine A vertraagt het verouderingsproces

Vitamines spelen een belangrijke rol bij het vertragen van de veroudering van de huid en het totale lichaam. Vooral vitamine A helpt het vertragen van het verouderingsproces. In bepaalde voedingsmiddelen zit heel veel vitamine A. Dit zijn onder andere:
 • Spaanse peper
 • Zoete aardappel
 • Rode paprika
 • Oranje paprika
 • Wortelen
 • Bieten
 • Andere rode en oranje groenten

In rode en oranje groenten zitten ook veel secundaire plantenstoffen

In rode en oranje groenten zit dus veel vitamine A. Maar er zitten ook veel secundaire plantenstoffen in die het verouderingsproces tegengaan. De vitamine A heeft een positief effect op het tegengaan van rimpels. De secundaire plantenstoffen zorgen voor de juiste vochttoevoer van de huid en zorgt er dus voor dat de huid daardoor minder snel uitdroogt. Het eten van rode en oranje groenten kan de veroudering van de huid dus minder snel laten gaan.

Verhitte tomaten: lycopeen houdt de huid jong

Ook tomaten houden de huid jong. Er zit lycopeen in, dat een antioxidant is. Maar wat veel mensen niet weten is dat iemand die veel lycopeen eet ook beter beschermd is tegen de gevolgen van de zon. Verbranding door de zon is namelijk ook een reden waarom de huid snel veroudert. De zon mijden of er goed ingesmeerd ingaan is dan ook belangrijk om rimpels te voorkomen. Maar dus ook het eten van veel tomaten. Het moeten dan wel tomaten zijn in verhitte vorm, dus in de vorm van gebakken tomaten, tomatensoep of sauzen van tomaten. Lycopeen kan namelijk pas goed worden opgenomen als de tomaat is verhit.

Omega3-vetzuren voor een gezonde huid

Omega3-vetzuren zorgen voor een goede vetbalans in de huid en voorkomen dus rimpels. Bovendien zijn ze goed voor hart- en bloedvaten en een goede hart- en bloedvatengezondheid heeft natuurlijk ook weer zijn weerslag op de huid. Omega3-vetzuren zitten vooral in zalm, haring en andere vette vissoorten. Ook lijnzaadolie zorgt voor een soepele huid en dus voor minder rimpels. Bovendien zorgt het voor een goede stoelgang en ook dat heeft weer zín weerslag op de huid. Iemand die met obstipatie te maken heeft, ziet er vaak niet gezond uit omdat er afvalstoffen in het lichaam blijven zitten die er niet horen. Wie 's ochtends een ontbijt neemt van sojamelk met havermout (even koken, 2 minuten laten staan) en daar een eetlepel lijnzaadolie doorheen doet zal heel snel merken hoe de huid daar van opknapt. Hij glanst weer, ziet er gezond uit. Omdat het bovendien zorgt voor een goede stoelgang behoort ook een opgezette buik tot het verleden.

Bessen zorgen er voor dat de huid minder snel veroudert

Bessen bevatten veel antioxidanten (vitaminen C en E) die de nadelige gevolgen van vrije radicalen tegengaan. Ze vertragen daardoor de veroudering van de huid. Elke dag een portie bessen zorgt er voor dat iemands huid er beter en dus jonger uitziet. Neem overigens niet te veel bessen, want er zit veel suiker in de meeste bessen.

Kool helpt de huid minder snel oud worden

In kool en andere groene groenten zit luteïne. Ook dit is een antioxidant die de vrije radicalen neutraliseert. Bovendien zit er veel vitamine A in groene kool, een vitamine die er voor zorgt dat een huid er jonger uit blijft zien.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rimpels in het gezicht verminderen; direct resultaatRimpels... Vaak beginnen we pas met extra verzorging van de huid, als de rimpels inmiddels zichtbaar zijn. Tot je 28ste…
10 tips om rimpels te voorkomenMaak jij je al zorgen om de rimpels die kunnen komen. De lijntjes bij je ogen, kraaienpootjes? Maar wil je er absoluut n…
Sappen en smoothies voor een mooie huid zonder rimpelsSappen en smoothies voor een mooie huid zonder rimpelsEen mooie huid zonder rimpels begint van binnenuit met een gezonde en gevarieerde voeding. De recepten voor smoothies en…
Rimpels decolleté behandelingHeb jij decolleté rimpels opgemerkt bij jezelf of bij een vriendin? Wanhoop niet, want er zijn veel manieren om rimpels…

Voedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagelsVoedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagelsGezond voedsel is niet alleen goed voor het goed functioneren van het menselijk lichaam, het maakt ook dat iemand er bet…
Nutricosmetics of gezond eten om mooi te wordenNutricosmetics of gezond eten om mooi te wordenNutricosmetics zijn producten of voedingsmiddelen waar allerlei bestanddelen aan toe zijn gevoegd om er voor te zorgen d…
Bronnen en referenties
 • Vitaminen ABC
 • Eet je mooi!
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 07-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.