Voedsel voor een mooie huid

Voedsel voor een mooie huid Een mooie huid krijgen door voedsel. Het is mogelijk. Maar welk voedsel moet je eten om een mooie huid te krijgen? De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De meeste mensen smeren op dit orgaan aan de buitenkant wel veel stoffen, maar kijken niet naar wat ze van binnenuit doen voor diezelfde huid. Gezond voedsel zorgt voor een mooie huid. Van het gezicht, maar ook van het lichaam. En er zijn producten die heel veel doen voor een mooie huid.

De huid soepel houden door veel vis te eten

In vis zitten omega3-vetten die de huid soepel houden. Het eten van vis en dan vooral vette vis is dan ook belangrijk voor een mooie huid. Vette vis is ondermeer:
 • Haring
 • Zalm
 • Sprot
 • Sardines
 • Makreel

Waterkers: een bom met vitamines

Waterkers is echt een antioxidantenbom. Door regelmatig wat waterkers te eten in een salade of in een soepje wordt de veroudering van de huid tegengehouden.

Groene thee bevat maar liefst 8 antioxidanten

Het is heel simpel en voor iedereen bereikbaar: groene thee. Wie dagelijks een paar koppen groene thee drinkt krijgt 8 antioxidanten binnen die ook weer de veroudering van de huid afremmen. Gebruik geen suiker want dat doet de effecten weer een beetje te niet.

Wortelen voor de buitenste huidlaag

Wortelen bevatten veel betacaroteen en die zorgt er voor dat de buitenste laag van de huid in een goede conditie wordt gehouden. En dat heeft dan weer tot resultaat dat het verouderingsproces wordt vertraagd.

Water drinken houdt de huid jong

De huid heeft ook vocht nodig, van binnen uit. Voldoende vocht drinken is dus van groot belang. Maar dan geen vocht in de vorm van frisdrank of de hele dag koffie, maar veel water, groene thee en zo nu en dan een kop koffie. De huid heeft minstens 2 liter water per dag nodig, maar dit zit ook in thee en in groenten en in fruit. In komkommer en in aardbeien zit veel vocht dat goed is voor de huid, temeer omdat er dan ook direct vitamines mee naar binnen gaan.

Collageen: Avocado en amandelen bevatten veel vitamine E

Avocado’s en amandelen zijn heel goed voor de huid omdat er veel vitamine E in beide zitten. Vitamine E speelt een rol bij de vorming van collageen en zorgt dus voor een zachte en soepele huid. In avocado’s zitten daarnaast ook nog onverzadigde vetzuren die goed voor de huid zijn.

Papaja versterkt het bindweefsel van de huid

Papaja bevat veel betacaroteen en dit versterkt het bindweefsel van de huid.

In mango zit veel vitamine A

In mango zit veel vitamine A, zelfs veel meer dan bijvoorbeeld in een sinaasappel. Mango bevat verder veel vezels en dat is goed voor de spijsvertering en dus de afvoer van afvalstoffen. Een vale huid is gebaat bij het eten van groene en oranje groenten en sojabonen of producten die zijn gemaakt van sojabonen.

Garnalen houden het vetter worden van de huid tegen en beschermen tegen de zon

Door garnalen te eten wordt het vetter worden van de huid tegengegaan. Garnalen beschermen ook tegen de schadelijke UV-stralen, net als lycopeen in tomaten dat doet en betacaroteen in citrusfruit en abrikozen.

Collageen maakt de huid weer soepel

Collageen zorgt ervoor dat de huid soepel blijft. Er zijn een aantal voedingsproducten die de aanmaak van collageen bevorderen omdat ze zoveel vitamine C bevatten. Dit zijn:
 • Citrusfruit
 • Alfalfascheuten
 • Paprika
 • Papaja
 • Kanteloep
 • Broccoli
 • Kiwi
 • Zwarte bessen
 • aardbeien

Blauwe bessen voor een strakkere en gezondere huid

Wie zijn huid wat strakker wil hebben kan het best blauwe bessen eten. Zij zitten vol antioxidanten. Ook krijgt iemand een betere kleur door veel blauwe bessen te eten. Bovendien versterken de antioxidanten in blauwe bessen de haarvaatjes in de huid. Het rood in tomaten zorgt ook voor een beter teint.

Walnoten en pecannoten zorgen voor meer collageen

Het afbreken van collageen zorgt ervoor dat iemand er ouder uitziet. Die afbraak moet dus voorkomen worden en dat kan met het eten van walnoten en pecannoten. Die bevatten namelijk veel selenium. Selenium stopt de afbraak van collageen.

Ananas om cellulitis te bestrijden

Ananas is een vetafbreker. Niet alleen in de maag, maar ook in de huid. Door vaker ananas te eten krijg je veel bromelaine binnen, het enzym dat vet afbreekt en dus ook de vetbolletjes die cellulitis eigenlijk zijn.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weleda Berken cellulitis olieDe Weleda berken cellulitis olie helpt cellulitis voorkomen. De cellulitis olie verbetert de bestaande cellulitis en de…
Wat is collageen?Wat is collageen?Collageen is een eiwit dat wordt aangemaakt door fibroblasten. Naarmate de huid ouder wordt raakt de aanmaak van collage…
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Collageen lichttherapie voor een jonge en stralende huidCollageen lichttherapie zorgt voor een huidverjonging, doet rimpels verminderen en voorkomen, lichte lijntjes verdwijnen…

Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsHoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tipsEen pedicure bij een salon kost al snel veel geld. Je kan dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je heb niet heel veel spu…
Voedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagelsVoedsel voor mooi haar, mooie tanden en mooie nagelsGezond voedsel is niet alleen goed voor het goed functioneren van het menselijk lichaam, het maakt ook dat iemand er bet…
Bronnen en referenties
 • Vitaminen ABC
 • Eet je mooi!
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 14-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.