Goed voorbereid naar de plastische chirurg

Goed voorbereid naar de plastische chirurg Tegenwoordig willen steeds meer mensen een cosmetische behandeling ondergaan. Voordat je besluit dit te doen is het verstandig om je eerst goed in te laten lichten over de behandeling en er voldoende informatie over te krijgen. Dit voorkomt spijt en een goede voorbereiding is erg belangrijk, zodat je weet wat je kan verwachten en wat de risico's zijn. Cosmetische operaties worden steeds vaker gedaan. Sommige mensen raken er zelfs verslaafd aan en blijven bezig. Vroeger werd het ook gedaan, maar kwam het niet zo veel voor. Tegenwoordig is het erg populair omdat er steeds meer over gesproken wordt en er veel televisieprogramma's en serie's over gaan. Veel beroemdheden laten ook regelmatig aan zichzelf sleutelen. Het is tegenwoordig veel gemakkelijk om de stap ernaar toe te zetten. Maar omdat meer mensen onder het mes gaan, komen er ook nieuwe artsen bij. Er zitten hele slechte tussen en het is belangrijk dat je daar niet terecht komt.

Redelijk veel mensen zijn ontevreden over (een deel) van hun uiterlijk. Daar kan onzekerheid uit ontstaan. Op zo'n moment moet je kiezen wat je ermee wilt doen, wil je het leren accepteren of wil je er iets aan laten doen? Als je er iets aan wilt laten doen kom je in de meeste gevallen bij de plastische chirurg terecht. Het is handig om van tevoren te bekijken en uit te zoeken wat de mogelijkheden en de prijzen zijn. Bedenk dat er aan een operatie de nodige risico's zitten en dat het veel geld kost. Informeer van tevoren goed en weet waar je aan begint.

Plastisch en cosmetisch

Er zijn twee zeer belangrijke dingen die je van tevoren moet weten. Er zijn namelijk twee soorten chirurgen, een plastisch chirurg en een cosmetische chirurg. Een plastisch chirurg is iemand die na de opleiding tot arts een speciale opleiding heeft gedaan om plastische ingrepen te mogen toepassen. Deze titel is beschermd, dus alleen mensen die deze opleiding hebben gedaan, mogen deze titel gebruiken. Cosmetisch chirurg is een onbeschermde titel. Iedere basisarts mag zich volgens de Nederlandse wet zo noemen en cosmetische handelingen uitvoeren. Hieruit blijkt dat je in de meeste gevallen beter voor een plastisch chirurg kan kiezen.

De zoektocht

Begin met kijken op de site van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Hier kun je precies zien welke artsen en klinieken geregistreerd staan. Ga altijd eerst op een intake gesprek, let er wel op dat je bij sommige wel moet betalen. Het beste is ook om een gesprek aan te gaan met verschillende chirurgen in verschillende klinieken. Die geven misschien verschillende informatie die voor jou belangrijk kan zijn. Let er vooral op dat de chirurgen regelmatig jouw behandeling uitvoeren en zoek eventueel naar ervaringen van andere mensen op het internet. Dan krijg je al een goed inzicht.

Het handigste om van tevoren je vragen op papier te zetten en dit mee te nemen naar het intake gesprek. Op deze manier vergeet je niets tijdens een gesprek. Vergeet ook niet dat de nazorg ook een belangrijk punt is en vraag ook naar de apparatuur die gebruikt wordt. Noteer de antwoorden op papier en lees thuis alles na. Neem je bedenktijd en neem vooral geen overhaaste beslissingen.

Kwaliteit

Onthoud altijd dat kwaliteit het belangrijkste is . Dat je daar wat meer voor betaald moet geen probleem zijn, het gaat om jou lichaam welk waarschijnlijk gezond is en daar ga je in snijden, dan wil je toch dat het zo wordt als in je dromen? Het moet geen nachtmerrie worden. Op internet kom je regelmatig aanbiedingen tegen van bepaalde klinieken. Dit kan hartstikke goed zijn, maar je kan het ook slecht treffen. Zoek daarom altijd op internet naar ervaringen bij de desbetreffende kliniek en over de behandeling die jij in gedachten hebt. In het buitenland is het vaak ook een stuk goedkoper, maar vergeet niet dat het niet altijd beter is. Soms is er geen nazorg terwijl dat juist zo belangrijk is. Of geen intakegesprek, dat wil je ook niet. Dan maak je verkeerde beslissingen omdat je te snel moet beslissen.

Bedenk ook waarom je zo graag die ingreep wilt doen. Ben je onzeker over dat punt? Zo'n ingreep hoeft niet altijd te betekenen dat die onzekerheid verdwijnt. Het kan ook zijn dat die tijdelijk verdwijnt en dat je daarna ergens anders weer onzeker over wordt. Bega ook nooit een ingreep omdat je vriend of vriendin dat zo graag wil, je moet het zelf willen en er voor 100 % achter staan.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorbereiding op plastische chirurgieVoordat je plastische chirurgie gaat doen is het belangrijk om je daarop voor te bereiden. Hoe kun je je het beste voorb…
Plastische chirurgie: veel meer dan de facelift alleenPlastische chirurgie: veel meer dan de facelift alleenPlastische chirurgie. Maar al te snel denk je aan facelift en borstvergroting. Maar plastische chirurgie is veel meer da…
Plastische chirurgie (BE)Het aantal plastische ingrepen is in de loop der jaren toegenomen, maar wat zet mensen aan tot plastische chirurgie? Wat…

Make-up kwasten schoonmakenMake-up kwasten schoonmakenAls je vaak make-up draagt, is het belangrijk om de kwasten die je gebruikt regelmatig schoon te maken. Veel mensen denk…
Mascara, wimper verfraaiingMascara, wimper verfraaiingMascara is make-up voor op de wimpers. Het is een meestal zwarte vloeistof, die de wimpers langer en voller laten lijken…
Bronnen en referenties
  • www.gezondheidsnet.nl
  • www.gezondheidsplein.nl
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 07-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.