Test: minerale foundations in poeder, vloeibaar én compact

Test: minerale foundations in poeder, vloeibaar én compact Minerale make-up is hip en hot. Zelfs halfedelstenen worden verwerkt in make-upproducten, en geven een gevoel van luxe gecombineerd met 'terug naar de natuur'. Ook foundations zijn inmiddels in minerale varianten verkrijgbaar. Zowel vloeibare make-up als poederfoundation en compactfoundation zijn er in minerale vorm. Wat doet de minerale foundation voor je huid? Bij welk huidtype past wat? En dekt het ook de nodige narigheid zoals pukkels en rode vlekjes? Lees verder.

Getest: compactfoundation

Merk: The Body Shop
Naam: Extra Virgin Minerals cream compact foundation SPF 15, kleur 'rose vanilla'


Voor wie?

Compactfoundation is niet voor iedereen, en niet voor elke gelegenheid. Het is met name ideaal voor wie een stevigere dekking wenst. Dat kan zijn omdat je een oneffen huid hebt met vlekjes en/of pukkeltjes. Maar ook is compactfoundation een prettig product voor de avond, bij spaarzaam (kaars)licht. Deze foundation is getest op een rosacea-huid, ofwel een huid met rode vlekjes. De dekking is prima. Even gefocust op het probleemgebied aandeppen, en de huid is egaal. Als de huid niet te vet is, is poeder niet echt nodig.

Wat?

De hier geteste compactfoundation lijkt in textuur op de vrij nieuwe 'vast-naar-vloeibaar' compact foundations, maar is het niet. Een echte vast naar vloeibaar wordt als het ware nat bij aanraking. Deze foundation is echter wel romig en lang niet zo vast en massief als veel compactfoundations van vorige generaties. Fijn is dat de geur - dat geldt voor alle uitgeprobeerde producten - natuurlijk en licht is, en niet zwaar zoet of cosmetisch geparfumeerd.

Hoe?

De compactfoundation is prettig aan te brengen met de vingers, maar verrassend genoeg is het aanbrengen nog fijner met de bijgeleverde brede foundationkwast.

Getest: vloeibare foundation

Merk: The Body Shop
Naam: Extra Virgin Minerals Liquid Foundation SPF 30, kleur 'natural vanilla'


Voor wie?

Een vloeibare foundation is de grote klassieker. Vanouds zijn in deze foundation ook de meeste soorten en kleuren te krijgen. Niet wat betreft de Body Shop: een ruim palet van negen tinten is verkrijgbaar voor alledrie de genoemde producten. Een vloeibare foundation wordt als allemansvriend beschouwd, maar is dat niet per se. Een vloeibare foundation is een geschikte basis voor een lichte tot medium dekking - afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid. Maar een zwaardere dekking voor oneffenheden zoals roodheid, kringen en puistjes vereist een camouflagestick voor gebruik naast de fluid foundation. Of een compact foundation, dan ben je in één keer klaar. Dit verhaal geldt ook voor de geteste foundation.

Wat?

De textuur doet denken aan klassieke, lichte en aangenaam aan te brengen waterformules zoals van Clinique. Prettig. De dekking is licht tot gemiddeld. Voor probleemplekjes is een afzonderlijk camouflerend product nodig.

Hoe?

Prima met de vingers aan te brengen. Geen bijgeleverde kwastjes of pads, maar wel goed doseerbaar via de pompflacon.

Getest: poederfoundation

Merk: The Body Shop
Naam: Extra Virgin Minerals Loose Powder Foundation SPF 25, kleur 'rose vanilla'


Voor wie?

Een poederfoundation is een vrij nieuw product, dat je op het eerste gezicht verwart met een vaak wat klein uitgevallen doosje losse gezichtspoeder. De dekking is afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt product, maar let wel op het volgende. Net als andere poederfoundations is het grote voordeel van deze Minerals Loose Powder Foundation dat het product een vettere huid mooi en lichtjes matteert. Aangezien een vettere huid echter snel ervoor zorgt dat een foundation 'koekt', is een dikkere laag al snel minder mooi. Een poging om eerst de vloeibare foundation te gebruiken en dan te finishen met de poederfoundation, is niet zo geslaagd: het resultaat is niet erg effen. Deze poederfoundation is dus met name een aanrader voor een huid die een vrij lichte dekking vraagt maar wel wat tot glimmen geneigd is. Dan krijgt de huid net dat beetje finish dat het geheel mooi egaal en verzorgd maakt. Zonder de huid dof te maken, tovert deze foundation de 'glim' om tot een naturelle semi-matheid.

Hoe?

Op de pictorials in het doosje wordt uitgegaan van gebruik van een poederkwast. Die is echter bij mijn verpakking niet bijgeleverd. Ofwel een pad ofwel een kwast of dons is onmisbaar.

100% minerale pigmenten, cruelty-free en.. met extra virgin olijfolie

Een waardevol feit aan The Body Shop is dat er sterk wordt ingezet op het gebruik van Fair Trade, en het vermijden van wreedheid tegen dieren. Dat geldt ook voor deze serie foundations. De producten zijn verrijkt met Extra Virgin Olijfolie. Voor de kleuring van de producten is gebruik gemaakt van 100% zuiver minerale pigmenten. Er zijn geen geurstoffen gebruikt, en geen parabenen. Ook de gevoelige huid kan met de producten worden opgemaakt, en ze zijn niet-comedogeen (ofwel: geen verstopte porien). Alle kwasten van The Body Shop zijn vrij van dierlijk haar.

Extra Virgin Minerals is een geregistreerd handelsmerk van The Bodyshop
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Everyday Minerals: trendy minerale make up via de webshopEveryday Minerals: trendy minerale make up via de webshopMinerale make up. Het is niet meer aan te slepen. Nu is ook het beroemde Amerikaanse merk Everyday Minerals verkrijgbaar…
Foundation: welke is geschikt voor jou?Foundations. Je hebt ze dekkend, luchtig, glanzend, mat, goedkoop, duur en in kleuren die geschikt zijn voor elke huid.…
De Tea Tree lijn van The Body ShopOm je huid schoon en zuiver te houden heeft The Body Shop een Tea Tree lijn uitgebracht. Deze lijn bevat allerlei produc…
Foundation; welke past bij jou?Foundation heb je in verschillende soorten. Leer er hieronder meer over en ontdek welke foundation bij jou past.

Hot, hot, hot: winterbeauty waar je het warm van krijgtHot, hot, hot: winterbeauty waar je het warm van krijgtHot, hot, hot! Winterbeauty om het warm van te krijgen. Letterlijk, door een wellness-ritueel voor jezelf en/of een ande…
Huidproducten: vormen, kenmerken, toepassingHuidproducten: vormen, kenmerken, toepassingProducten voor toepassing op de huid zijn smeerbaar of vloeibaar. Bekend zijn crème en zalf. En hoe zit het met emulsie,…
Bronnen en referenties
  • Persbericht The Body Shop Extra Virgin Minerals
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.