Beauty: Natuurlijke ‘voeding’ voor de huid

Beauty: Natuurlijke ‘voeding’ voor de huid Normaal gesproken gaan fruit, groenten en andere levensmiddelen alleen in het lichaam en doet uiteraard zijn werk voor ondermeer je huid. Maar het kan er ook op en wat let je, als er iets lekkers in en op je huid kan, om dit na te laten? Een aantal voorbeelden die prima toepasbaar zijn.

De vette huid

Wie een vette huid heeft, heeft nogal eens last van verstopte poriën, je huid gaat glimmen door de teveel aangemaakte talg. Verder brengt het nogal eens mee-eters met zich mee. Kortom, niet het ideaalplaatje als we spreken over de optimale huid.

 • Minder slechte vetten en minder vlees nuttigen kan helpen de vette huid terug te dringen.
 • Verstoppingen van de huid kan je afremmen door iedere ochtend een glas lauwwarm water te drinken, dit is altijd goed, ook om de processen in het lichaam op gang te brengen. Maar doe er wat citroen bij en het werkt zuiverend. Lekker is anders, maar wat is een glas water op een dag van normale inname.
 • De perzik eten helpt in het proces om gifstoffen af te voeren, wat ook weer helpt om je huid zuiver te krijgen.
 • Voor veel mensen is de tomaat bekend mijn haar toegevoegde waarde. De tomaat bevat namelijk lycopeen. Dit is een antioxidant die helpt in het proces tegen ondermeer acne (voorkomt huidcelverandering).
 • De komkommer op de ogen of zwelling tegen te gaan kennen we allemaal wel, maar komkommer op de huid om te zuiveren weten we niet allemaal. Als we dan toch de ogen nemen, neem de rest van je gezicht dan ook maar mee als deze vet(tig) is.

De huid op leeftijd

Vroeg of laat krijgen we er (hopelijk) allemaal mee te maken, de huid die ouder wordt. Eeuwig jong hoeft niet, maar je kunt je huid wel goed onderhouden en het verouderingsproces remmen.

 • Dat de grapefruit zo haar werking op de huid heeft, weten we wel. Maar behalve de benodigde vitamines, levert de grapefruit ook een basis om de huidveroudering tegen te gaan. Als je dan toch je vitamines neemt, neem die grapefruit dan ook mee.
 • Vitamine C doet sowieso wonderen voor de huid. Het staat bekend als L-Ascorbinezuur. Het is één van de belangrijkste vitaminen voor het immuunsysteem.
 • Broccoli bevat sulforafaan … het regelt als het ware dat de goede gene aan de slag blijven en de slechte geen kans krijgen. Bovendien is broccoli ook gewoon lekker gekookt en rauw als salade. Regelmatig eten dus.
 • Vis, schaaldieren en paranoten helpen de huis elastisch te blijven.
 • Genoeg drinken, over de dag verdeelt, blijft een aanrader.

De droge huid

De droge en gevoelige huid is delicaat en zeker in de wintermaanden kan het weer extra vat krijgen op dit huidtype. Eet datgene wat behalve in zijn algemeenheid goed voor je lichaam is, ook je huid nog een extra boost geeft.

 • De avocado bevat gezonde vetten die iets toevoegen aan je huid … behalve dat de avocado ook gewoon lekker is.
 • Olijfolie is ook uitermate goed voor de soepelheid van je huid en om het voldoende werking te laten hebben is het goed ongeveer een eetlepel per dag binnen te krijgen. Verwerk het in eten wat je gaat bereiden of als dressing in een heerlijk aangemaakte salade.
 • Genoeg drinken, over de dag verdeelt, blijft een aanrader.
 • De vitamine E die ook in olie zit is ook terug te vinden in bladgroenten en daarom een aanrader. Denk hierbij aan andijvie, boerenkool of spinazie.
 • Kruidenthee als kamille of muntthee zijn ook goed voor de droge huid. Drink het regelmatig.

Tot slot

Uiteraard zijn er allerlei smeersels, maar wat let je om ook aan hetgeen je via eten en drinken binnen krijgt te denken. Dat het verder goed is voor je lichaam maakt het alleen nog maar meer zinvol om toe te passen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…
Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtype heb ik?Welk soort huidtypes zijn er allemaal en welke heb ik nu eigelijk. Hieronder vindt je een overzicht welk soort huidtypes…
Huidverzorging is belangrijkDe huid verzorgen is heel belangrijk. Je hebt maar één huid. Hoe kun je het beste je huid verzorgen?
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…

Grijze huid rond piercingGrijze huid rond piercingMeer en meer mensen nemen een tattoo of piercing. Lichaamsjuwelen zitten al jaren in de lift. Vele mensen staan soms nie…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 31-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.