Pigmentvlekken verwijderen en vervagen

Pigmentvlekken verwijderen en vervagen Pigmentvlekken laseren is de bekendste en meest gebruikte methode om deze ongewenste huidverkleuringen te verwijderen. Toch zijn er verschillende natuurlijke middeltjes voorhanden om huidverkleuringen en pigmentvlekken te vervagen. Hiermee kan je gemakkelijk thuis aan de slag en ze zijn een stuk goedkoper dan laseren.

Olijfolie

Masseer je huid dagelijks met olijfolie. De huidverkleuringen en pigmentvlekken zullen hierdoor in de loop van tijd vervagen.

Honing

Bedek de huidverkleuringen en pigmentvlekken met honing. Doe er een verband over een laat een nacht lang intrekken. De huidverkleuringen en pigmentvlekken zullen 's morgens al een stuk minder geworden zijn. Heb je echt geen zin om een hele nacht lang honing op je huid te hebben, laat de honing dan toch minstens vijftien minuten intrekken.

Tomaten

Doe een dikke laag tomatenpulp op je gezicht en was dit na een half uur terug af. Doe dit enkele keren per week en je zal zien dat de huidverkleuringen en pigmentvlekken sneller beginnen te vervagen. Je kunt dit masker nog efficiënter maken door er citroensap aan toe te voegen.

Amandelen

Laat vier amandelen een nacht in water weken. Maal ze daarna tot een pasta, doe er een beetje rozenwater bij. Gebruik dit mengseltje als masker op je gezicht. Amandelpasta kan je ook kant-en-klaar in de natuurvoedingswinkel kopen. Aan dit masker kan je eventueel ook een beetje yoghurt toevoegen.

Citroenen

Wrijf je gezicht twee keer per dag in met de natte kant van een halve citroen. Dit is één van de beste natuurlijke middeltjes om huidverkleuringen en pigmentvlekken te verwijderen. Eventueel kan je op de citroenen ook een beetje suiker doen, maar noodzakelijk is dit niet.

Papaya

Bedek je huid met een dikke laag papayapulp. Laat minimum 15 minuten intrekken en was nadien af met water. Herhaal verschillende keren per week. De combinatie van melk met papaya geeft nog betere resultaten.

Aardappelen

Snij een aardappel in twee en wrijf met de natte kant de huid in. Dagelijks te herhalen.

Eiwit

Bedek de huidverkleuringen of pigmentvlekken met eiwit en laat minimum twintig minuten (of bij voorkeur zelfs een hele nacht lang) intrekken.

Bananen

Wrijf je huid in met een bananenschil en laat de overgebleven restjes minimum 15 minuten intrekken.

Wortelen

Kook en plet enkele wortelen en smeer hiermee je gezicht in. Laat minimum twintig minuten intrekken.

Radijzen, bloem en karnemelk

Maak een mengeling van radijzensap, witte bloem en karnemelk en breng dit aan op de huidverkleuringen en pigmentvlekken. Laat 20 minuten intrekken en was af. Doe dit verschillende keren per week.

Bloem, kurkuma en citroensap

Meng twee theelepels bloem met een snuifje kurkuma (poeder) en enkele druppels citroensap. Gebruik dit dagelijks als huidmaskertje.

Citroensap, melkpoeder, honing en amandelolie

Voeg één deel citroensap samen met één deel melkpoeder, één deel honing en één deel amandelolie. Dit natuurlijke middeltje twintig minuten laten intrekken, helpt om huidverkleurigen en pigmentvlekken te vervagen en te verwijderen.

Stremsel en oranjeschil

Meng het poeder van gedroogde oranjeschil met een beetje stremsel. Gebruik dit als masker om huidverkleuringen en pigmentvlakken zonder laseren te vervagen.

Appelazijn

Meng 1 deel appelazijn met 8 delen water. Spoel hiermee twee keer per dag je gezicht.

Appelazijn en aardbeien

Plet enkele aardbeien en doe hier enkele druppels appelazijn. Doe dit op de huid en laat bij voorkeur een hele nacht lang intrekken.

Appelazijn, rozenwater en komkommer

Maak een lotion van twee eetlepels appelazijn, één eetlepel rozenwater en een beetje komkommersap.

Havermout en honing

Door met een mengeling van havermout, warm water en honing de huid te peelen, kan je huidverkleuringen en pigmentvlekken op korte termijn vervagen en verwijderen.Laat minimum twintig minuten op de huid en spoel daarna af met water.

Wortelsap met honing

Drink dagelijks een glas (vers) wortelsap waaraan je een theelepel honing hebt toegevoegd. Doe dit gedurende één maand. Je zal zien dat één maand genoeg is om huidverkleuringen en pigmentvlekken zo zonder laseren te verwijderen.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pigmentvlekken, wat is er aan te doen?Vroeger vonden mensen pigmentvlekken niet een probleem. Maar nu willen heel mensen van hun pigmentvlekken af. Maar hoe k…
Pigmentvlekken: oppassen met de zon met pigmentvlekkenPigmentvlekken ontstaan veel eerder onder invloed van de zon. Maar ook hormonen hebben invloed op pigmentvlekken. De don…
Pigmentvlekken verwijderen: welke middelen werken?Pigmentvlekken verwijderen: welke middelen werken?Huidcellen bevatten pigment dat onder invloed van zonlicht een donkerdere kleur aanneemt. Pigment beschermt tegen de UV-…
Pigmentvlekken: verwijderen met crème, stikstof en laserPigmentvlekken: verwijderen met crème, stikstof en laserPigmentvlekken verwijderen kan op diverse manieren. Door een plaatselijke ophoping van pigment ontstaan er pigmentvlekke…

Grijs haar voorkomen, verhelpen en behandelenGrijs haar voorkomen, verhelpen en behandelenDe oorzaak voor grijs haar kan veelzijdig zijn: erfelijkheid, stress, slechte voeding, gebrek aan vitamines, chemo en ee…
Droge hielen verzorgen en eelt voorkomenDroge hielen verzorgen en eelt voorkomenDroge hielen en eelt betekenen gewoon dat je je voeten te weinig aandacht geeft. Door je voeten niet te veel te belasten…
Bronnen en referenties
  • The American Holistic Medical Association Guide to Holistic Health: Healing Therapies For Optimal Wellness.
  • Healing and Prevention Through Nutrition. Evita Ochel.
  • Geneeskrachtige kruiden voor dummies. Christopher Hobbs.
  • De taal der kruiden. Mellie Uyldert.
  • Geneeskrachtige planten en kruiden. Ute Kunkele & Till Lohmeyer.
  • Geneeskrachtige kruiden en planten. Elfrune Wendelberger.
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.