Tips voor dunne dijen

Tips voor dunne dijen Vet op de dijen is vaak een behoorlijk struikelblok voor vrouwen. Omdat je vaak wordt beoordeelt op je uiterlijk, wil iedereen er zo aantrekkelijk en slank mogelijk uitzien. Dit is de aanleiding voor onze tegenwoordige obsessie voor gewichtsverlies. Vet verliezen op probleemgebieden is geen gemakkelijk opgave, maar zeker niet onmogelijk. Veel mensen beweren dat het niet mogelijk is om plaatselijk vet te verliezen. Het is belangrijk te beseffen dat de dijspieren een van de grootste en sterkste spiergroepen van het lichaam zijn. Ze zitten vast aan de benen, en daardoor kunnen de spieren goed geactiveerd worden door middel van de juiste oefeningen

Dijen bestaan uit de quadriceps. De quadriceps is opgebouwd uit de rectus femoris, de vastus lateralis, de vastus medialis en de vastus intermedium. Wanneer je op deze plekken wilt afvallen, zonder overmatige spierontwikkeling, kunnen deze tips helpen.

Dieet

Wanneer je vet wilt kwijtraken, is het altijd belangrijk om bij te houden wat je eet. Je hebt een uitgebalanceerd dieet nodig, waarbij je vet en suiker vermijdt. Mager vlees, vezelrijk voedsel en proteïnen zijn juist heel goed. Drastisch minder gaan eten zal je niet sneller helpen af te vallen. Als je je maaltijden plant (denk aan vijf kleine maaltijden per dag) zorg je ervoor dat je stofwisseling goed blijft werken. Ontbijten is essenteel; je hebt tenslotte 8 tot 10 uur slaap achter de rug. Vaak gaan mensen die niet ontbijten tussendoor snacken gedurende de dag. En daar zul je helaas geen kilo's van kwijtraken.
.

Water drinken

Jezelf goed gehydrateerd houden is ook belangrijk. Water bevordert de stofwisseling. Wanneer je voldoende water drinkt, zet je lever vet om in energie, Fruit- en frisdranken zijn echter niet aan te raden, want deze bevatten veel suiker. Ook teveel koffie heeft een uitdrogend effect.

Oefeningen

Suiker wordt opgeslagen in de dijen. Daarom wordt diabetici ook aangeraden om veel te lopen. Als je vet aan de dijen wilt kwijtraken, is het essentieel om dagelijks minimaal 30 minuten per dag te lopen. Joggen is nog beter, omdat dat gelijk de hartslag verhoogd. Aerobics kan ook helpen om vet kwijt te raken. Dit is vooral aan te raden voor kinderen met overgewicht. Pas op wanneer je gezondheidsproblemen hebt, en zorg dat je de volgende oefeningen dan alleen doet na controle van je arts:

Step-up: Ga voor een bankje of stepper staan met je voeten op schouderbreedte van elkaar. Stap met je ene been op de stepper/bankje, gevolgd door het andere been. Stap daarna eerst van het bankje af met het been waarmee je begon, en daarna met de andere been.

Abductie: Je gaat op je zij liggen, tilt je bovenste been op en houd dit even vast. Doe je been weer naar beneden. Terwijl je deze oefening doet, houd je je buik in en je bekken gekanteld.

Side lunge: Ga rechtop staan met je voeten dicht naast elkaar. Zet een stap opzij met één van je benen en buig zo ver mogelijk door je knie (maar laat je knie niet tot over je tenen buigen!).

Walking lunge: Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Met een been stap je naar voren ,zodat je onderbeen een hoek van 90 graden maakt (maar laat wederom je knie niet tot over je tenen buigen). Het achterste been beweeg je naar beneden tot de knie bijna de grond raakt.

Good morning: Buig je bovenlichaam naar voren, totdat je spanning voelt in de achterkant van je bovenbenen. Voor balans kun je een halter (eventueel met gewichten) gebruiken.

Het is belangrijk niet je motivatie te verliezen tijdens je ondernemingen voor dunnere dijen. Je zult niet meteen resultaat zien, maar als je blijft volhouden is het zeker de moeite waard.
.
© 2012 - 2022 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lukt afvallen niet?Lukt afvallen niet?Graag willen afvallen, maar lukt afvallen niet? Ben jij afgevallen, maar komen de kilo´s weer terug? Ga jij eten zodra j…
Wat is je lichaamstypeWat is je lichaamstypeWelke figuur heb je, welke bikini, pasvorm en kleding wordt het? Hoewel we steeds meer aan ons lichaam sleutelen en slan…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Dikke kont en volle billen zijn gezondDikke kont en volle billen zijn gezondVoor veel vrouwen zijn de billen altijd een zeer gevoelig onderwerp. De meeste vrouwen zijn dan ook helemaal niet tevred…

Tandvleescorrectie, gummy smileTandvleescorrectie, gummy smileIedereen is op zoek naar de perfecte glimach. Wanneer je tanden te kort zijn, of te klein in verhouding met het tandvlee…
De nagellak van OPIMadonna, Lady Gaga, Rihanna, Oprah, Jennifer Lopez, . De sterren in Hollywood zijn er dol op; de nagellakjes van OPI. M…
Bronnen en referenties
  • www.buzzle.com
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 05-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.