Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook?

Make-up: Hoe creëer je een stralende budget-lentelook? De lente komt er weer aan! Dat betekent dat je al je vrolijke oogschaduwtjes, nagellakjes en vrolijke oorbellen weer uit de kast mag trekken. Weg met die sombere herfst- en wintertinten. Welkom, lente make-upje! Misschien is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je voor die perfecte budget-lentelook zonder het gebruik van dure make up? Lente betekent vernieuwing. Het koude, barre en sombere winterweer wordt weer vervangen door de geur van vers gras, de warmte van de zonnestralen en de geur van bloeiende hyacinten. Ook je make up verdient weer wat vernieuwing. Lees hier een aantal tips voor jouw lente make-up!

Oogschaduw

Probeer in plaats van een droge oogschaduw eens een oogpotlood in een kleurtje; bijvoorbeeld zilver. Essence long lasting eye pencil (verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,49) leent zich bijzonder goed voor gebruik als oogschaduw. De make up is wat vetter waardoor het perfect op je ogen blijft zitten en niet vervaagt. Om je ogen een frisse blik te geven, kun je ervoor kiezen om een lichte oogschaduw te kiezen in de kleur wit, crème of zachtgeel. Dit kun je voorzichtig met je vinger aanbrengen op het gehele gedeelte boven je arcadeboog tot aan je wenkbrauwen. Dit geeft een frisse oogopslag!

Eyeliner

Eyeliner zorgt ervoor dat je een krachtige blik krijgt. De waterproof liquid eyeliner van Essence (verkrijgbaar bij Kruidvat) is een eyeliner met een fijne applicator. Het trekken van een strakke lijn behoeft wat oefening maar je hebt het zo onder de knie. Breng een dun lijntje aan vlak boven de aanzet van je wimpers en trek deze strak door over je hele ooglid. Laat het goed drogen en knipper niet te hard om te voorkomen dat het afdrukt op de huid vlakbij je arcadeboog.

Voor je onderste ooglid kun je het ook gebruiken, maar dit is niet erg eenvoudig. Aan te raden is de long lasting eye pencil van Essence in een kleur naar keuze of gewoon basic zwart. Dit oogpotlood blijft de hele dag goed zitten.

Foundation

De Essence Stay All Day 16H is een perfecte foundation. Door het handige pompflesje is de foundation makkelijk te doseren. Deze foundation is verkrijgbaar in verschillende kleuren dus altijd eentje die bij je past. Het is een fluweelzachte foundation die makkelijk is aan te brengen p je gezicht. Wrijf foundation nooit in maar klop het in je huid. Dit voorkomt een look alsof je een masker op hebt. Als je het je huid in klopt (zachtjes met wijsvinger en middelvinger kloppen) krijg je een natuurlijke look.

Om een matte look te creëren, kun je een gezichtspoeder gebruiken na het aanbrengen van de foundation (bijvoorbeeld Mattifying compact powder van Essence). Breng dit aan met een sponsje voor een egale look.

Mascara

Gebruik een waterproof mascara om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten en tegen een stootje kan. Het is ook prima om een goedkope mascara te kiezen; het is niet per definitie gezegd dat de duurdere mascara’s ook waar maken wat ze beloven als het aankomt op volumineuze of lange wimpers. Breng gewoon twee of drie laagjes mascara aan op je wimpers en het resultaat zal nagenoeg hetzelfde zijn.

Lippen

Je lippen hoef je niet eens noodzakelijk onder handen te nemen. Een simpele lipgloss of een laagje Labello voldoet ook prima! Dit houdt je look licht en fris.

Een mooie make up hoeft niet duur te zijn! Succes!
© 2012 - 2024 Kim-89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope make-up merkenAls je voor bekende make-up merken kiest, zoals Clinique, Mabelline New York en Lancômes, dan kan je handen vol geld kwi…
Make-up: Fijne budgetmerkenMake-up: Fijne budgetmerkenMake-up is voor veel meisjes en vrouwen een echte must have! Helaas zijn make-up producten vaak erg duur en dus niet voo…
Beauty: make up trend voor het voorjaarBeauty: make up trend voor het voorjaarOok in het najaar en de winter zijn de cosmeticahuizen al weer volop met de trends voor het voorjaar bezig. Alleen al he…
Hoe vind je toppertjes bij goedkope make-up merken?Hoe vind je toppertjes bij goedkope make-up merken?Als je make-up van goede kwaliteit wilt kopen, kom je vaak al uit op de duurdere merken, zoals M.A.C. en Dior, maar ook…

Huidveroudering, waardoor?Elke huid wordt ouder, maar wat zijn de oorzaken dat de ene huid sneller oud wordt dan de andere huid?
Beauty: Eenvoudige verzorging van de lippenBeauty: Eenvoudige verzorging van de lippenVreemd eigenlijk dat veel mensen bezig zijn met allerlei dure crèmes voor het gezicht en de lichaamshuid, maar als het o…
Bronnen en referenties
  • www.essence.eu
Kim-89 (37 artikelen)
Gepubliceerd: 29-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.